Бајкингот во Скопје и пошироко

• Креатор на темата Креатор на темата krusha03
  • Време на започнување Време на започнување
krusha03 напиша:
абе што ти е гајле и онака таа гумата изгледа многу селско како на собим и литер точаците што ставаат

Da i ja toa sakav da kazam.I mene mnogu mi e selsko toa gumata,izglea kao nekoj Skapan,nekvaliteten tocak da e.Potpuno se slagam so tebe.I da super e mnogu e udoben,super za skopskite dupki.Samo shto mene ne mi e bash milo da go pustam po Vodno zatoa shto neam pari sekoja godina da kupuem nov i da menjam delovi sekoj mesec:toe:

Абе сега ако гледаш така од скокање и спуштање скали повеќе се заебува отколку да го пуштиш од водно. цемент и мермер е полошо од земја и корења поготово за бандажите и главините. Али да и така може да ти се извитка ако удруш лошо на некое место

Boomerang напиша:
Ne bi rizikuel na planina:toe:
Уште ти е нов точакот, после 2-3 месеци ќе видиш ќе ти се одмили точакот и че го рипаш на Водно.:zlo:

Boomerang напиша:
Ne bi rizikuel na planina:toe:
Тоа е веќе друго значи тебе ти е страв ти да не се поебеш, а не точакот:icon_bigg

krusha03 напиша:
Тоа е веќе друго значи тебе ти е страв ти да не се поебеш, а не точакот:icon_bigg

Ne be nema veze toa.Sakav da kazam ne bi rizikuel deka mozam da go skrsham i taka-nataka.

А ти Круша шо точак имаш или си у план за зимање на нешо добро:icon_lol:

Па го има на круша точакот малце поназат на 13 страна........И не се секирај за кршење и такви работи пуштај си се по Водно само гумите моеш да ги дупнеш (и бандажи да искривиш) нишо друго........барем јас мислам така

Абе сега можеш ти се да направиш ако се слупаш во дрво или како еден другар кој се има пуштено неколку пати (не дека јас сум некој професионалец ама си ги знам границите и кога треба да визам побрзо кога поспоро) и се пушташе заедно со еден друг другар кој доста добро знае добро да вози (подобро од мене) по капиштец стазата и сакал да се сили и да вози со исто темпо со него и кога излагаш од земјата идеш на асфалт со песок и има едне заебана кривина и овој ја закопај задната зе излизгал и се слупал во ЅИД од куќата што се градеше. Точакот беше убаво излупан, свиткан волан, преден бандаш итн. а и овој среќа немаше ништо скршено ама целиот беше со крф, раце, гради нозе лом се направи. Среќа што не си ја скршил главата.

DuFFy напиша:
Па го има на круша точакот малце поназат на 13 страна........И не се секирај за кршење и такви работи пуштај си се по Водно само гумите моеш да ги дупнеш (и бандажи да искривиш) нишо друго........барем јас мислам така
А си бил ли на патекиве на Водно што сеа ги направија?
Добри се?
И кај се наоѓаат поточно?

Епа поим немам кај се тие ни какви се......ај ако знае некој нека каже ми се иде на тие патеки.....Круша знаеш ти нешо ???
п.с. Круша од средно или од врв се спушташ?

Јас од средно се пуштам, од врв незнам патеки треба да прашам некого дали има и каде се. Иначе за од средно знам две патеки Капиштец и провалија. Капиштец се пуштат од патпт меѓу средно и пантелемон, а излагаш доле некаде кај козле болницата кај што се иде, само место десно од лева страна. А провалијата, колорадо или како и да ја викате почнува од две криви од средно подоле се префрлуваш преку банкината, а крајот е кај полициската стаза само ако оваа е лево кај мостот, оваа е десно меѓу куќите. Е сега оваа има две како раскрсници па ако свртиш на друга страна ќе излезеш погоре на патот

А на која патека е `побезбедно` за почетници ко мене (не мислам да искршам глава од прв пат)........

Абе нема гајле и на двете иди, само не кочи многу т.е. кочи на сец да не ти се загреат кочниците и да не ти кочат после. Таа капиштец е малку изорана на неколку места, а оваа провалијата на едно место има мала провалија.

Епа ај коа ке се врати MAc)) од одмор ке отидеме некој ден да ни покажеш некоја патека..........мислам ако сакаш не те терам со сила :):):)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom