Врска помеѓу полнолетен и малолетен

• Креатор на темата Креатор на темата printf
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
86
Мислам на врска помеѓу 18/19 годишни со 15/16 годишни.

Што мислите за ова, реално разлика од 3/4 години не е воопшто голема, но ваква ситуација е сепак поспецифична заради различните нивоа на зрелост, 15/16 годишните се сеуште во фаза на созревање и реално гледано тие сеуште се деца, додека пак 18/19 годишните се на друго психо-физичко ниво т.е не се повеќе деца.

Баш ме интересираат вашите мислења при вакви случаи, разликата во годините не е голема, но сепак е голема.

18 so 16 e ok spored mene ...28 so 16 ne e ..

Секој малолетник над 16 години има право да има сексуален однос со полнолетен.

16 годишна смее да се секса со 18+ годишен. Под 16, законот ќе има сексуален однос со тебе.

Во глобала сите машки се недозреани, така да не се осеќа разликата :icon_lol: имам многу другари што имаат врски со 3-4-5 години помали девојки...јас па созреаниот најдов да коментирам.

Да одам јас со помала искрено ми е проблем...едноставно неможам да имам заедничка тема на разговор...секоја чест на исклучоци...Пошо баш сум јас на таа возраст која е спомената во темата ,а имам другар кој оди со 4 години помала и разговориве им се каша попара...Она во Слаткар и токио хотел фаза другаров во сосема треќа.

Не сметам дека има ништо лошо во тоа, се додека не е нешто ептен недолично како што е 12 со 18, 14 со 18 итн итн.... Јас на 16 години имав дечко што имаше 19 години. Еднаш неделно се гледавме додуша, ама пак беше врска. :icon_lol:

вардите в апсаана дан ојте. дур се држат за рака е ок ваљда, ако има нешто повеќе законот ги гони. инаку 2-3 години разлика е идеално растојание меѓу момето и детето.

можда коментаров е малце назаден околу тоа "повеќе" ама јбг закон си е закон

Има милион врски помеѓу полнолетен и малолетна и тоа не е нешто опасно.Само бед е ако е разликата изнад четири години,незнаеш што муабет да тераш...ако ти опраа за стаклар и бибер беља работа..,.ггххх

Има милион врски помеѓу полнолетен и малолетна и тоа не е нешто опасно.Само бед е ако е разликата изнад четири години,незнаеш што муабет да тераш...ако ти опраа за стаклар и бибер беља работа..,.ггххх

а тебе ти е до муабет!!!

па тогаш нема врска ни дал е женско...

а тебе ти е до муабет!!!

па тогаш нема врска ни дал е женско...
Не ми е до муабет кога сме у кола во некое темно сокаче,но у кафич ипак треба нешто да се збори,нели?

Не ми е до муабет кога сме у кола во некое темно сокаче,но у кафич ипак треба нешто да се збори,нели?

Секако... во кафиќ ќе и речеш “АЈ ОДИМЕ ВО КОЛА... ИЛИ ТЕМНО СОКАЧЕ“ и толку е муабетот

Не ќе дебатирате за блискиот исток или мировниот договор во Париз од 1815

:pos2: то је цел муабет...

ако сте глеале кастинг порки - знаете кој е моабетот.

Мислам на врска помеѓу 18/19 годишни со 15/16 годишни.

Што мислите за ова, реално разлика од 3/4 години не е воопшто голема, но ваква ситуација е сепак поспецифична заради различните нивоа на зрелост, 15/16 годишните се сеуште во фаза на созревање и реално гледано тие сеуште се деца, додека пак 18/19 годишните се на друго психо-физичко ниво т.е не се повеќе деца.

Баш ме интересираат вашите мислења при вакви случаи, разликата во годините не е голема, но сепак е голема.

Ти кажи ни како ти е вистинскиот (првиот) username на Кајганава...

Секако... во кафиќ ќе и речеш “АЈ ОДИМЕ ВО КОЛА... ИЛИ ТЕМНО СОКАЧЕ“ и толку е муабетот

Не ќе дебатирате за блискиот исток или мировниот договор во Париз од 1815
Okej.

Секој малолетник над 16 години има право да има сексуален однос со полнолетен.

16 годишна смее да се секса со 18+ годишен. Под 16, законот ќе има сексуален однос со тебе.

Ова не го знаев. Иначе јас имам девојка и сме во ист сооднос како што е поставен во прашањето на темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom