.
.
Будењето за
вечната Мудроста БОЖЈА -
Христос - во себе, е најголемата
Благодат (среќа), а “ти“ (ако си
вистински буден и благодарен за дарот) само една нејзина клетка (член)!
Таа
првородена Мудрост БОЖЈА (Мудр. Изреки 8:22-36) е пред Небото и земјата, пред исток и запад, пред Адам и Ева, пред Индија и Сидарта, пред Шарпланина и Хималаја ... и
Таа е Таа преку Која
Совршениот БОГ од смртниот сон спасува!
„Стани ти што спиеш, воскресни од мртвите, и - Мудроста БОЖЈА - Христос ќе те осветли!”
.
Од исток поисточно е учењето совршено точно
Повисоко од Хималаја
ХалилуЈА!
п.с. Прочитајте го внимателно следниов стих кој што упатува на будењето за
првородената Мудрост БОЖЈА - Која е Вечното Евангелие БОЖЈЕ !
Кога Бог, Кој ме избра уште од мајчина утроба и ме повика преку Својата Милост, благоволи во мене да Го открие Својот Син за да благовестувам за Него меѓу незнабошците ...!
(Еп.Галат. 1:15...)
.
Бог е во мене, јас сум Бог...така да нема од што да се спасувам
Сите гревови, лични неуспеси, лоши работи кои што сум ги направил и ќе ги направам се моја лична работа. Казната, ако може така да се нарече јас сум си ја изрекол милијарда пати, нема потреба од друг тоа да го направи.
Посебно не некој што се нарекува љубов. Ако можам јас на секого да му простам може и било кој, а посебно Бог......како и да се замислува.
Првородената мудрост божја си ти, таа пред Адам и Ева, пред Буда и уште кој не.
Види.....секој си има свој пат, твојот преку Исус само ти си го знаеш, можам да ти посакам(иако знам дека ќе биде) да те одведе на правото место, кое и да е тоа, ама не секој пат е ист. Ист во смисла на нијансите, Исус, Буда Мухамед и т.н......инаку во глобала е патот на срцето. Можам да ти кажам дека си на правиот пат
, "успехот" ти е загарантиран а твојата воља универзумов ќе ја испочитува, како и бесконечно многу пати порано....најверојатно.