ZTE RACER

• Креатор на темата Креатор на темата gice
  • Време на започнување Време на започнување
абе овој телефонов че го фрла зте рејсер....имат Wi-Fi и пак ми земат пари за нет и остај то и ко че не сум на нет си земат пари (имам детална сметка на страницана на вип и тука цело време пратам)....шо е фркава? кои апликации ко че ги уклучиш земет пари? иииии дали единствено решение е телефонов од 24 часа да го исклучам 20?? :@

абе овој телефонов че го фрла зте рејсер....имат Wi-Fi и пак ми земат пари за нет и остај то и ко че не сум на нет си земат пари (имам детална сметка на страницана на вип и тука цело време пратам)....шо е фркава? кои апликации ко че ги уклучиш земет пари? иииии дали единствено решение е телефонов од 24 часа да го исклучам 20?? :@
Не е до телефонот до операторот е,мене ми надпишаа интернет плус 300 денари,демек 12 часа сум бил уклучен на интернет,и во ВИП се расправав ама ништо,и други што имаат телефони андроид или блекбери од ВИП се жалат.

Не е до телефонот до операторот е,мене ми надпишаа интернет плус 300 денари,демек 12 часа сум бил уклучен на интернет,и во ВИП се расправав ама ништо,и други што имаат телефони андроид или блекбери од ВИП се жалат.

и сеа? шо да прам вака не можам појче че остана без телефон :S

Оди во Setings --> Wireless & Networks settings --> Mobile Networks --> Access Point Names --> Vip Internet и кај што пишува APN vipoperator избриши ја последната буква и кај APN ке добиеш vipoperato. Кога ке имаш вифи ке имаш и интернет кога не ке немаш никаков и на сметката нема да ти доаѓаат трошоци за интернет.

:toe:

јави се во вип и речиму нека ти го исклучат ГПРС интернетот, мирно да спиеш, јас така напрајв, за 10Мбти ми скина 100и кусур денари ;(

Здраво ! Јас го купив телефонов пред 1 месец... све супер си е :wink: Али му кладов апликации и сеа ми пишит дека немат појќе место во толефонов и требит да се избришит нешо . Дали мојт апликацииве да не се на телефон зачувани туку на мемориска картица ???? фала однапред :wink:

Me interesira dali moze da zakacham nekoj virus so spushtanje na aplikacii ili fajlovi preku nekoi aplikacii? Znaci, me interesira dali ima potreba da baram antivirus da ne si napravam nekoj pogolem problem.

се е во ред само што е работа со блутутот мозам да примам песни а да испраќам немозе дали некој ја разгледал оваа работа

сегде пиши дека има радио, неможам да го најдам :(

дружеко ко го купив телефонов немаше и кј мене радио али ја заборајф она шо е патерн и го закочив... после 1 ден го напрајв и сеа имат радио и + не е брендиран само од вип

пс : му напрајф мастер ресет :toe:

Еви ви го радиото/инсталациона http://goo.gl/yyg9S .

Со овој виџет http://goo.gl/UHtr1 можи да се вклучува/исклучува сервисот, а најпаметно е според погорните инструкции целосно да се избришиш APN-от (во тој случај ке мојш да користиш само WiFi)

За подолготрајност на батеријата почесто ке му мавате килл на апликациите кои работат во позадина и WiFi и GPS ќе ги исклучвате.

Апликациите можи да се инсталираат и на SDcard само како шо кажа членот погоре треба телефонот да има root акцес, картицата да е претходно поделена на две партиции и со помош на Link2SD апликацијата можи да се префрлат

Се има некој од вас апдејтирано на 2.3 верзија?

Еви ви го радиото/инсталациона http://goo.gl/yyg9S .

Со овој виџет http://goo.gl/UHtr1 можи да се вклучува/исклучува сервисот, а најпаметно е според погорните инструкции целосно да се избришиш APN-от (во тој случај ке мојш да користиш само WiFi)

За подолготрајност на батеријата почесто ке му мавате килл на апликациите кои работат во позадина и WiFi и GPS ќе ги исклучвате.

Апликациите можи да се инсталираат и на SDcard само како шо кажа членот погоре треба телефонот да има root акцес, картицата да е претходно поделена на две партиции и со помош на Link2SD апликацијата можи да се префрлат

фала многу за радиото, баш ми беше криво кога го зедов телефонот и видов дека немало радио, а се отепав од барање по нет, ништо не најдов :)

За ZTE-Racer не постои ни официјална 2.2 верзија а тек 2.3, тие шо се поставени како такви верзии се модификаци на 2.1 и се не многу функционални со голем број недостатоци и грешки

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom