Баш ме чуди овај период што НЕМА пишувања за Меси,некои шпекулации,каде што гледаме дека уште од сега шпекулациите излегоа од контрола.Едно е јасно:Меси заминува,се гледа дека не е среќен,плус го избркаа Суарез неговиот најдобар пријател.Сведоци бевме каде што Меси имал пад на форма,играл и со повреда,ама овде не се работи за никаков пад на форма,се работи за разочараност,без желба без мотив.И каков проект да му понудат кој и кандидат да дојди и Меси нема да остани,знаеме дека кандидатите немаат моќ па одма тим да скоцкаат како пример:Меси ти остани,ќе ги донесеме Лаутаро (Со кого си пријател) Нејмар исто НЕразделни бевте,еден квалитетен штопер,везен играч добар,све ке продадеме и Барса одма да се бори на три фронта,па ти Меси имаш желба/мотив да останиш.Незнам зошто сите кандидати прво се зафаќаат со одлуката на Меси,несфаќам,НЕМА презентирање проект дечкото заминува и крај на муабетот,што ќе му презентираш:Барса сега е во транзиција,базата ќе е на Ла масиа,Дури да дадат чекор напред младиве (Ако дадат),и со циркузантиве како Ленглет,Дембеле,Роберто,и остали ако дадат и тие чекор напред за 3-4 години почекај ке биде,кога ке имаш 37-38 години,мене ова воопшто ми нема логика,Не Лапорта Не Фонт кој сака нека биди.Кога Меси ќе замини ќе се ослободи голем дел од колачот за плата,очекувам со сигурност да остани Гризман,каде што јас НЕ го гледам како некој лидер,ќе даде минимален чекор,играчи од типот на Халанд,Лаутаро и остали нема шанса да дојдат,не Лапорта кој сака нека биде,а ништо чудно и пак договорат некоја Брајтвајт опција.