Изгледа сум глуп што неможам да ја најдам оваа понуда на интернет?
Ја прочитав во Шпиц пред пар дена, има огромни реклами : )
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Изгледа сум глуп што неможам да ја најдам оваа понуда на интернет?
Ја прочитав во Шпиц пред пар дена, има огромни реклами : )
Најдов, ама ова на ФОН не ќе да е плаќање по вработување. Им пратив маил па ќе видиме што ќе речат...
Изгледа сум глуп што неможам да ја најдам оваа понуда на интернет? И дали има вонредно ако да пишеш на БАС или на ФОН од понудиве, ако е така, и онака сум при крај со студиите, би можел да ги разгледам понудиве, ништо не е на одмет.
Нема маркетиншки трик кај кредитот на БАС.
Пола плаќаш во текот на студиите. Другата половина ја отплаќаш откако ќе се вработиш, на онолку рати на колку што ќе се договориш со Академијата.
Нема банка во игра. Нема финти со отплаќање на каматите.
Додека си невработен не отплаќаш ништо. Откога ќе се вработиш, пошнуваш да отплаќаш со 5% годишна камата. Не 9,9%, не 12% за овака-онака. Нема обврски кон банки, жиранти и сл. Стандарден извршен нотарски договор.
Преку централна кооперативна ти е исто како да земаш кредит за стан или за кола. 12% годишна камата воопшто не е малку.
Па јас колку што знам, ми кажувале, на Штулов секој втор е со стипендија. Плус, можеш да си се вработаш таму (на пример да ја косиш тревата) и ќе ти скратат дел од партиципацијата.
Иначе, ако не е тајна, на кој факултет се жалиш од професорите? Абе не ми е едно јасно, на секој факултет има деца со просек, како за нив не се лоши професорите. Јас сум на ПМФ, информатика, и тешко е, ама тежок е материјалот, а професорите не ми се ништо криви.