Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Навијам за Дојчланд да освои, но сепак не верувам дека ќе направат нешто. Имаат глуп тренер шо незнае да одбери вистински играчи и далеку најмлад состав во историјата со само двајца играчи над 26 години. Мислам дека иако се слаби ќе направат еден switch to tournament mode и ќе играат ко ненормални.

Лоев ќе го објави составот на 6-ти мај, па ќе го постирам.

Од другиве репрезентации енглезиве најмногу ги мрзам, вечни губитници, се креваа 2006-тата и пееја there are 10 german bombers in the air, французиве нема ништо да направат, скандали ги удрија и немаат играчи кој се во форма. Жабарите ќе го бранат трофејот, и во нив не гледам противници. Србите мајку им јебем се надам дека има да ги полнат во ЈАР.

Шпанија е најдобра од европскиот континент, се надевам овој пат ќе може Германија да и парира.

Аргентина нема ништо да направи, иако имаат најдобри играчи, Бразил како секогаш меѓу фаворитите.

За разлика од другите првенства каде навијав само за Германија, овој пат ќе ги симпатизирам и лалињата ради Робен.:back:

Да не коментирам за секоја посебно,се знаат тие 7-8 репрезентации кои се во можност да станат светски прваци.Мојот избор се знае:One and only SPAIN.
Ова првенство ги отпишувам Германија(иако секогаш се непредвидливи)истото важи и за Жабариве.Би сакал да се покажат Холандија и Португалија,а ги обожавам и Аргентинциве.Нека заврши клубскиов фудбал,па откако ќе ги знаеме листите на повикани играчи,ќе коментираме на другата тема како што кажа Фантом.:salut:

Сеуште се мислам која репрезентација ќе ја бодрам, но пред се очекувам добра организација на ова светско првенство и да помини без никакви проблеми,во и надвор од фудбалските терени и да преовладува фер-плејот:smir:

Навивам за Бразил и Италија, ама ич не ми се верува дека Италијанците ќе ја одбранат титулата, така да напред Бразил!!!

Фаворит број еден ми е Шпанија.Од секогаш сум навивал за нив на светски и европски и мислам дека во последнава деценија моментално имаат тим кој може доста да направи.Сакам уште од старт да испаднат Италија и Франција.Италија зошто многу тапа играат и Франција зошто не требаше да влезе.
Сакам далеку да отиде и Брег на Слонова Коска зошто имаат доста интересен тим и тие мислам дека може да отидат далеку.
Англија одлична репрезентација али не верувам да стигнат далеку.Германците ќе идат мислам дека до полуфинале.Се на се едвај го чекам ова Светско да почне.
И да Јанко ќе коментира на радио?
Админи/модератори оваа година ќе има игра кој ќе погоди распоредот на светско?
П.С песната ептен ми го праи меракот!

Шпанија ќе го освои имаат најаки состав, имаат јаки голмани имаат јаки играчи и добар тренер.

Навивам ПРОТИВ ИТАЛИЈА

Навивам за Македонија!!!!:vozbud::vozbud:

Ех колку би сакал да не има некогаш и нас тука.

Иначе онака симпатии кон Шпанија и Англија!:toe:

ПС. Не е лошо да ставевте и некоја анкетичка! Да не бидат постовите со по 2 збора!

Италија или Шпанија.:smir:

Англија и Германија :back:

Уште од ерата на Овермарс,Клајверт,Франк и Роналд Де Бур,Коку,Рајзингер,Зенден итн итн сум за Холандија,така е и на овоа Светско.Холандија е мојот фаворит,без разлика каков им е тимот,мислам дека имаат тим за да стасаат далеку.

Мои фаворити Италија, како и на сите првенства до сеа. Али, реално гледано главни претенденти за титулата според мене се Шпанија, Бразил и донекаде Германија. Германциве можда немаат којзнае колку јак состав и се далеку од онаа нивна најдобра форма, али со „швабиве“ никад не се знае. Од Аргентина и Франција не очекува ништо посебно освен да стигнат до четврт-финале највише. Од Србија очекувам да поминат група, па зашто не и да не изненадат сите со едно четврт-финале. Имаат добар тренер кој ги препороди за 360 степена и одличен компактен и уигран тим.
Значи после Итаљаниве онака симпатични ми се Уругвај и Србија.

FORZA AZZURI! :tv:

анкета сместа ! !

FORZA AZZURRI ! !

azzurri.jpg

Azzurri_by_Al_7ussaini.jpg

Иам симпатии према Азурите, мада не очекуем некое убер sверско издание од нив, ко прво имаат смена на генерации, па кретен од тренер кој форсира инвалиди од играчи, така да мислам дека списокот на фудбалери на Италија тешко ќе догура на ова СП.
Али ладилна летово, максимална кулиранција.
:tv:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom