Бакнување/секс во манастир

• Креатор на темата Креатор на темата Голијат&
  • Време на започнување Време на започнување
Ја заборавивме темата... Сега ја читав и ... има што да се прочита! :cautious:
Минатата година некој да бил во манастир со девојка/дечко жена/маж? Нешто ова-она?
Или остана се на збор овде?

Шом си во брак, слободно качи и се на невестата.Тука грев нема и на многу места во библијата дедо боже го охрабрува и одобрува клецкањето. Само ќе си пазиш од орален или анален секс то не е баш најрисјански мислам може по тро така на почеток или у сред онадењето, само да гледаш завршницата да ти биде нормална кај шо треба.

Не, ти само потврдуваш дека верниците се small-minded идиоти.
Кој напиша во јавност, плоштад или на бина со ракоплескање. Муабетот е во соба, 1vs.1 Само во манастир.

Кога те читам со глупостиве, онака кој ве ебе, on second thought, не го заслужувате респектот. Еве, официјално јас од не би, се префрлам на БИ.
Vo soba vo manastir? Kade ti se tebe vrednostite moralni,eticki i duhovni mladicu????? Svoite zemski strasti da gi zadovoluvas na Sveto Mesto... Small minded idioti vernicite...Ima drugar mesta kadee sto toa mozes da go pravis...ne da go hulis imeto Bozjo...I da ne si verenik i da ne verruvas vo Bog vo tvojot golem um trreba da ima malce Humani vrednosti ....

Vo soba vo manastir? Kade ti se tebe vrednostite moralni,eticki i duhovni mladicu????? Svoite zemski strasti da gi zadovoluvas na Sveto Mesto... Small minded idioti vernicite...Ima drugar mesta kadee sto toa mozes da go pravis...ne da go hulis imeto Bozjo...I da ne si verenik i da ne verruvas vo Bog vo tvojot golem um trreba da ima malce Humani vrednosti ....
Што има „свето место“ со хумани вредности?

Aман бе не ќе силува некоја швалерка... не ќе се секса со некој омосексуалец... ќе си ги исполнува брачните обврски како шо дедо боже и очекува од него. Кажи дали ќе имаше верници Исус да не се клецкаа мажите и жените во секоја прилика. Од семето шо ќе му го излее внатре ќе настани нова душа на радост божја, секое свршвање внатре е богоугодно!

Aман бе не ќе силува некоја швалерка... не ќе се секса со некој омосексуалец... ќе си ги исполнува брачните обврски како шо дедо боже и очекува од него. Кажи дали ќе имаше верници Исус да не се клецкаа мажите и жените во секоја прилика. Од семето шо ќе му го излее внатре ќе настани нова душа на радост божја, секое свршвање внатре е богоугодно!

Навистина? Е тоа не сум го знаел. И на стари години се учи, признавам :)

Абе се работи за почитување на институцијата манастир. Земете друг пример, кој од вас јаде Вили лесковачка додека седи у Седмица?! Абе мене незгодно ми е да влезам у Т-мобиле и да видат дека ми пишува на телефонот мрежа ВИП, не па у манастир секс да имам. :rolleyes:

Навистина? Е тоа не сум го знаел. И на стари години се учи, признавам :)

И ги благослови Бог, и им рече: “Плодете се, и множете се, и наполнете ја земјата, и господарете над неа, и овладајте ги и рибите морски, и ѕверовите, и птиците, и сиот добиток, и со целата земја, и со сите животни што лазат по земјата“

Прва Мојсеева - 1:28

Секс во манастир е дозволено... само за попови и монахињи. ;)

Мене повеќе ми бодат очи луѓе оскудно облечени кои влегуваат во црква. Такви со штикли, минич, со цвиќери на очите... каде бе дечки.. не е дискотека ова. :facepalm:

Секс во манастир е дозволено... само за попови и монахињи. ;)

Мене повеќе ми бодат очи луѓе оскудно облечени кои влегуваат во црква. Такви со штикли, минич, со цвиќери на очите... каде бе дечки.. не е дискотека ова. :facepalm:

Истото си мислев. Каде со овие земски ствари.
Голи. Како што ве направил главнио.

Мене татко ми ме правеше, али пак... и он беше тогаш гол. ;)

Ај ти си рандом, ама шо е финтава со намигнувањето со сите? Демек ептен заебување е?

Види, јас да сум господ, радо би гледал у миничи (не во сексуална конотација), штикли, цвикери ако се вистински верници со вистинска намера да се помолат, исповедат, запалат свеќа.. отколку скоцкани бациња во најновите кошули кои станале од 6 за да изгледаат претставително. Шо е битно бе како си облечен, лајв стрим до фашн тв да нема, или ја мешам поими, па одењето во црква има повеќе примени? (duuh нели, ама колку за поента)

Што се клецкањето тиче, па ај вака.. ти од старт штом ебаш - грешиш. Нели пред свадба се несмеело ово оно, штом се повикувате на древните начини, па кога веќе грешиш.. шокур ти мења? :)

Што се клецкањето тиче, па ај вака.. ти од старт штом ебаш - грешиш. Нели пред свадба се несмеело ово оно, штом се повикувате на древните начини, па кога веќе грешиш.. шокур ти мења? :)

Просто. Ако имаш секс пред брак, кога ќе те варат во котлето во адот, ќе ти го пуштат на тројка. (Сега на струја им се котлињата). Е, ако пак имаш секс пред брак во манастир, ќе ти го пуштат котлето на петка.

Па сега ти види...

Ај ти си рандом, ама шо е финтава со намигнувањето со сите? Демек ептен заебување е?

Види, јас да сум господ, радо би гледал у миничи (не во сексуална конотација), штикли, цвикери ако се вистински верници со вистинска намера да се помолат, исповедат, запалат свеќа.. отколку скоцкани бациња во најновите кошули кои станале од 6 за да изгледаат претставително. Шо е битно бе како си облечен, лајв стрим до фашн тв да нема, или ја мешам поими, па одењето во црква има повеќе примени? (duuh нели, ама колку за поента)

Абе не намигнуем, тикови иам. ;)

Друже не доликува. Миничи, пунџу, штикли, шминка.. некако многу ми е, а и не идат за духовно да се просветлат, него само онака мислат дека ќе им се простат гревовите со палење на една свеќа, за да после отидат кај швалерот/швалерката или сл.

На една таква накинџурена попот не сакаше да и даде да се напие од чашата со вино, дур не го избрише карминот.

Не се повикувам на древни начини, грешник сум, клецам пред свадба, оти неам пари за свадба. ;)

Има некои работи кои треба да ги правиме од култура, на тоа се повикувам јас.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom