Објектофилија

• Креатор на темата Креатор на темата Toecutter
  • Време на започнување Време на започнување

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Веб-сајт
ygeneration99.blogspot.com
Објектофилија е сексуален нагон кон неживи ентитети,предмети. Не е сигурно како настанува ниту кој фактори се позади настанувањето на оваа сексуална ориентација.Легална е во сите држави а во некои има законски пропусти кои дозволуваат брак со предмет.
Овие луѓе ги доживуаат предметите како суштества еднакви на човекот.

Ова е релативно нова сексуална ориентација.Љубовта кон ѕидови,кули,телефони,огради,локомотиви,карбуратори,шофершајбни,теписи,врати,косилки за трева и други предмети не е само фетиш туку се работи за сексуално-емоционален копнеж кон на пример...ѕид...како во примерот со швеѓанката Рита Еклеф Берлинер Маурен (презимето е према сопругот...берлинскиот ѕид:vozbud:)

6a00d834516a2569e20120a4f43f12970b-450wi

http://www.berlinermauer.se/

This is me.
My name is Eija-Riitta Berliner-Mauer,I was born on March 20, 1954. I live in a small village called Liden in Northern Sweden.
I am objectùm-sexual.

На нејзиниот сајт можете да прочитате за романтичната сторија на оваа швеѓанка и бетонскиот избраник на нејзиното срце...

Ова е случајот со германецот Оливер Арндт кој на прв поглед се вљубил во парна локомотива од триесетите и планира да го мине остатокот од својот живот,во добро и во лошо,со неа...:vozbud:

oliver-und-sahneschnittchen.jpg

http://www.objectum-sexuality.org/index.htm

Уште еден случај,но овој пат се работи за страст кон црвена ограда...

erbm.jpg

Најпознат случај е оној на Ерика Ајфел која по долгогодишно неразбирање,предрасуди и осуда од блиските и околината се изборила за брак со Ајфеловата кула во која цел живот била вљубена...

Woman Proves Love for Eiffel Tower With Commitment Ceremony
Erika Eiffel Is Among a Small Group of People Who Are Intimately Attracted to Objects

http://abcnews.go.com/GMA/story?id=7283494&page=1
Видео од нејзината свадба...:vozbud:

erica-is-in-love-wth-eiffel-tower.jpg

eiffeltower700_29244s.jpg

Иако зетот е малку висок,стар околу 120 години и ретко го напушта Париз тоа не и сметало на оваа американка да се посвети на брачните должности преселувајќи се во Франција...

Еве што вели таа околу нејзината ориентација...:back:

Before returning to Paris for her first wedding anniversary, Mrs La Tour Eiffel visits the Berlin Wall, where her affection for what many Germans see as a symbol of repression leads to an uncomfortable encounter with a member of the staff at the Checkpoint Charlie museum.
"I just don't understand how some people can bring someone into the world like a child - an object - and then not love them," she said.
She explained that she feels an affinity with the wall: "I am the Berlin Wall. Hate me, try to break me apart, but I will still be here, standing."
She blames her upbringing for her condition. She claims to have been molested by her half-brother and abandoned by her parents to various foster homes.
"If I am the way I am today because of everything that happened to me, then I'm alright with it," she said. "I wouldn't change who I am now."
Jerry Brooker, from New York State, one of the psychotherapists interviewed for the documentary, said that OS women were motivated by a need for control.
"Someone who falls in love with objects can control that relationship on their own terms," he said. "Their objects will not let them down. That is extremely attractive for a person who is otherwise often desperately lonely."

http://www.telegraph.co.uk/news/new...with-objects-fetish-marries-Eiffel-Tower.html

Значи не се работи за фетиш бидејќи фетишот сепак мора да е употребен од човечко битие за да има некаква сексуална улога.Овде се работи за нова ориентација.

Дали некогаш сте осетиле сексуална возбуда или емоционална приврзаност кон предмет? Каков е вашиот став кон овие лица и оваа појава? Дали би поддржале кога некој близок на вас би ви открил дека е објектофил?

Барем си нашле животни партнери поубави од нив.

Барем си нашле животни партнери поубави од нив.
Со сигурност и попаметни, и поцврсти во ставот и определбата.

Инаку... кога веќе зборуваме за сексуална ориентација, сигурно истата е поттикната од некаква привлечност (сексусална?) со објектите... епа, how the fuck?

Овие изгледа не се придржувале на советите од лекарите, и не пиеле строго контролирана дневна доза на лекови....

Како можи бе да се заљубиш во објект? Па и да се венчаш? Признавам и јас имам некоја скриена желба кон автомобилите, сакам олдтајмери, ама да ми се опсесија или мотив за нешто во животот... пффф не се замарам до толку. Објект е, шо значи неможи да ти свари кафе, да ти напрај муабет или да се скараш со него. А сам чоек е само за во WC, никаде на друго место.

Овие изгледа не се придржувале на советите од лекарите, и не пиеле строго контролирана дневна доза на лекови....

Како можи бе да се заљубиш во објект? Па и да се венчаш? Признавам и јас имам некоја скриена желба кон автомобилите, сакам олдтајмери, ама да ми се опсесија или мотив за нешто во животот... пффф не се замарам до толку. Објект е, шо значи неможи да ти свари кафе, да ти напрај муабет или да се скараш со него. А сам чоек е само за во WC, никаде на друго место.

Еклатантен пример на објектофобија...ццц...:tapp:
Не се знае точно како настанува оваа промена во перцепцијата кај овие луѓе,не се знае точно иако има некои навестувања...
Сепак овие лица не му прават никого проблеми,не пречат на околината,имаат сигурен секс,среќни се,единствено неможат да имаат потомство но и тоа е решливо со законска регулатива која би им овозможила да посвојуваат.
Ти пречи туѓата среќа???

She blames her upbringing for her condition. She claims to have been molested by her half-brother and abandoned by her parents to various foster homes.
"If I am the way I am today because of everything that happened to me, then I'm alright with it," she said. "I wouldn't change who I am now."
Jerry Brooker, from New York State, one of the psychotherapists interviewed for the documentary, said that OS women were motivated by a need for control.
"Someone who falls in love with objects can control that relationship on their own terms," he said. "Their objects will not let them down. That is extremely attractive for a person who is otherwise often desperately lonely."

Плинското може да ти свари кафе...:pos2:
be careful...

Дали твојата скриена желба кон олдтајмерите ти предизвикува сексуална возбуда или само платонски чувства?

Па и да се венчаш?

И со животни се женат/мажат,немаш слушнато за тоа?:)Денеска светот отиде во неповрат:D
Kojзнае како живеат овие...
И да,Toecutter точно е дека имаме љубов кон некои предмети,објекти но да венчаме :uvo:
Чудно но сепак вистинито:toe:

Дали е ова вистина или со ваквите егзибиции овие луѓе сакаат да свртат внимание кон себе и да испливаат на површината на популарноста, незнам. Само знам дека се повеќе ваквите појави личат на бледа копија на Гинисовата книга на рекорди... само што овие се рекорди на што поглуп сексуален или друг вид на... нагон

Еклатантен пример на објектофобија...ццц...:tapp:
Не се знае точно како настанува оваа промена во перцепцијата кај овие луѓе,не се знае точно иако има некои навестувања...
Сепак овие лица не му прават никого проблеми,не пречат на околината,имаат сигурен секс,среќни се,единствено неможат да имаат потомство но и тоа е решливо со законска регулатива која би им овозможила да посвојуваат.
Ти пречи туѓата среќа???

Плинското може да ти свари кафе...:pos2:
be careful...

Дали твојата скриена желба кон олдтајмерите ти предизвикува сексуална возбуда или само платонски чувства?
Можи плинското да ти свари, ако го наместиш. Ама неможи да ти го донеси в кревет, ниту да те разбуди.... И геј луѓето не се нешто поразлични, ама барем луѓе сакаат. Таква е природата бре, штета што “законите на Дарвин“ не функционираат правилно. (поради општеството или Х причини кои не се на дискусија тука) .

А мојата желба за олд тајмерите е нешто трето. Сакам да имам старо возилце (пред се за курташак и бесцелно возење во сончеви денови), а не за да го користам како сексуален објект. А и ако го немам, не е голема фрка.

И со животни се женат/мажат,немаш слушнато за тоа?:)Денеска светот отиде во неповрат:D
Damn, заостанат сум... немам слушнато за ваква работа. Имаше некаде тема дека некој се венчал со супер херој од игра (или така некако, битно едниот лик беше виртуелен), ама дека до животни дојдоа....

Дефинитивно некои “норми “ во сегашното општество неможам да ги сватам.

Они си знаат...за мене е глупаво и бесмислено.

Damn, заостанат сум... немам слушнато за ваква работа. Имаше некаде тема дека некој се венчал со супер херој од игра (или така некако, битно едниот лик беше виртуелен), ама дека до животни дојдоа....

Дефинитивно некои “норми “ во сегашното општество неможам да ги сватам.

Eпа за жал така е се случува тоа...и никој не кажа дека си заостанат:pos:ама тоа ти е тоа.се случува сакале или нејкеле:D

Имам слишнато за педофили, некрофили, зоофили и какви уште не сексуални орјентации но сите од ни вклучуваат живи (или некогаш живи) организми. Но она со предметиве е сосема ново за мене.
И факт е дека на никој не сметаат. Исто така е факт дека е нормално да се има фиксација за одреден предмет или објект, до одредена мера смета дека сите го поседуваме тоа, но ова воопшто не ми е јасно. Не сакам ни да помислам на тоа како ја задоволуваат сексуалната потреба, и воопшто како ја добиваат сексуалната желба поврзувајќи ја со предмет.И на пример ако повеќе од една личност, е така да речам, заљубена во ист предмет. Што тогаш?Дали ќе биде дозволено повеќе личности да се венчаат за тој предмет? Доколку е така, дали не ќе биде тоа форма на бигамија, или полигамија? Доколку не е, кој би одлучувал за тоа кој со кого треба и може да се венча?

ова за мене е безсмисла....ама ете се ќе најдеш во денешно време :toe:

имав слушнато за вакви нешта, ама не мислев дека постојат во реалноста. :tapp:

Верувам дека добро ќе им биде со новата сексуална ориентација и нивниот сексуален живот.
Замисли некој да се заљуби во мермер од 2Т и да го „налегне“ .Типичен пример,умре од љубов и секс :))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom