Darling
High Value
Една работа шо не ми е јасна е зошто Agora не беше номиниран за оскар.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Затоа што филмот беше атеистички и главната актерка беше лезбејка.Една работа шо не ми е јасна е зошто Agora не беше номиниран за оскар.
Ова е твој заклучок?браосДругар дај бе не треси зелени, знаеш колку филмови кои не земале оскар после станале култни, еве типичен пример ти е Фајт Клаб кој важи за филм кој од ниска кино продажба (најверојатно поради маркетингот) успеа со тек на време да продаде неверојатна бројка на двд изданија, и што е најчудно е еден од оние филмови кои се имаат издигнато на ниво на општествена филозофија, баш гледав документарец кај што луѓево почнале да си отвараат фајт клубови, кај што се кршеле од мавање, на тој начин духовно се прочистувале и се поврзувале повеќе. За да еден филм биде успешен и да земе оскар најголема улога барем во последниве години има маркетингот кој наметнува некакво меинстрим мислење (пример Инсепшн, иако ваков филм веќе имаше снимено Кроненберг) кај широката публика како и лобирањето.
Во филмот море ама и се бендиса ко и го збибери робот.^ Главната актерка му е жена на Аронофски така да не верувам дека е лезбејка
Ова е твој заклучок?браос
јас годинава ќе наивам за хари потер да биди номиниран,така кеф ми е да тепа тој филм:pos2:
Да во 78ма се рачунаат Ени Хол пред Стар Ворс :kesa: и 80та Kramer vs. Kramer пред Apocalypse Now :/Мислам дека никој не спомна дека Annie Hall добил оскар за најдобар филм пред Star Wars во 1977.
За Нортон, шта речи а не заплакати... American History X, Primal Fear, Fight Club, Rounders... се фантастично одглумено...
Cruz e најдобар во Jerry Maguire и Magonlia