- Член од
- 28 јануари 2007
- Мислења
- 9.850
- Поени од реакции
- 1.559
Здраво на сите, имам 29 години, невработен сум и немам до сега идено у САД.
Сестра ми лани се омажи за македонец кој 20год веќе живее во Америка со својте родители. Е сега ме интересира како да добијам туристичка виза? Дали да побарам работа прво, па послето да аплицирам, или пак имам продавница на име на еден од родителите, па да ја префрлам на мое име и тогаш да поднесам апликација, или пак да пробам со гарантно писмо..
Ако некој е повеќе информиран нека пише тука или ПП може, секое мислење е добредојдено.. Фала однапред!![]()
Ако не си вработен и не си бил ниту еднаш Америка, шансите за добивање виза ти се многу мали. Доколку ти ја префрлат фирмата на твое име тогаш имаш големи шанси да ти дадат без проблем. Ако немаш работа гарантно писмо не ти помага.
здраво,сакам да прашам за туристичка виза кои се условите за аплицирање и шанса за добивање од поискусните на форумот.Сакам со сопругата да ја посетиме америка јас сум в редовен работен однос веќе 6 години во добра компанија со солидна плата,а сопругата само што почна да работи во приватна фирма.Имам имот на свое име во вредност околу 70 000 евра,немам роднини во америка.Секое мислење е добредојдено.инаку јас имам 44 год,а сопругата 38,ако и тоа е битно
Ако и веќе двајцата сте вработени ќе ви дадат без проблем. Така да аплицирајте за 2-3 недели сигурно ќе земите.