Подобар шофер?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Види жена во кола, бегај на сигурно, седни и плачи за оној кој не ја видел :)!

Има солидни жени возачи, но, генерално земено, мажите се подобри. Ловци по природа, што значи ориентација во време и простор, додека жените се да ја чуваат пештерата и ецата, потешко снаодливи вон малиот кат каде се сигурни и безбедни.

И жените се добри возачи, но мажите се подобри возачи и тоа е научно докажано :)

Mandrak си ме изнасмејал!! :):):):)

Има добри жени возачи. јеах, рајт. Освен мајка и на ета не поштувам женски возач.

Ми текнува еднаш требаше да одам да ми бапнат инекција во јане сандански и мајка ми се понуди да ме однесе, не фала! Не се качувам во кола со нејзе. Сите женски возачи што ги знам паркираат на слух!

Има ли формула еден со женски? Наскар?

Точно, кога че земеш просек, мажите се подобри шофери, ама исто и многу се одвратни, да земе човек тоа устата не со сапун, туку со прашак за перење да им ја испере.
Иде маж пешки, само што се симнал од тротоар на пешачки, а од друга страна врти жена со кола на лево и овој и вика: Каде мори ороспио!!!
Маж во кола, а жена трча преку улица, овој отвара прозор и и се дере: Пи.ка ти материна.
Најнетолерантни и арогантни шофери и со најмалку култура, поготово во МК.

Еј, не збори тоа. Многу ретко пцујам, скоро никогаш, ама чим влезам во кола - одма во кочијаш се претворам.

Зависи. Преку ноќ подобро возат женските (на долга патека) од причина што тие подобро можат да забележат детаљи на патот и околу патот. Преку ден подобро е да вози мажот бидејќи тој има "тунелски pogled". Тој не се снаоѓа добро во распознавањето на детаљи но затоа може да гледа подалеку за разлика од женските.

абе нема везе машко женско Возењето е дарба има машки тапа за возење има женски шо возат ко нездрави дефинитивно возењето си е фатка:icon_lol:

Toreador напиша:
Зависи. Преку ноќ подобро возат женските (на долга патека) од причина што тие подобро можат да забележат детаљи на патот и околу патот. Преку ден подобро е да вози мажот бидејќи тој има "тунелски pogled". Тој не се снаоѓа добро во распознавањето на детаљи но затоа може да гледа подалеку за разлика од женските.

Знаеш ли воопшто што е “тунелски поглед“?
Тоа го имаат луѓе кои возат под дејство на алкохол, па воопшто неможат да реагираат ако нешто им искочи од страна пошто не го гледаат. Всушност им е намален аголот на гледање од лево и десно, а тоа не значи дека гледаат подалеку од вообичаено.

Во простор мажите распознаваат повеќе детаљи од жените затоа и подобро се ориентираат. Жените распознаваат повеќе модни детаљи, или детаљи поврзани со гардероба, изглед итн.

Не знам сестро, јас така прочитав во една книга заборавив како се викаше. У вези тоа како работи мозокот кај машките и женските па и тоа беше спомнато.

Не знам јас ти што си читал, ама позади моево стојам 100%.

Друга работа, жените се класифицирани како подобри шофери само од таа причина што статистички е минимален процентот на сообраќајки со тотална штета направен од жени-шофери, во однос на мажи-шофери.

123 напиша:
Не знам јас ти што си читал, ама позади моево стојам 100%.

Друга работа, жените се класифицирани како подобри шофери само од таа причина што статистички е минимален процентот на сообраќајки со тотална штета направен од жени-шофери, во однос на мажи-шофери.
Сатистиката неможе да се земе во предвид бидејќи:

- Вкупниот број на возачи во светот го сочинуваат помал процент жени. Па така, и собраќајните незгоди со тотална штета ќе бидат со помал процент кај жените возачи.

- Не е битно дали е сообраќајката со тотална или минимална штета за да се утврди кој е подобар возач. Може лош возач да не направи сообраќајка цел живот, а добар пошто аздисува да има десетици сообраќајки во кариерата! :-)

Статистиката е бројка. Вкупен бр тотални штети направен од жени-возачи делен со вкупен бр на Ж-возачи. Јеби га реалност. А и кога ќе видиш колку се стегнати и сконцентрирани и страв им е брзо да возат... ист заклучок. Тоа не ги прави подобри шофери али бројка, тоа ти е.
За минимални штети јачи сме.

Мал пропуст морав да сменам.

Јас гласав за тоа дека мажите се подобри ама одвратни ептеннннннн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom