Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
ac|d напиша::ija: спорен мене тоа е тешка одлука значи да му кажете на вашето дете дека е посвоено?:ija:
и дали би размислиле како тоа дете ке го прими тоа ?:lud:
дали ќе има некакви пореметувања ?:lud:
:ija: спорен мене тоа е тешка одлука значи да му кажете на вашето дете дека е посвоено?:ija:
и дали би размислиле како тоа дете ке го прими тоа ?:lud:
дали ќе има некакви пореметувања ?:lud:
До сега прочитав два поста од деца што погрешно размислуваат. Најголема грешка според мене е некој родител да не му каже на своето дете односно да крие дека не му е биолошка мајка/татко и дека е посвоено. Не во смисла да му каже на 20 или 30 години туку едноставно од мали нозе, кога детето почнува да го запознава светот и да ги сваќа работите, да почне да му се укажуваат некои работи индиректно дека вие сте му мајка/татко, дека го сакате најмногу на свет но дека некоја друга мајка го има родено. Така тоа дете кога ќе порасне, кога ќе почне да гледа поинаку на работите нема да ве мрази поради тоа туку напротив ќе ве сака повеќе затоа што сте биле искрени со него. Нема да гледа со лоши очи на посвојувањето и ќе биде благодарно што можеби неговиот живот едноставно би бил многу поразличен доколку не бил посвоен од родители што го сакаат иако го немаат родено.