Омилени продавници за шопинг

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Речиси сите си имаме омилени продавници за шопинг кои ни се прва мисла кога планираме нешто да си купиме и кои редовно ги посетува да видиме што ново добиле, па да си се подновиме.

Па кои се вашите омилени продавници т.е бутици за гардароба, акцесорис, чевли???
Од кај најчесто купувате и зашто баш тие продавници ви се омилени?

Е сега само ќе ве молам немојте сите девојки да ми пишат Манго или момците Бицијани/Спринфилд им е омилена, а имаат само 1 блуза купено од таму.
Има мнооогу убави продавници низ ГТЦ кои не се брендови а имаат преубава гардароба, има одлични бутици и низ другиве трговски, низ населбиве, во другиве градови итн.

Бидете си реални и кажете од кај најчесто купувате и кои ви се омилени за шопинг и секако зашто баш тие продавници :trepka:

патики од сегде купуем , а облека претежно од ACID WEAR.:toe:

Кога треба нешто да си купам секогаш прво наминувам во Теранова.
80% од гардеробата ми е од таму:salut:

Реално, Спрингфилд и Бицијани не се некои ексклузивни брендови, сомнително би било да каже некој редовно дека пазари од Бос или не знам она Република Дела Мода... овие генерално мислам дека повеќето ги поминуваат. Инаку, што знам, зависи што ми треба, кошули обично барам во Сорбино, имаат интересни и во тоа турското Дамат, околу фармерки/пантолони сум малку поспецифичен, но секогаш сум наоѓал во Левис, чевли има доста добри во Geox и една продавничка во Соравиа.. но да бидам искрен, повеќето квалитетни парчиња, што ете така се двојат од другите ги имам купено во странство.

нема да го споменам манго иаку нема само едно парче облека ама точно има и мн други освен нив. Има една продавница во гтц нез сега дали ја затвориле на 3 спрат носат само италијанска роба ама има стварно прекрасни работи, модерни и мн необични:) Емпориум се вика продавницата иначе и ми една од омилените:)

Со оглед на тоа што последниве две-три години доста шетав, во Скопје скоро ништо и да не купив. Кога разгледувам што има ново, најчесто поминувам во Timberland во Рамстор и во Nike исто. Сакам полежерна облека, во Тимберленд имаат супер фармерки, панталони, маици, иако, за жал, во нашава продавница секогаш им се од ланската колекција. Воглавно ги избегнувам извиканите продавници (низ Скопје) зашто во 90% од нив продавачките се одвратни и умислени, а цените пренапумпани. Затоа, често си одам и во Бисер низ дуќанчињата, може да се најдат супер работи по понормални цени и плус продавачката нема од врата да ме измерка и да ме изишка зашто по нејзина проценка не сум и соодветен муштерија. За патики/кондури си гледам во Nike, Salomon, некогаш и во Пеко знам да ѕирнам, Geox исто така, а најмногу купувам преку интернет, некако тука ич не ми се погодуваат моделите. Тука најчесто си купувам парфеми, има една супер парфимерија во Буњаковец (на почетокот кај цвеќарницата), исто и Тина е доста добро снабдена, а и Сефора (барем мислам така дека се викаше) во ГТЦ.
А, искрено, избегнувам "офлајн" шопинг, специфична сум за такви работи, мразам да пробувам, да се пикам во гардероби, да се расправам со продавачки и народ, затоа почесто и си гледам на интернет, па сестра ми ми носи или праќа работи кои со поштарината чинат 50% помалку отколку тука да ги купам.

Облека: C&A, скоро све шо купив зимава и пролетва беше од таму, Хепенинг во Охрид:) и ко ќе сум појќе при пари (или за време на попусти :)) - Бенетон
Чевли: DEICHMANN

Иначе се слагам дека има многу такви „безимени продавничиња“ кај што носат многу убава и квалитетна роба, и тие шо ги знам често си ги посетувам :)

Манго убедливо. Секогаш кога почнувам да шетам или кога идам на шопинг почнувам прво од таму, некако поголемиот дел од облеката во последната година дена посебно ми е од таму. Фармерки не, затоа што се разочарав од квалитетот на фармерките што го имаат, а и ретко носам фармерки. :icon_lol: Ама затоа фустанчиња и маички... Мх, за мераци! Тејли вејл, ама чат-пат. Некогаш знаат ептен да погодат, ама ептен па ич, цела сезона да им е утка. За кондури Шевињон, ми се погодуваат навистина квалитетни, душата им ја вадам, а како што криво газам, чудо е и како не се деформираат цели. :icon_lol: Мада у последно време гледам имаат модели Кавали, 17 000 денари, па си викам - ај не, друг пат.:pos:

Голем дел од облеката не ми е од тука, а таа што е ја купувам од:
Азаро и Euro Asia претежно, за секојдневната облека и таа за излегување.
Елит, поради дуксерите <3
Sport life за патики, инаку од тука не купувам патики, овдешните Најк се булшит, немаат допирна точка со оригиналните.
За штикли, Saga и една продавница карши Спрингфилд во пролазот со голем избор.
За накит, Accessories и Bottoni.

Зависи за каква облека станува збор, за спортска облека : reebok i kappa
Јас обично се облекувам класично и највеќе купувам од: H&M , Esprit, Pepe jeans, HugoBoss, J Jhs.
Патики во reebok i adidas
Кундуритe секогаш во bugatti i во Müller.

А знам понекогаш и во битпазар да купувам !:toe:

Купувам од продавници за фалење на напалени тинејџерки кои еднаш поминале од кај Солун. Манго, Зара, Бершка, Страдивариус, H&M, Tally Weijl. Не ради фалење, комплекс или сл., туку секогаш наоѓам нешто што ми се свиѓа.

На крајот на краиштата, од ЈеБоТе сум :)

Јас купувам од H&M и C&A(во Холандија).Исти се со Македонија?????
Од првата купувам кога сакам нешто убаво да се облечам,а од вторава за секојдневие.Морам обавезно нив да ги посетам прво.
А има и други многу интересни и со избор...затоа трошам толку време за шопинг:kesa:

Омилена продавница? Онаа најблиската. Тешка мрза ме фаќа да пробувам. Ама што ми фати око, мое е. Иначе не арчам ептен пари.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom