Љубов/врска меѓу двајца виртуелни познаници

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
114
Врска меѓу двајца виртуелни познаници

Значи, се познавате преку некоја од многуте чат програми, доаѓа моментот на вашата средба која е прилично интересна и почнувате врска. Двајцата сте во различни градови се гледате повремено, и што мислите дали врската би успеала?
Имате ли можеби некакво искуство...?

Од два различни градови, тешко, а од ист град паа последните неколку врски ми се такви. Последната беше со девојка со која се муабетеф 5 години. Во меѓувреме се имафме видено 2 пати. Летово и се пуштив и си поминафме убаво лето. После тоа ради мн обврски и на двајцата падна интензитетот на врската...

Se dodeka e neshto "virtuelno" na kraj taka i ostanuva... dokolku ima fizicki kontakt... togash veke i ne e tolku virtuelno neli?.... Pa na kraj pak ke dojde muabetot do taa stara tema "Daleku od oci, daleku od srce, ili...?"

Ништо страшно, несекојдневно и непознато. Лично јас сум имала и таква врска, но нема да имам пак сигурно. А за општо, не мислам дека е неизводливо. И да се од различни градови нема проблем со тоа што да се барем поблиску. Ако се работи за поголема далечина што не е изводлива да се поминува кога ќе се посака ... тури пепел ... ќе остане виртуелна таа врска засекогаш :icon_lol:

Сајбер врски за мене се глупост, за разлика од сајбер пријателства кои ги ценам. Но, и кај двете може да дојде до огромни разочарувања кога ќе ја запознаете личноста, што и не е така страшно доколку ни текне дека и најдобрите пријатели во реалниот живот можат да не разочараат често.

Virtual love

Дали ви се случило? Што мислите за оваа љубов? За некои е несфатлива виртуелна љубов, за некои е вистинска љубов.

Мислам дека имаше ваква тема...
Иначе да ама никогаш нејќам да зборувам за тоа.
Не е вистинска љубов додека не се запознаете.

Далеку од очи Далеку од срце неверувам дека би успеала ваква врска

Goddess of Chaos напиша:
Не е вистинска љубов додека не се запознаете.

А се запознавате и се дешава она љубов на прв поглед, секој се враќа дома и што се дешава после?:( Барате начин да ги поправите грешките или не признавате што чувствувате еден за друг? ( општо ова за сите )

jas najdov sea virtuelna ljubov i ke probam da ja odrzam dur ne se vratam zimi se

Кога ќе ја видиш пушти и се не чекај! Од искуство ова.

The`bItCh напиша:
А се запознавате и се дешава она љубов на прв поглед, секој се враќа дома и што се дешава после?:( Барате начин да ги поправите грешките или не признавате што чувствувате еден за друг? ( општо ова за сите )

Не...Ако има хемија уште од првиот поглед...почнувате врска...но откриваш дека личноста што си ја запознала пред компјутерот е скроз различна со оваа пред тебе...ненадминливо :(

Да не ми дадеш црвено за бивис и батхед ќе си добиеше зелено од мене, ама сега не можам да ти дадам.:(
Goddess of Chaos напиша:
Не...Ако има хемија уште од првиот поглед...почнувате врска...но откриваш дека личноста што си ја запознала пред компјутерот е скроз различна со оваа пред тебе...ненадминливо :(
Сите сме различни во живо. Може да има хемија и првиот пат кога ќе се видит(м)е и пак ништо да не се деси. Тоа може да не е резултат на тоа што личност пред компјутер е различна во живо, туку на недоразбирањето сме или не сме на иста фрекфенција? Ако јас сакам а таа не? Ако јас сакам а тој не? Ако добијам корпа? Ако после ме озборува и ми се смее со пола форум ( на пример )??
Ауууууу, НЕ!:(

И јас би го рекол ова. Почетното прашање се сведува на врска на далечина, а дали почнала преку интернет или со запознавање во автобус и нема баш многу разлика.

А за врска на далечина многу е битна времеската перспектива, уште колку време би била врска на далечина, што би требало да се случи за да не биде веќе на далечина, итн...

Eko1 напиша:
Se dodeka e neshto "virtuelno" na kraj taka i ostanuva... dokolku ima fizicki kontakt... togash veke i ne e tolku virtuelno neli?.... Pa na kraj pak ke dojde muabetot do taa stara tema "Daleku od oci, daleku od srce, ili...?"

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom