Како постои секс за една вечер, а сите жени го осудуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата |Volkswagen|
  • Време на започнување Време на започнување
Го осудуваат само поради што сме сите робови на менталитетот балкански кој го имаме.Иначе колку сакаат мажите секс за една вечер ,толку сакаат и жените и не гледам причина да има разлика околу мажите и жените.Разликата е во етикетите , на мажите кои имаат повеке вакви авантури им се гради некое реноме во околината како јаки шизици ,а таквите жени се жигосуваат и прогласуваат за курви.:toe:

Сите вие што пишувате на темава потекнувате од пропали бракови.
Татко пијаница, мајка курва. :toe:

Доколку би ја занемариле здравствената страна на проблемов, мислам дека сексот за една вечер кај нас не е до таа мера практикуван од младите како што е на запад на пример, тоа е позитивно, мажите никад не ги ценеле оние жени што лесно се подаваат, и според погорните изјави на машки особи може тоа да се закључи нели, е сега повеќето од жените ова го осетиле и од свое лично искуство :) мажите сакаат плен кој ќе го ловат али исто така во поголем број на случаи тоа е и ирелевантно зашто некоја ружна девојка на пр, без разлика колку и да е добра, блабла и ок личност нема да ја сака никој па макар ни за една вечер, значи све е изматеријализирано, ако е убава девојката и да е јавна бештија секој ќе ја посакува за девојка и жена нема везе значи со чесноста нема потреба од глуматање секој со своите габарити.

Исто како да почнуваш реченица со: "Доколку сите би имале 3 нозе би :)..."

Здравствената страна на сексот за една вечер е најглавниот проблем инаку друга причина не гледам освен моралната дека ете не е убаво да му даде одма и девојката треба да е „чесна“ (а за машкото не мора :)). Мене лично ми е ризикот преголем за краткотрајното задоволство што би го добил и колку и да се труди некој да докаже дека кондомот штити, не е баш така, кондом знае и да пукне а некои инфекции се пренесуваат и без пенетрација туку е доволна размена на течности што и не мора да ја приметиш дека се случила (не зборам за свршување на машкото).

Инаку за ловењето, има и такви и онакви мажи. На некои мажи им е недостапноста битна а на некои не. Мене лично ништо не ми значи ако ми дава отпор, чим сум свесен дека ми се свиѓа дали ќе бидне одма или по два месеца (не мислам на секс) не ми игра баш никаква улога во однос на мојот интерес спрема неа. Од друга страна има мажи што колку повеќе женската ги мафта и им дава отпор им станува се поинтересна, а најверојатно се такви повеќето па затоа и женските си ја научиле до совршенство вештината на мавање корпи колку да се испуни квотата.

Сепак би напомнал дека во одреден степен и ловењето е на некој начин поврзано со здравствениот проблем (на сексот за една вечер) затоа што за машко дали ќе ја легне одма или по 2 недели (чим го привлекува) и не игра некоја улога кога би знаел дека шансите да фати болест (или она да фатила од друг) му се равни на нула но и те како ќе ти биде битно ако знаеш дека шанси за инфекција постојат, а постојат у секој случај.

Јас на пример не би сакал одма да ми даде. Ако тоа се случи ќе знам дека ми дава на непроверено а не ме познава доволно што значи така и на друг дала (или би дала) а тоа е веќе неодговорност и немање мозок а неодговорна девојка може да е добра за забава и неозбилна врска но за нешто озбилно нема шанси (бар у мој случај).

Сум имал прилика да чујам и те како привлечни жени како се жалат од кламидија, па уреа плазма, па ова ,па она, па слушаш за неизлечени полни инфекции со години и си викаш, не фала, не е за мене. Таков ризик не земам на себе а и нејќам некој што ми се свиѓа истиот ризик да го зимал без да размислува за можните последици (мои или нејзини).

Инаку да не беше здравствениот проблем и мојот став ќе беше секако поинаков...

Жените го осудуваат само вербално, демек од морални причини, иначе мислам дека во себе се загреани исто ко мажите:wink:

како една од поновите форумџијки,вака би го објаснила ова : некои жени имаат потреба од секс , а тој нагон не знаат да го исконтролираат.не се доволно свесни какви последици ке има тоа во животот па сепак и јас би рекла дека ИМА таква себична ситуација во која на жената му е важно да се задоволи.кога би ги зела и пијалоците , дрогата...како фактори , на сите би му било јасно што се случува.И машките не се цвеќиња,прават секакви маниачки работи.Колку и да се вадат муабети , тоа е вистината.Дека сите сме различни ,сите имаме некакви потреби.Кога една убава девојка би му понудила секс на некој,колку машки би ја одбиле?-малку. Денес над нашиот разум владее изобличена слика за љубовта...а животот е краток за да ја увидиме таа изобличеност и да ја поправиме.Што правиме ние? ги учиме нашите деца да бидат се поневоспитани,манијачки настроени...оваа тема нема крај...

Како шо маживе што се апла против гејојте, се уствари латентни педери, така и жениве што се апла против One Night Stand, се латентни :сексзаеднавечер: девојки :)
Барем од мое искуство, често се случува да ми опали кецо од прва со некое конзервативно(наизглед и во понашање) девојче, од колку со некое либерално.
Кучињата што лаат, не касаат - и обратно :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom