ДА БЕ БАЧКО, СЕГА ДОЗНАВ!!!
А ви како те????? Че ме има ли на ТеВе мајке ми???
Ај сеа сериозно...
Ако имам друга преокупација освен тоа да гледам мрсулковци како се тетерават и се копаат на терен (тоа се добри 90% од играчите во македонската лига) секоја недела (сум пробал, стварно - ама некако не ми иде) - не значи дека не сакам да имаме квалитетна лига и дека не би гледал фудбал почесто доколку играта биде на ниво. Подобро ми е да изиграм фудбал у маало, отколку да гледам некој како игра под нивото на маалската екипа.
Сакам кажам - незнам речам...
Ама некако не ти иде со психоанализиве, нели?
Ме интересира фудбал, затоа и играм барем 2 пати неделно. Како дете дури играв за Вардар и Работнички. Се откажав затоа што ми беше преку тасета да гледам како форсираат мрсулковци кои не знаат да одат, само затоа што тате бил спонзор... Потоа почнав да играм ракомет. Сега играм футсал рекреативно. Последен фудбалски достиг (заедно со екипата нормално) е прво место на „
Месец на спортот“.
Кога веќе почнавме со анализи на спортски план, јас сум убеден дека сум далеку пообразован на спортски план од тебе. Впрочем, такво образование и завршив - физичка култура. Имам настапувано пред полни сали и имам претрчано барем 1000 километри повеќе од тебе. За признанија, пехари, медали и тн... Не вреди да се објаснува на некој како тебе.
И сеа, ти најде да ме анализираш мене зошто јас ТРЕБА да бидам ПРИНЦИПИЕЛЕН и да НЕ ИДАМ на Работнички - Ливерпул? Па дали си ти нормален бе Климе?
Пак ќе речам. Спуштете се на земја копиљаци. Тоа што не сте купиле карта на време не значи дека треба да ги колнете сите тие што имаат. Плукајте по тие што ги препродаваат на пример. И не значи дека ако сте дремеле секоја недела на стадион (наместо да бркате некоја друга работа, или да поиграте фудбал со пријателите) - СИТЕ останати не смеат да гледаат фудбал. Немојте така. Тоа ви е лузерска констатација.
И на крај... не сум лоботомиран да губам време на стадион кога игра Работнички - Ренова. Ако вас ви се гледа, тоа е сосема во ред. Мене не ми е интересно. Нормално дека ќе дојдам кога ќе има квалитет. Гледачи се привлекуваат со квалитет. Јас ли треба да поработам на квалитетот? Не - тимовиве. Пак ќе речам... Без разлика дали е Ливерпул, Вардар или ЕМО Охрид - ако има квалитет, јас ќе дојдам да гледам.