Дали сте злопамтило?

• Креатор на темата Креатор на темата schtranga
  • Време на започнување Време на започнување
Брзо заборавам, ми поминува лутината после неколку минути. Го памтам само доброто и никогаш не би се ситела ако на личноста и се случува нешто лошо во животот, без разлика дали ме повредила.
Но, ако истата личност повторно ми зададе удар, е тогаш би било лошо. Таква стратегија ќе смислам, што ќе се покае што некогаш ме запознала.

ако е до толку зло фала богу нема да го забраам, али за џиџи-миџи и други ку*чеви карики одговорот е : НЕ, НЕ СУМ.
А лошото што повекето се обратно нафурани, зш ке напраиш мали милион работи (добри) и после за една ситница што ке згрешиш, се ке отиде у П.М.

WHAT GOES AROUND COMES AROUND
sve se vraka se se plaka , to mie uteha sekogas . Gleda toj gore koga togas vraka ...

Chandler напиша:
Шкорпија сум....па ти кажи ми дали сум злопамтило или не?

од лично искуство знам.... шкорпиите се најголеми злопамтила......
истото важи и за мене, ако некој ми направи нешто лошо може да се праам како ништо да не било ама ќе дојде ден кога ќе се сврти тркалцето.....

KRATKO SE LUTAM AMA DOLGO PAMETAM KOLKU LOSO TOLKU DOBRO

Ljutinata mn brzo mi pominvit iskreno i ne sum zlopamtilo ama ponekogash ko kje trebit se pram deka sum...

Заборавив како е да мразам некого освен самиот себе, не сум злопамтило и не сакам да бидам

да кажам дека не сум злопамтило си се лажам самиот себе си .... така да , сум и неможам да го искоренам то од мене , а не ни сакам.
плус то имам една збрка од пред три години ми се има десено и како ја чекам особата да ми излези од некаде ,,, ама ја нема , ама ако кога тогаш на несакање ке го ми излезе од некаде..... 3 години аххх мамата

Кога некој ке ми згреши нешто тоа го памтам, кога некој постапил лошо со мене и слично.
А памтам за да кога еден ден кога ке дојде ред да ја анализирам таа личност и дали заслужува добрина од мене, да знам како да се поставам спрема истата.
А за лутење не се лутам многу, брзо ми поминува.

Iskreno zavisi, od toa sto se slucilo, od licnosta, od vremeto i mestoto, od raspolozeniento i najveke od goleminata na zelbata dali sakam da mu pamtam ili ne.

Dobro priznavam malku i podznakot mi vlijae (Skorpija).

..најчесто не се замарам со тие со ми згрешиле,да заборавам-НЕ ЗАБОРАВАМ кој и што ми има згрешено,ама да вратам-незнам,никогаш немам направено нешо лошо некому за да му вратам за она што он/она ми го има направено мене!Ко шо кажа рагаца,некој од горе гледа..така да,само он има право да им суди на луѓето..мене,вака ми е убаво!

Не можам да заборавам нешта кои со злоба ми се нанесени!Ќе излажам ако кажам дека сум индиферентна и едноставно дека сум поминала преку тоа...онака.Памтам,но настојувам да не ми сметаат во иднината затоа простувам и ги тргам (мислите)некаде во некое резервно делче на мозокот од каде настојувам да не бидат чепнати.Едноставно,никој не е заслужен за него да губиме драгоцени минути од нашиот прекрасен живот!Злото не е толку страшно ако се памти,но страшно е ако му се дозволува да остане во нас како причина за да бидеме осветољубиви...тоа е само губење на време!

sum i toa mnogu iako go pamtam za niz nos da go izvadam posle na istata licnost,a ne za da i vratam na nekoj los nacin od pricina so sum mn osetliva licnost i se osekam mn mn povredeno zatoa i go pamtam

Ne sum...voopsto...

SUM...moze na zezanje da mi kazat nesto sto ne sum go ocekuvala i cel zivot kje go pamtam i kje mrcam radi toa...ne sum nekoja sto vrakja,ali zlopamtilo sum golemo :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom