Работнички - Ливерпул 29.07.2010 - 20:45

• Креатор на темата Креатор на темата RAUL
  • Време на започнување Време на започнување

Rabotnicki vs Liverpool

• Вкупно гласачи
    134
Катастрофа фудбал (барем помене) Ништо невидовме дури и здодевен беше..

majmun508.jpg

орангутан... барем дрес од ливерпул да облечеше :)

477803-orangutan.jpg

Работнички пред казна за расизам

Екипата на Работнички ќе се соочи со казна од УЕФА, ако европската фудбалска унија реагира на пријавата дека за време на спектаклот со Ливерпул од трибините на арената „Филип втори“ имало расистички гестикулации

majmun508.jpg

Според англиските медиуми, неколку слики од „мајмунски потези“ биле доволен доказ за расистичкото однесување на скопската публика, која била особено насочена кон двајцата црномурести фудбалери, Давид Н‘Гог и Давид Амо.

Македонската фудбалска федерација, потсетуваат англиските медиуми во минатото имаше проблем со расизмот, и заработи казна од 10.730 фунти поради таквото однесување кон Емил Хески, Сол Кемпбел и Ешли Кол во 2003 година.

Се ќе биде познато од извештаите што треба да ги напишат делегатот и УЕФА обзерверот до централата.
http://www.kirilica.com.mk/vest.asp?id=53817
прилепчанец ебаго :tv:

И наместо да се засрамиме на овие глупости и на ''совршената'' организација, ние измислуваме топла вода како англичаните покажувале среден прст на фудбалерите. Никој не ве спречува да покажувате прсти проблемот е шо расизмот во европа е исчезнат пред пола век, а па за палењето знаме требаше да ни забранат фудбал да играме то само кај нас го има и нигде на друго место.

И наместо да се засрамиме на овие глупости и на ''совршената'' организација, ние измислуваме топла вода како англичаните покажувале среден прст на фудбалерите. Никој не ве спречува да покажувате прсти проблемот е шо расизмот во европа е исчезнат пред пола век, а па за палењето знаме требаше да ни забранат фудбал да играме то само кај нас го има и нигде на друго место.
???
Што збориш ти по ѓаволите, која лига ја гледаш Премиер Мајка Тереза Лига? Можам да кажам дека нашите навивачи се едни од помирните во Европа, овие се новинарски глупости кои ги пишат кога немаат што да напишат.

Публиката според мене неспортски постапи кога пола стадион се испразни 15 минути пред крај на утакмица. Срамота!

???
Што збориш ти по ѓаволите, која лига ја гледаш Премиер Мајка Тереза Лига? Можам да кажам дека нашите навивачи се едни од помирните во Европа, овие се новинарски глупости кои ги пишат кога немаат што да напишат.
Остај го брат....
Се кладам дека освен може на вчерашната утакмица се нема појавено на стадион. Излишна е секаква дискусија со такви "експерти". xD

Публиката според мене неспортски постапи кога пола стадион се испразни 15 минути пред крај на утакмица. Срамота!
Публиката платила за да гледа фудбал. Ако нема, не гледам причина зошто да не си иде.

Остај го брат....
Се кладам дека освен може на вчерашната утакмица се нема појавено на стадион. Излишна е секаква дискусија со такви "експерти". xD

Во право си за тоа, вчера прв пат бев на градски и прв пат гледав официјален меч во живо. А да ви кажам браќа заради експерти како вас не мрднуваме од место 20 години.А да не споменувам дека стоев 3 часа бидејќи совршените македонски организатори(крадци) ми продадоа карта за столче шо не постои, само за малку излажале за по 20 тина столчиња во секој ред другиот пат нека излажат за 50 тина. Мизерно беше тоа шо се случуваше, откажаа рефлетори, се изгуби спикерот, тој шо седеше на 20 ти ред му фрлаше авионциња на глава на тој на 16 ти, тој од 19 ти на тој од 15 ти.................Ако вие сте претставници на македонската култура едно големо браво имате од мене.

Во право си за тоа, вчера прв пат бев на градски и прв пат гледав официјален меч во живо. А да ви кажам браќа заради експерти како вас не мрднуваме од место 20 години.А да не споменувам дека стоев 3 часа бидејќи совршените македонски организатори(крадци) ми продадоа карта за столче шо не постои, само за малку излажале за по 20 тина столчиња во секој ред другиот пат нека излажат за 50 тина. Мизерно беше тоа шо се случуваше, откажаа рефлетори, се изгуби спикерот, тој шо седеше на 20 ти ред му фрлаше авионциња на глава на тој на 16 ти, тој од 19 ти на тој од 15 ти.................Ако вие сте претставници на македонската култура едно големо браво имате од мене.
Знаеш,ја па мислам баш обратно,ради таквите ко вас што не се појавиле на стадион ни пропаѓа фудбалот,али кој ме слуша....
За останатото нема да коментирам пошо не бев на утакмицата,а и не ме занима,освен за болдот-некој кога прв пат иде на стадион веројатно не знае што треба да прави :toe:

Публиката платила за да гледа фудбал. Ако нема, не гледам причина зошто да не си иде.
имале пренос на канал 5 ако сакале да гледаат фудбал, на стадион се иде за да се навива :)

Попроста публика немам видено, полно зоофили, го изнасвиркаа гркот ни крив ни должен, бар да навиваа за Ливерпул...безвезе.

А што разочараа нашите, разочараа. Сфаќам, заминале многу играчи, ама бар да се бореа па да ми беше криво што изгубиле...како да имаше премногу индивидуализам-секој сакаше да се докаже и да дрибне играч од Ливерпул yay :(

Едно не ми е јасно, во Македонија гостувале селекции кои биле составени комплетно од црнци па не се бунеле за некаков си расизам. А Англичаниве дури два пати ја имале таа среќа... :pos: Згора на тоа се познати како најрасистичка нација во светов.

Знаеш,ја па мислам баш обратно,ради таквите ко вас што не се појавиле на стадион ни пропаѓа фудбалот,али кој ме слуша....
За останатото нема да коментирам пошо не бев на утакмицата,а и не ме занима,освен за болдот-некој кога прв пат иде на стадион веројатно не знае што треба да прави :toe:

Ок, доста беше препукување кој е културен а кој не и.т.н. Зборот ми беше ако имало Расизам треба да се казни пошто стварно е глупо луѓето во ова модерно време да ги делиме на бели и црни, и црнецот се труди да биди некој и нешто исто како и белецот, затоа што Н гог е црнец неговите 2 гола вчера не беа помалку вредни од оние шо ги дал некој белец, патем со расизмот ги вреѓаме и црнците шо живеат во Македонија и играат за мак клубови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom