Кредитите се потешко се враќаат... хм ова ме потсеќа на некоја работа ...

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување
kakva e taa prisilna naplata kao ja iam pari a ne plakam pa oni so sila ke mi zemat no sto ako neam togas nema smisla terminot prisilna naplata oti ne mozat da ti zemat ona sto nemas!
Па ако некој не може да плаќа или не планира да враќа, зошто тогаш аплицира за кредит?

kakva e taa prisilna naplata kao ja iam pari a ne plakam pa oni so sila ke mi zemat no sto ako neam togas nema smisla terminot prisilna naplata oti ne mozat da ti zemat ona sto nemas!

има има.. ке дојдат, ке ти ја соберат покукнината со се завесите и лустерите и ке ја дадат на лицитација... така ке ги соберат парите што ги должиш и ке вратат на доверителот-побарувачот на долгот... а ако се работи за поголема сума тогаш летаат цели станови, куќи, коли, камиони, комбиња, дукани, плацови и викендици...

Da bee (ja mislev nesto poveke da doznaam) gleam sve im izpozemaa, 30% od plata toa e sve drugo nisto, posto primer ostanal bez rabota (neli nema denes sigurno nisto ko sto bese rabotnoto mesto sigurno u Socializmo) i sea on ne e kriv so nema od kaj da vrati, plus bankite sami idat u presmetan rizik i oni so davaat na nekoj so ne e siguren, taka da ako sakaat i trite deca so gi iam neka mi gi zemat.

ЈАС ЈАС ЈАС ВИДОВ развој и инвестиции ама развој и инвестиции на банкарските сметки и имото на Гвујо и уште неколку други околу него. :vozbud:

Не си се излажал,туку има една работа која ме ПЛАШИ а тоа е организираната пљачка по здравство,образование и.сл па како бре сакаат развој со речиси ист буџет а при зголемени трошоци???

Башка рамковните вработувања кои бар да беа по економски основ би рекол ОК..ама НЕ СЕ!!!

Како бре има милиони за лавови и за скопје 2014 а ваму не можат 3 милиона за лозарите да помогнат,за млекарите...уствари да бее полтроните крекаат 80 милиони субвенции 50 милиони помош бла бла бла-па КАДЕ СЕ ЕФЕКТИТЕ?????

Освен ако субвенциите не завршуваат кај што треба или можеби поголем трошок ќе биде само апликацијата???

ЛОШО е народе посебно ако земете предвид дека веќе некои продолжуваат со булшит проект како скопје 2014 и шмизли и ПОСЛЕ велат ова се ИНВЕСТИЦИИ?!??!

Сега тоа е потпишано и парите наши ќе завршат во нечии џебови а наредната година здравје полошо ќе биде:)

Задолжување во принцип не е проблем кога пак ќе повторам парите завршуваат каде што треба де енергетика,инфраструктура малце кастрење на администрација и долгите лавиринти бирократски и каде ќе имаме веќе РЕАЛНИ показатели за раст па по тој основ да го вратиме кредитот+каматата а под претпоставка дека парите завршиле каде што треба тогаш дури кредитот е добар или добро искористен,мое лично мислење е дека задолжување за леење бронза медиумски кампањи дефинитивно не треба.

Едноставно е статускво ќе бидеме уствари полошо имајќи ги предвид кратењата во повеќе ресори а и однесувањето на познатите директорчиња кои набавуваат држачи за тоалетна за 50 евра..е баш добар кадар имаме. три пати УРА!!!

во меѓувреме Р.М дар мар без ќар-ете зошто сум/ме клошар/и од држава!!

Задолжување во принцип не е проблем кога пак ќе повторам парите завршуваат каде што треба

А да земи задолжи се кај лихварот по којзнае каква камата и не само што ќе треба да ги вратиш парите со дебела камата туку и ќе ти диктира како по дома куќниот ред да ти биде.

Бучо абе друго е лихварството кое е забрането.

Еве ти еден пример-модел,имаме фирма средна и има околу 120 вработени и дејност прехранбена индустрија-е сега ако веќе фирмата има и земја, би можеле покрај останатите продукти(ма било кечап,било крастаици сеедно) да отворат погон за органска храна каде има строги прописи за нејзино производство-ама затоа е поскапа значи ако фирмата може да земе кредит(Инвестициски) од 150 000 евра при разумна камата а тоа барем за инвестициски мислам не смее да биде над 4-6%(потрошувачки мора повисока оти едноставно само трошиш) и така отворат нов погон,вработат кадар специјализиран имаш биотехнолог ,па агроном и добиваш плус 30 вработени а профитот од органската храна е голем така да за тие еве 5 години со кредитот фирмата има нов погон ги вратила тие 150 000 евра+каматата па дури остварила и профит(органска храна е поскапа).

Ова беше модел кој кај нас за жал го нема-трк по книшка и на тендер:vozbud:

abe ima da ne ebavat so godini:vozbud:

Da bee (ja mislev nesto poveke da doznaam) gleam sve im izpozemaa, 30% od plata toa e sve drugo nisto, posto primer ostanal bez rabota (neli nema denes sigurno nisto ko sto bese rabotnoto mesto sigurno u Socializmo) i sea on ne e kriv so nema od kaj da vrati, plus bankite sami idat u presmetan rizik i oni so davaat na nekoj so ne e siguren, taka da ako sakaat i trite deca so gi iam neka mi gi zemat.

близок, ама многу близок роднина ми е извршител... верувај дека зимаат... со свои очи сум гледал како се одзимаат имоти и движни и недвижни. ке каже некој за 15.000 евра му зедоа 100квадрати стан... лопови извршителите... да лопови се, ке ти рачунаат акамат, па камата на камата, па судски трошоци ке ги помножат со 2 или 3, па и на нив камата до конечно извршување, се ке ти накалемат едно врз друго и ке изгубиш станот за 15.000 евра кредит кој и онака до пола си го вратил... затоа викам јас, кредит не... НИКАКО!!!! се што имам сум стекнал со работа и ништо не сум купил со кредит!!! една јебена кредитна картица имам од 1000 евра и таа ми е заглавена стално... стави пари извади цело време и правам... да можам да ја ликвидирам нај убаво ке ми биде...

Чекај бе станот му го земаа на човекот башка пола кредит вратен???

Абе терористи ќе да се тие.

--- надополнето ---

abe ima da ne ebavat so godini:vozbud:

А овие 19 години???

Море глуп народ ќе го ебат од сите страни и пак песни ќе им пее...патетично.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom