Светско првенство во фудбал, 2010 година, Јужна Африка

• Креатор на темата Креатор на темата Jax Rebel
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам уште во старт да испаднат вечните уништувачи на убавината на фудбалот а тоа се секако Франција и Италија. Шампиони сакам да бидат или Англија или Холандија, зашто се тимови кои имаат добра игра ама стално ги прати лоша среќа. Не би било лошо и Аргентинците конечно да покажат добра игра до крај на едно светско првенство кои исто така ги вбројувам во претходнава група.

Навивам за Англија,кога веќе Манчестер не освои ништо од поголемите трофеи,бар Англија да земе Светско и така и така Манчестер ќе игра пак следната сезона,а следното СП ќе биде за 4 години. Исто така според мене заедно со Англија фаворити се Бразил и Шпанија. Аргентина не ми се верува да направи нешто посебно,иако имаат ѕверски играчи. За Франција па ич не ми се верува да направи нешто. А швабите и жабарите исто така може да се уклучат во фаворитите,оти се многу незгодни репрезентации. Од жабарите не очекувам толку,ама швабите се заебани :)

И навистина ми се допаѓа тоа што ќе има посебен подфорум за најголемиот турнир во фудбалот. БРАВО!

Отсекогаш сум навивал за Бразил па и сега исто. Е сега во случај ако ги исфрлат нив сакам Шпанците да освојат:) Други кандидати гледам во Аргентина, а од Италијанцине очекувам да ја поминат групата со вкупно дадени 2 гола:) И како шо ќе ги држи среќата пак може до финале да стасаат:nesvest:

Навивам за Аргентина и Англија.

Шпанија ако не земе трофеј со оваа златна генерација, не знам кога друг пат ќе имаат ваков брилијантен состав.

Forza АZZURI!

...а ги симпатишам, Шпанија, Аргентина и Уругвај.

Од секогаш навивам за Шпанија од кога гледам фудбал така и сега ќе си навивам и мислам дека ќе стасаат далеку затоа што имаат одлична генерација и добра прилика да направат нешто повеќе.Други тимови што ги сакам не се квалификуваа но еве Италија може да се издвои има повеќе играчи од Милан затоа ги сакам..

Аргентина, нема теорија да освои, теорија!

Не дека ги мрзам али со тој тренер и неуиграност немаат шанси, марк мај ворд бришам јузер ако земат! :helou:

Кој ќе освои? искрено незнам..али навивам За Бразил се разбира :)!

П.С. Вчера прашав зашто нема тема за светско и оп ете ти :)

Од секогаш прв фаворит на СП ми е Бразил, втор фаворит ми е Англија. Едноставно, Бразилциве имаат играчи за два тима, на нет пишуваше дека дури 25 нивни играле во ЛШ сезонава за било кој тим, конкуренцијата кај нив е премногу силна а и сепак, Бразил е Бразил, го знаеме нивниот стил на игра, само ептен разочараа на минатото СП, им се одмазди Франција :)
Англија осеќам ќе се заебе со некоја глупа грешка во четврт-финале некаде, својствена за тимовите во ПЛ како што се заебуваат на некои натпревари, црвен картон, гол во 92 и сл. Нема среќа таа репрезентација, ама надеж ми дава колку толку Капело како селектор, се надевам ќе ги држи конците.

Navivam za Spanija,ne za drugo tuku zaradi poveketo igraci koi igrat i za Barca,a i glavni favoriti se.Posle niv sakam Argentina da osvoi

Холандија може да изненади пријатно...Одличен состав имаат!

ако ако, така... докажано, секад кога Италија игра без притисок и од сенка праи ршум.
на Европските одиграа мизерно бидејќи беа напнати, на СП дојдоа и здробија све бидејќи беа 5-6 по ред за освојување според букмејкерите.

Бразил не ме плаши повеќе без магијата на Дињо, а и Кака стана тромав. Англичаните ми се доста опасни, Фабио против Липи во финале би било феноменално.Сеуште трае фуријата во Шпанскиот состав, и нормално ќе се едни од топ-3 фаворити за освојување. Франција и нив како и прваците, секогаш потценети но со страшно квалитетен тим. Германија ќе пратат помладен тим во ЈАР на ова СП, па да видиме како ќе се покаже тоа. Холандија, гледам слабо ја ставате во уста но помаранџестите сигурно влагаат во 5те нации со најголеми шанси за освојување на титула, впрочем нивните играчи одлично се прикажаа во оваа сезона. Аргентина на чело со Легендарниот Марадона. Многу лоша квалификациона сесија имаа моќната Аргентина, различни реакции околу настапот на гаучосите во Африка но сигурно е дека се едни од водечките репрезентации. Португалија е деветиот и последен состав кој ја заокружува фелата на потенцијални шампиони. Предводени од Кики, прва цел ќе им биде пласман во 1/8 кое нималку нема да биде лесна задача.

други екипи кои можат да направат страшен подем се - Чиле,Парагвај,Камерун,Гана,САД,Нигерија,Мексико,БСК.

Јас сум за Англија и Холаднија. Капело е човек-титула и по она што го сработи откако е на чело на репрезентаицјата верувам дека конечно неговото искуство во комбинација со ОГРОМНОТО а неискористено досега искуство на Жерард и Лампард Англија конечно треба да направи нешто повеќе. А за Холандија како може да не ги сакаш кога во тимот имаат фантастични фудбалери. А играта..ммммммм мераци...:helou:

Отсекогаш сум бил за Франција на првенствата. Се надевам дека нема да играат како во квалификациите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom