Работнички - Ливерпул 29.07.2010 - 20:45

• Креатор на темата Креатор на темата RAUL
  • Време на започнување Време на започнување

Rabotnicki vs Liverpool

• Вкупно гласачи
    134
Не знам зошто не ги навредуваа црнците кои вчера играа за Работнички. Или тие се кафеави/чоколадни?

Публиката платила за да гледа фудбал. Ако нема, не гледам причина зошто да не си иде.

За 300 динара мислам дека имаше доволно фудбал. Некултурно е да излезеш пред да заврши утакмица, плус свесни сме за квалитетот на двете екипи. Ај оние со деца ги разбирам, сакаат побрзо да излезат да не ги фати гужва али другиве немаат оправдање.

За 300 динара мислам дека имаше доволно фудбал. Некултурно е да излезеш пред да заврши утакмица, плус свесни сме за квалитетот на двете екипи. Ај оние со деца ги разбирам, сакаат побрзо да излезат да не ги фати гужва али другиве немаат оправдање.

Ако е така уште во прво полувреме требаше да се изпразни стадионот(тиња беше и прво). Оправдување е.
Но изгледа на некој не му е дојдено до фудбал :)
Батали, иди гледај ватерполо.

Нема оправдување? Па човече јас не знам за вас ама јас не знам како го преживеав од 30-та до 85 мин. (кога си заминав) кога имав неверојатна потреба барем за 1 литро вода. Така жеден не сум бил не знам кога и плус влезен на стадион 1 саат пред почеток и плус 80 мин. и веќе не се издржуваше и морав да си одам и онака тапа беше. Не ми дозволува на влез да си внесам шише вода (пластично) а 5о метри погоре пред влез во блок ми продава 50 ден. чаша вода и 100 ден. чаша пиво. Па кај да изгасат жед 11 000 луѓе на трибината сред лето на 29 Јули? Среќа што беше ноќен термин инаку ќе исцркавме.

Ок, доста беше препукување кој е културен а кој не и.т.н. Зборот ми беше ако имало Расизам треба да се казни пошто стварно е глупо луѓето во ова модерно време да ги делиме на бели и црни, и црнецот се труди да биди некој и нешто исто како и белецот, затоа што Н гог е црнец неговите 2 гола вчера не беа помалку вредни од оние шо ги дал некој белец, патем со расизмот ги вреѓаме и црнците шо живеат во Македонија и играат за мак клубови.
Абе каков расисам дај не го тупете. Некој весник со име dailyfail што ни у англија не го поштуваат сликал човек како се однесува како мајмун и тоа расизам било. И ќумбето е од мајмун настанат и ние. Само батево уште е мајмун изглеа. Се изначитав деновиве на форумиве delusional kids шо мислат светот е полјанка кај што трчаме со цветови у коса па култура на стадион бараат и на гркот со култура да му враќаме, ја колачи ќе му испечам следен пат кога ќе дое и седум дневен аранжман ќе си обезбедам за на некој крак у јужна македонија. Дај и дрес код нека ни стаат па у одела ќе идеме и ќе ќутиме пиејќи англиски чај. И на гркот поезија ќе му пишуаме. Се знае што се праи коа се глеа фудбал. Се пцујат спротивни играчи, се пцуе судија(дали е крив или не, не е битно) мајки татковци шајки итн. Па англичаните ќе зборат што се тепаат после секоја утакмица кај нас расизам имало еден црнец неаме у државава.

Ок, доста беше препукување кој е културен а кој не и.т.н. Зборот ми беше ако имало Расизам треба да се казни пошто стварно е глупо луѓето во ова модерно време да ги делиме на бели и црни, и црнецот се труди да биди некој и нешто исто како и белецот, затоа што Н гог е црнец неговите 2 гола вчера не беа помалку вредни од оние шо ги дал некој белец, патем со расизмот ги вреѓаме и црнците шо живеат во Македонија и играат за мак клубови.
Точно,се согласувам. Не сум некој расист па да би зборел нешто,АЛИ претеруваат и англичаните,за однесувањето на ЕДЕН што бил на стадионот осудуваат цела нација,осудуваат 22 000 луѓе,тоа ич не е во ред. И не се препукувам,само зборам реално за се. :)

И морам да додадам уште нешто.
Кошаркарите не се професионалци па мораа да играат без знамето,или без натписот на својот дрес на ЕП во Полска ?
Каратистите не се професионалци па мораа да го отшиваат државното знаме на својата облека па да учествуваат на првенството во Грција ?
АЛи тоа е ок,не повредува ничиви национални чувства,не :wink:
Смешни сте стварно со такви коментари....

имале пренос на канал 5 ако сакале да гледаат фудбал, на стадион се иде за да се навива :)

Попроста публика немам видено, полно зоофили, го изнасвиркаа гркот ни крив ни должен, бар да навиваа за Ливерпул...безвезе.

А што разочараа нашите, разочараа. Сфаќам, заминале многу играчи, ама бар да се бореа па да ми беше криво што изгубиле...како да имаше премногу индивидуализам-секој сакаше да се докаже и да дрибне играч од Ливерпул yay :(

Ај бе преку курот веќе. Читам 20 страни се воздржувам ама ова е претеризам веќе. Што не му ги испуши ако не па ?
А што биле нашите криви кога отишле во Гејлада да им кинат тренерки македонија да не смее да пишува?
Ти си прост изгледа.
И плус пренос е за тие што не купиле карта не се праи паметен многу. И у Англија и сегде ако им губи тимот се празни 5 минути пред крај.

Ај бе преку курот веќе. Читам 20 страни се воздржувам ама ова е претеризам веќе. Што не му ги испуши ако не па ?
А што биле нашите криви кога отишле во Гејлада да им кинат тренерки македонија да не смее да пишува?
Ти си прост изгледа.
.Другар, играа Работнички и Ливерпул, не Македонија и Грција. Не мешај спорт со политика. И Роби Кин игра цел живот во Англија ама никој не му свиркал зошто е Ирец.
И плус пренос е за тие што не купиле карта не се праи паметен многу. И у Англија и сегде ако им губи тимот се празни 5 минути пред крај.
ха ха ха, па јасно дека преносот е за тие што не купиле карта!

.Другар, играа Работнички и Ливерпул, не Македонија и Грција. Не мешај спорт со политика. И Роби Кин игра цел живот во Англија ама никој не му свиркал зошто е Ирец. ха ха ха, па јасно дека преносот е за тие што не купиле карта!

Добро бе шо мешаш баби и жаби? Одговори ми што те прашав.
Што се нашите криви таму кога идат спортистите да им тргаат имиња македонија и триста срања ?

ХА-ХА-ХА! Најсмешен си браво. Не знаеш што збориш се смееш. За мој пари кај сакам ќе идам и колку сакам ќе седам што сакам ќе правам. А не викаш купиле карти што кур си одат порано кгоа сакаат ќе одат.

Добро бе шо мешаш баби и жаби? Одговори ми што те прашав.
Што се нашите криви таму кога идат спортистите да им тргаат имиња македонија и триста срања ?

ХА-ХА-ХА! Најсмешен си браво. Не знаеш што збориш се смееш. За мој пари кај сакам ќе идам и колку сакам ќе седам што сакам ќе правам. А не викаш купиле карти што кур си одат порано кгоа сакаат ќе одат.
Не биле нашите криви за ништо, не знам зашто очекуваш од мене да ги бранам Грците? Поентата ми беше, човекот дошол во Скопје како играч на Ливерпул и не направи ништо за да ја испровоцира публиката.

Тие што се разбираат од фудбал знаат дека публиката секогаш игра улога на дванаесетти играч, кога дава целосна подршка на тимот, се разбира. Ако тие што купиле карти, очекувале да гледале добар фудбал, ќе знаеле дека треба малце да "викнат" за и тие на теренот да дознаат дека уствари има луѓе на трибините кои очекуваат нешто...можеш да пролисташ некои дневни весници и да прочиташ коментари на играчите на Работнички после мечот.позз

Не биле нашите криви за ништо, не знам зашто очекуваш од мене да ги бранам Грците? Поентата ми беше, човекот дошол во Скопје како играч на Ливерпул и не направи ништо за да ја испровоцира публиката.

Тие што се разбираат од фудбал знаат дека публиката секогаш игра улога на дванаесетти играч, кога дава целосна подршка на тимот, се разбира. Ако тие што купиле карти, очекувале да гледале добар фудбал, ќе знаеле дека треба малце да "викнат" за и тие на теренот да дознаат дека уствари има луѓе на трибините кои очекуваат нешто...можеш да пролисташ некои дневни весници и да прочиташ коментари на играчите на Работнички после мечот.позз

Па и мојот клуб еднаш отиде како клуб (имам и Црногорци другари од клубот) и нас Македонците цело време не дисквалификуваа за нешто што воопшто не се случило, една трка не ја заврши Македонец, isn't that obvious? :/

А тоа за тренерките беше друга прича, се сеќавам како вчера да беше, ебати племето нивно, затоа не можам да ги сфатам овие што го бранат гејов, што ми е гајле дали го интересирала или не политика, мислите ако го прашате кој е во право со спорот Македонија ќе ви одговори? :tv: Како што ние бевме Македонци во горенаведениве наврати, тој е грк и заслужува свирење во најмала рака.

Вие што го браните (не стриктно ти, општо зборувам), отворете Дневник, имате интересни понуди за Халкидики, Ханиоти, летно дружење со циганска нација. (се извинувам ако навредив некој Ром со споредбава)

А Панчев им направи ли нешто бе кога не го пуштаа на граница? Него не го свиркаа цел стадион? А он, даде два гола. Изгледа сепак сме поспособни како поединци од нив...
Јас лично не го свиркав Киргиакос, бев против свиркањето само затоа што ме иритираше, ама стадион е, сите такви глупости се очекувани.

Тоа ти е проста држава. Грците ни ебаваат матер каде што ќе стигнат, на било каков начин, било спортски или не знам каков настан. А ние ќе се правиме солидарни и желни за мир па ќе се пцуеме меѓусебе заради тоа дали е правилно или не што сме го исвиркувале гркот на градски. Тоа хуманост и поштеност никаде не минува веќе, историско минато. Тие плукаат кон се наше, и ние ќе си враќаме исто.

Во право си, проста држава е.
Доколку на телевизија го нема „грчкиот спор“ ние немаше ни да знаеме дека постои расправии на релација Грција - Македонија.
Но, БАЛКАНЕЦОТ мора да се занимава со нешто. Во случајов, со нешто што не го интересира. Со - политика. А кога политиката ја меша со фудбалот, испаѓа дека поглупи од нас нема.
Грците правеле така? Па глупи се, мора и вие да бидете?

Англија директно учествувала во ова што се случува со Грција денес. Англија го потпиша Букурешкиот договор во 1913 година. Англија фрлаше напалм на нашите во Егејска Македонија во 1940тите години, после војната кога ги селеа.

Зошто навивате за Манчестер Јунајтед, за Челси, за Ливерпул, за Арсенал, за Блекбурн, ...? или имате само селективна омраза?

За да се направиме паметни, посилни, подобри? Зошто?
АКо постои омраза поради неправда, мрази го секој што ти ја нанесол, а не само .... Киргијакос.

П.С. Ситуацијата може да биде решена со трупирање на столијадна војска и тенкови на граница. Свиркајте тогаш.

АКо постои омраза поради неправда, мрази го секој што ти ја нанесол, а не само .... Киргијакос.
.

Добро бре братко, Киргијакос беше во случајот грчки претставник. Да имаше и уште некој грк сигурно и нив ќе ги свиреа.
Доста веќе со тие морални вредности, не важат. Дај оставете го ова веќе, одамна ја минавме границата на глупи дискусии.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom