Домазет

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
mRnO напиша:
Ако е вистисна сопруга и ако станува збор за љубов нема зашто да ја користи таа прилика за да го понижи

Se poretko ima vistinski zheni, a bash chudno shto mazhite bash tie povekje sakaat da gi imaat pokraj sebe, pa se vadat so nekoi klishea deka taka bile naviknati:blabla:

Не гледам ништо страшно во тоа, можеби затоа што не сум и не сум бил домазет:kez: се шалам...
Кај која фамилија има подобри услови за живот таму треба да се оди, а не по секоја цена кај машкото, ама тие шо најмногу се против оденење домазет, ми мириса по секое правило дека тоа и ќе бидат.

nikako,ni na son.
samo ke slusas zete aj ova,zete aj ona :)

a be ne se znae sto nosi zivotot tacno,ali ne bi otisol domazet pa sto i da donese

Abe brat,razmisli malce, i prelistaj gi prviot postovi na temava ke vidis kakvi sve pricini ima i ke se slozis so nekoi od niv

Ni maz domazet pa ni jas sna vo zaednica . Se znaj ili zivot na baska ili magla fakam:)

Krstozbor: Domasno zivotno so 7 bukvi?
Resenie: Domazet :)

Domazet, ama ako dedo mi paga Sterjo Fersped:)

уше малку ќе имам домазет али нема многу да седат само година и нешто колку да се осамосталат да си застанат на стапала. така и треба кога немаат друг избор, нормално дека мора да прифатат помош од домашни, но евентуално треба да се замине на страна без никакви родители дома од било која страна пошто така само проблеми. што подалеку толку поубаво :)

може али јас би сакал да сум си самостален а не да ми мрчи мајка и или татко и , ти во моја куќа си , немаш право , тинтири минтири

The`bItCh напиша:
По некое непишано правило жени се тие кои ( најчесто ) одат да живеат во куќата на својот сопруг - се додека не земат некое станче, куќичка и слично или остануваат да живеат заедно со родителите на сопругот засекогаш. Тоа толку и не е битно. Има такви кои одат да живеат во куќата на својата жена заедно со своите нови „баба и дедо“. Која е причината за домазетсвото? Кој е вашиот став за домазетите? И, мажи, дали би оделе вие домазет? И зошто да/не?:icon_lol:
Јас мислам дека тоа е индивидуално и дека нема правило. Баш во последно време почесто мажите одат кај жените да живеат.:raz:

Flik напиша:
може али јас би сакал да сум си самостален а не да ми мрчи мајка и или татко и , ти во моја куќа си , немаш право , тинтири минтири
Па ни жените не сакаат некој да им наредува. Така да нема разлика, јас не сум за домазет, најубаво е сами да си живеат.

Јас мислам дека подобро функционира домазет во куќа, одколку снаа. Релацијата баба-зет е секогаш многу поуспешна него ли снаа-свекрва. Ако веќе не се може самостално, тогаш е подобро домазет отколку снаа.:)

Ееее,да знаете само, колку се сакани домазетовците,сите ќе сакате тоа да станете.Вистина ви зборувам.Токму поради традиционалното значење на зборот,денешните родители се трудат, сосем да му го изменат значењето,во позитивна смисла.А згора на тоа,нивната принцеза им е на очи,па како нема да го сакаат бе??:)
Домазетовците се поомилени од снаите,докажано низ историјата.:):):)
(се шалам,скоро да е идентична состојбата, со прифатеноста и на едните и на другите)

Се сложувам дека е најубаво и најпрепорачливо младиот пар да отпочне сепариран,(сопствен брачен живот),од родителите и секому му посакувам да има услови за тоа.Но денешниве времиња и не дозволуваат некој избор,па мислам и јас како другите,каде има услови,таму.Не е важно кој кај кого доаѓа,важно е со љубов да го направи тоа.Друготот е навика.И за едните и за другите.

Но има една стара,добра: Домазет,сладок како мед!!!:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom