MarthaGraham
Олд Скул
- Член од
- 21 ноември 2005
- Мислења
- 673
- Поени од реакции
- 8
Мажот посигурно вози. Жената поише поштуе сообраќајни прописи. Така да... за низ град жена, за подолг пат маж
.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Anchi напиша:tochno e deka vo sekoe pravilo ima i isklucoci..taka da ne moze da se kaze deka mazite se podobri soferi od zenite.Se e relativno.Zatoa glasav za toa deka ne e presuden polot!
Od kako poloziv ne izlegov od kolata...imam pominato povece km od nekoj sto ke pomine za cel zivot(kako sofer mislam)..i zatoa mozam da kazam deka se e do iskustvoto no i treba da te biduva za toa...da imas oset!
P.S. imam edna mana...u grad i naseleno mesto vozam min 70-80 km/h a na avtopat ne povece od 120-130km/h ( no i tuka ima isklucoci..normalno
)
abe si znam ja deka ne mi chini toaBusHav напиша:Epa boga mi toa mana golema ti e
Jas niz grad vozam relativno,ako sakam da uzivam vo voznjata si vozam do kaj 60,a ako sum nesto iznerviran ili ako sakam da ja probam kolata i do 100(najvise 140-ama vo treta brzina-togas ja probuvav kolata)
Na avtopat najvise 180 a obicno okolu 120-130 standard voznja
KoNtEjNeR напиша:na zena volan ne se dava...![]()
Anchi напиша:abe si znam ja deka ne mi chini toa..ama u mojov grad si gi znam site patcinja na pamet...sekoja doopka...
..i zatoa vozam i po 60-70km/h(nekogas i povece..ako ima moznost ..normalno)..a na avtopat...ne povece od propisanoto.Tuka sepak iskustvoto si go pravi svoeto.U grad sum non stop so kola...a na avtopat ednas u nedelata(na pr.)
Kako i da e...stojam zad moeto deka za se treba iskustvo i deka ima i zeni koi vozat podobro od mazite.
Allita напиша:se dava no ne tvojata....na zenata ke i kupish nejzina kola...a ti tvojata ne i ja davaj povtorno...taka ti e najdobro za da ne se nervirash za tvojata i neka si se vozi sama...togsah nie zenite uzivame vo vozenje samo mazite da ne se do nas...![]()
а што не ми купи жената на мене кола?Allita напиша:se dava no ne tvojata....na zenata ke i kupish nejzina kola...a ti tvojata ne i ja davaj povtorno...taka ti e najdobro za da ne se nervirash za tvojata i neka si se vozi sama...togsah nie zenite uzivame vo vozenje samo mazite da ne se do nas...![]()
Да, затоа ли имав 4 „блиски средби“ со женски возачи (од кои 2 на паркинг). Не, можеби се трудат да бидат повнимателни (како во другите работи), ама факт е дека се поневнимателни од мажите кога станува збор за возењето (слаба координација пред се', па високи потпетици и тн...)sagaqua напиша:Жените се повнимателни возачи во секој случај, но во глобала подобри и посигурни возачи се машките.
Acid напиша:Да, затоа ли имав 4 „блиски средби” со женски возачи (од кои 2 на паркинг). Не, можеби се трудат да бидат повнимателни (како во другите работи), ама факт е дека се поневнимателни од мажите кога станува збор за возењето (слаба координација пред се', па високи потпетици и тн...)