ShakaZulu
" Тој Сум Бре "
- Член од
- 29 јули 2008
- Мислења
- 3.327
- Поени од реакции
- 3.716
Јас мислам дека правилото дека домазетот за ништо не се прашува и никој народски кажано “ не го ферма “ , не мора да е секогаш вистинито . Има случаи за кои сум видел и знам дека пак бабата и дедото (на невестата родителите ) се многу задоволни од своите зетовци кои живеат кај нив така да навистина тие се чуствуваат како да се дел од фамилијата а не “дошлаци“ кои за да кажат нешто треба да кренат два прста. Да има и примери кои не се за спомнување воопшто но тие мислам дека самите се довеле во таа ситуација да бараат преку леб погача , па за таквите ајт на улица заедно со се ќерка им бидеќи и она не мислела за кого се мажи . Сепак ако некои двајца се сакаат и се сложуваат местото на живеење не е воопшто битно .
А да си кажам за мене , пошто моментално не сум во врска и не знам која би била мојата сопруга сметам дека кога ќе дојде тој момент да стапам во брак со некоја ,нејзините родители би ме знаеле претходно така да нема да бидам непознаница за нив и ако треба би го отвориле својот дом за мене како избраник на нивната ќерка без разлика дали ние би сакале или ми морале да живееме со нив.
А да си кажам за мене , пошто моментално не сум во врска и не знам која би била мојата сопруга сметам дека кога ќе дојде тој момент да стапам во брак со некоја ,нејзините родители би ме знаеле претходно така да нема да бидам непознаница за нив и ако треба би го отвориле својот дом за мене како избраник на нивната ќерка без разлика дали ние би сакале или ми морале да живееме со нив.