Бајкингот во Скопје и пошироко

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
Boomerang напиша:
На круша точакот е Катисајкл(Catycycle) и нема везе со РАМ... бај д веј го имаш точакот на 15 страна мислам
не бе бачко баш примети ги сликите на Круша ќе видиш дека на рамот на задендел каде што проаѓа ланецот си пишува јасно и гласно, башак Круша ги наведе деловите кои ги ги има и ќе видиш дека потполно истите ги има и во конфигурацијата спомената на сајтот. Ама тоа не го прави точакот ништо поне квалитетен. Деловите се признавам тоБ.
башка не мора да ми кажуваш каде се сликите пошот јас лично го чекав круша едно две недели да ги постира. башка знам точно што делови има.

Bacillus gagous напиша:
Круша мислам дека ти го најдов точакот на интернет ам ми изгледа дека типот тебе не ти го составил туку едноставно го донел како комплет:
http://www.ram-bikes.com/eng/ht1.html
И твојов е најосновен модел кој е наменае за крос кантри, еве идете тука има поголем избор:
www.ram-bikes.com

Абе извини ја се испомешав Ја мислев за на ДАФИ точакот збориш ... читајки овде се испомешав:pos::pos::pos: Да тој е мислам на Круша Бајкот

Абе на круша точакот е склапан.
Нели круша?:)

Abe sli4en e ne e ist znam deka e negoviot sklapan...Taka nesho beshe

Не бе склапан е мојот точак, тоа позади е онакво сунгерче за да не се гребе рамот од ланецот кога ќе мава, како на другине што стои shimano или нешто. Знам дека е склапан зашто таму бев кога го склапаше. Иначе од тој таму што е Kit 1 имам друг рам, виљушката ми е J1, не J2, и имам подобри бандажи. Иначе да доста е сличен во делови и ви реков дека мојот ти е entry-level точак(во класа на точаци каде Catycycle и Rog не влегуваат) за x-contry, прав дочак за Downhill е 3000+ евра, ама и овој користи

Eдит: Грешка јас сум го гледал HT II, од овој HT I имам друг рам и подобар мењач SX4.0. A иначе овие точаци се супер

ок ок мене ми се виде премногу сличен па да прашам, инаку јас на жалост уште ќе се тркалам со Rog king 2000 пошто кога купувава точак подобар во скопје немаше за тие пари, али не се жалам многу, има италијански делови, лагери се еднаш менувани, ланецот еднаш само ми се има скинато, гими дупнување, само три-четири пати.
Малку е до душа тежок ама не ми смета.
Многу што ми се допаѓа е Megarange ѕвездицата позди која може многу да те спаси на големи нагиби.
другото е горре доле подпросечно ама се дише и со тоа.
до сега го нема испробано на водно патеките ама радо би, само да имам со кого, пошто сам не се иде.
инаку здравје боже можеби кога ќе почнам да си заработувам ќе си купам еден добар точак.
Него тука гледам има се продава обично масло за подмачкување и графитно (ко демек за подобри перформаси) имате вие некое доборо лошо или воопшто некое искуство дали се исплати да се дадат 2 евра повеќе за графитно масло?

Bacillus gagous како немаш со кој шо сме ние тука од форумов.....ги знаеш ти тоа козјите патеки за нагдоле?
btw тоа графитното е поубао ама не знам дали е 2е поубао :):):)

DuFFy напиша:
Bacillus gagous како немаш со кој шо сме ние тука од форумов.....ги знаеш ти тоа козјите патеки за нагдоле?
btw тоа графитното е поубао ама не знам дали е 2е поубао :):):)

мислам дека ја имам провајила двапати пешадија идено

а стрмно е многу по патеките???.......

DuFFy напиша:
а стрмно е многу по патеките???.......
не не, во споредба со тоа што сум го воаел на маврово не е толку стрмно, ама пак е тесно на делови.
Ај ко ќе дојдам заедно го испитуваме водно подетално со точаци.

Стрмно не е, ама доста се убрзаваш (или така ми се чини дека е тесно), патеката е тесна на моменти и бидејки ретко идат луѓе по неа доста е обрасната. Иначе не е нешто страшно.

RedBull Rampage 2004
photo05.jpg

photo02.jpg

photo22.jpg

photo10.jpg

:lud::lud:

Идете на официјалната страна имате и клип од еден тип како се спушта со камера монтирана на кацигата т.е. како вие да возите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom