Едно прашање до сите,Будизмот дали е религија или учење ?????
I pokraj toa sto najcesto budizmot e smetan za religija, nekoi ne go vmetnuvaat vo taa kategorija. Inaku jas poprvo bi rekla deka e ucenje, otkolku religija.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Едно прашање до сите,Будизмот дали е религија или учење ?????
Umetnost na ziveenje!!!Едно прашање до сите,Будизмот дали е религија или учење ?????
Ako sakas da go svatish budizmot,podobro ti e da pocnesh da citash od nekoi drugi pisateli......ostavi go na strana Dalaj Lamaви благодарам на мислењата и јас така мислам дека не е религија дека сеа баш читам една книга на Далај Лама и нигде не спомнува бог,туку верба во себе,барање на среќата во нематријалното
зошто ?Ako sakas da go svatish budizmot,podobro ti e da pocnesh da citash od nekoi drugi pisateli......ostavi go na strana Dalaj Lama
зошто ?
на пример? предложи нешто ?Imash mnogu " polesni" i po razbirlivi od nego.
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 12:23 ---
Krishnamurti,Sai Baba, Osho......на пример? предложи нешто ?
Не се наоѓа среќата, среќата си ти.ви благодарам на мислењата и јас така мислам дека не е религија дека сеа баш читам една книга на Далај Лама и нигде не спомнува бог,туку верба во себе,барање на среќата во нематријалното
Не тропај глупости жити се прво и основно во христијанството е дека господ толку многу не сакал што ни ја дал слободата на избирањето(free will)-слободна волја.Целосна контрола над нашето тело може да има само Господ.
Kako toa 'Bog nema kontrola'?Не тропај глупости жити се прво и основно во христијанството е дека господ толку многу не сакал што ни ја дал слободата на избирањето(free will)-слободна волја.
Секој човек може да прави што сака ,да зборува што сака итн.
Е сега резултатот од неговите постапки е друга работа.
.Не се наоѓа среќата, среќата си ти.
Твојата самореализација е среќа(bliss).
Бог е во мене, јас сум Бог...така да нема од што да се спасувам.
.
Будењето за вечната Мудроста БОЖЈА - Христос - во себе, е најголемата Благодат (среќа), а “ти“ (ако си вистински буден и благодарен за дарот) само една нејзина клетка (член)!
Таа првородена Мудрост БОЖЈА (Мудр. Изреки 8:22-36) е пред Небото и земјата, пред исток и запад, пред Адам и Ева, пред Индија и Сидарта, пред Шарпланина и Хималаја ... и Таа е Таа преку Која Совршениот БОГ од смртниот сон спасува!
„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и - Мудроста БОЖЈА - Христос ќе те осветли!”
.
Од исток поисточно е учењето совршено точно
Повисоко од Хималаја
ХалилуЈА!
п.с. Прочитајте го внимателно следниов стих кој што упатува на будењето за првородената Мудрост БОЖЈА - Која е Вечното Евангелие БОЖЈЕ !
Кога Бог, Кој ме избра уште од мајчина утроба и ме повика преку Својата Милост, благоволи во мене да Го открие Својот Син за да благовестувам за Него меѓу незнабошците ...!
(Еп.Галат. 1:15...)
.