Тенисери, штои мислите за оваа пред-рекламна серва на Федерер???

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.592
Никогаш немам играно тенис па навистина не знам колку прикажаното на видеото е тешко да се изведе?! Сигурно дека бара одредено повисоко ниво на баратање со рекет, но...

Не можам да им верувам на реакциите на тие што снимаат бидејќи обично се кребили, па реков да видам некој што игра тенис како ќе изреагира.

Добро, не реков дека е ново видеото, и не беше тоа прашањето.

Прашањето беше дали изведува Федерер дека е супер тешко да се погоди конзервата или не?

Може ли некој ептен добар сениор да го направи ова или мора да си тенисер на нивото на Новак за да ја трефнеш конзервата?

Фудбал играм цел живот и веднаш можам ти кажам дека само неколку како Владимир Петровиќ-Пижон порано можеа да погодат паричка со центаршут од 50 метри во трчање.

Но за тенис апла немам осет кое ниво е потребно за да ја погодиш конзервата од ...20тина метри? Што ако е нешто помало, да речеме со големина на мобилен телефон?

Eве ти слично видео на тоа, баш прееска го гледав и се чудев како е можно сето тоа да го напраи :)

Не зезајте, маркетингшки трик на Gillette кој очигледно е успешен.
Еве Федерер што изјави за тоа:

"Well, there's a lot of debate at the moment. You know how it is with magicians. They don't tell how their tricks work, you know.
Очигледно е што сака да каже. :)

Секако дека од повеќе обиди може да се погоди шише, но не на човечка глава и двапати по ред.
За мене нема двоумење дека конкретново видео е монтирано.

Што се` може фудбалер со топка, што се` може кошаркар со топка, оти да не може тенисер да погоди од 3 метра лименка, па макар и на човечка глава... :)

Не зезајте, маркетингшки трик на Gillette кој очигледно е успешен.
Еве Федерер што изјави за тоа:

"Well, there's a lot of debate at the moment. You know how it is with magicians. They don't tell how their tricks work, you know.
Очигледно е што сака да каже. :)

Секако дека од повеќе обиди може да се погоди шише, но не на човечка глава и двапати по ред.
За мене нема двоумење дека конкретново видео е монтирано.

Бу, хејтер. Па, додека не излези некој со конкретно и поткрепено размислување зошто е тоа видео фејк, јас верувам дека е вистинско. И згора на тоа, можи да се преновува видеото повеќе пати (намерно да делува спонтано), значи не е 2 пати со ред, туку 2 пати со ред ПОВЕЌЕ ПАТИ. :D

Реално е зашто да не.Тоа со мавање лименки го користат при вежбање често тенисерите.Ако може да ја погоди на земја зашто да не и на човечка глава.А Федерер може да го направи тоа со сигурност.И да било монтирано видеото тогаш сигурно би било зашто му било страв на тој што требало лименка на глава да има а не дека Федерер неможе....
А ОВА СИГУРНО Е РЕАЛНО...:pos2:

Според мене е вистинско, нема некоја философија со која може да биде монтирано, едноставно се погодило така, па макар не од втор пат одма можеби вториот пат е промашил ама се додека не погоди двапати и после се го ставиле ..
Не сум сигурен нај нај, ама мислам дека е реално и добро направено ова од Роџе, па може и секој врвен тенисер да го направи ова, како што кажа членот горе, како можат во земја така и над глава т.е. во лименка.

Поздрав.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom