ПОПИС 2011-Ќе се преброиме ли?

• Креатор на темата Креатор на темата Karlos sakalot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да ви еб.м државата во кој Попис е побитен од Избори.

БОЈКОТ САМО ТОА Е РЕШЕНИЕ

НЕ ЗА ПОПИСОТ!!!

Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.

Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500

163 500

Биден ли си ти кон Тетово-Гостивар , дали си видел едно 25км линија под Шара , села едно подруго , поврзани едно со друго , не им се знае границата , од двете страни на автопатот иста слика.

polog.png

gostivar.png

tetovxhepcicisht.png

А има едни што се занесуваат со фактот што има илјадници албанци со македонско државјанство што работат во западните земји , и мислат тие се рачунати во пописот од 2002.
Но јас ке ги обавестам дека тие не се внесени во пописот , дури има 3000 албански деца кои се раѓаат во странство секоја година а не се внесуваат во податоците на државниот завод за статистика, едниствено во ДЗС не наведува дека 23.000 живородени има во Македонија и уште 3000 надвор од земјата.
пример. Во општина Сарај се родени 600 деца , додека уште едно 150 деца се раѓаат во странство ( но не се внесуваат во резултите на ДЗС).

Но и без овие деца денеска албанците во основните училишта се застапени со 33-34% , а ако би се внеле и овие од странство тогаш би биле 40%.

Ова е вистината :toe:

Знаеш мене што ми е најчудно?
Да се гордеете што имате по 10 деца,а при тоа жената сеуште служи како машина за раѓање.Секоја чест на оние албанци кој јас ги познавам,самите тие неможат да поверуваат дека за такво нешто некој се мава од гради во 2010 година.

Знаеш мене што ми е најчудно?
Да се гордеете што имате по 10 деца,а при тоа жената сеуште служи како машина за раѓање.Секоја чест на оние албанци кој јас ги познавам,самите тие неможат да поверуваат дека за такво нешто некој се мава од гради во 2010 година.

Од одамна се овие муабети , ако си прочитал во претходните постови наведов дека од 2004/05 веке наталитетот кај албанците е паднат на околу 14 промили и по бројот на децата веке албанските мајки не се разликуваат од македонките , едниствено разликата е што албанките влегуваат во брак , има многу македонци што се во длабоки години а сеуште не се оженети , меѓу нив двајца мои комшии , браќа се , и двајцата никогаш не се оженети, едниот има 40 , другиот едно 50 години.

А со 14 промили веке не можеме ни ние да се пофалиме дека сме прваци во Европа , ирците имаат наталитет 16 промили :smir:

Од одамна се овие муабети , ако си прочитал во претходните постови наведов дека од 2004/05 веке наталитетот кај албанците е паднат на околу 14 промили и по бројот на децата веке албанските мајки не се разликуваат од македонките , едниствено разликата е што албанките влегуваат во брак , има многу македонци што се во длабоки години а сеуште не се оженети , меѓу нив двајца мои комшии , браќа се , и двајцата никогаш не се оженети, едниот има 40 , другиот едно 50 години.

А со 14 промили веке не можеме ни ние да се пофалиме дека сме прваци во Европа , ирците имаат наталитет 16 промили :smir:

Затоа викам,уште за фалење е работава.
Туку другарка ми е 39 години,албанка немажена.И да,не планира да се мажи.Тоа си е до човекот.
Ама машинеријата за деца кај вас мора да се причува,ќе нема со што да се фалите :)

Ама чекај сега, не дека сакам да провоцирам, само и сам знаеш дека разлика помеѓу албанците во Албанија, Македонија и Косово има огромна во секој поглед па и во овој. Оние во Црна Гора и Грција не ми се познати.

Кој има наталитет од 14 промили? :smir:

Нормално.Кој си бил,тоа нека си остане.А не за 50 евра цели села да менуваат националност.
Неможе преку ноќ во општина Велес да има толку албанско население,кога никогаш немало во тој дел.Од торбеши и босанци,се албанци испаднаа со последниот попис.
Пописот претходен не беше валиден,ајде малку фер игра,чисто да се преброиме.И мене многу ме интересира колку сме во државава.

Е ова е прашањето лично знам со мене што учеше Босанец од Црквино, Велешко на пописот се пишуваат како Албанци за пари.

Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.

Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500

163 500

Македонци 78 %
Албанците ќе ги има околу 15-16 %
Останати 6-7%

според мои проценки ..

Ама чекај сега, не дека сакам да провоцирам, само и сам знаеш дека разлика помеѓу албанците во Албанија, Македонија и Косово има огромна во секој поглед па и во овој. Оние во Црна Гора и Грција не ми се познати.

Кој има наталитет од 14 промили? :smir:

Македонија албанците = 14 промили

Албанија = 11

Косово = 16

Прешевска долина = тука некаде се и тие = 14, 15, 16.

Инаку државата Нигер има највисок наталитет од 50 промили . Во Македонија тоа би било еднакво на 100.000 родени годишно :) , моментално во Македонија се раѓаат 23.000

Македонија албанците = 14 промили

Албанија = 11

Косово = 16

Прешевска долина = тука некаде се и тие = 14, 15, 16.

А Македонците и другите народи?
Ме интересира.

Ме интересира.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_the_Republic_of_Macedonia

http://en.wikipedia.org/wiki/Albanians_in_the_Republic_of_Macedonia - Нема врска ова, некој си го пишувал од ракав.

И уште ова:

Birth rate: 11.97 births/1,000 population (2009 est.) За разлика од 2006 година во 2009 година процентот е намален на 11.97, додека во 2006 година бил: Birth rate: 13.14 births/1,000 population (2004 est.)
Definition: This entry gives the average annual number of births during a year per 1,000 persons in the population at midyear; also known as crude birth rate. The birth rate is usually the dominant factor in determining the rate of population growth. It depends on both the level of fertility and the age structure of the population.
Source: CIA World Factbook - Unless otherwise noted, information in this page is accurate as of February 19, 2010

освен желби и големоалбански удирања во гради не видов сериозна анализа...

да почнеме со 200.000 спорни гласачи на кој предупреди Европа на последните избори...200.000 лица поради кој се гужваме на пасошко

Според нив, евидентно е дека избирачкиот список мора да се ревидира и дека државните органи мора да ги послушаат препораките на ОБСЕ дека од списокот мора да бидат избришани околу 200.000 спорни гласачи. Џемаил Саити, поранешен член на Државната изборна комисија, вели дека е очигледно дека избирачкиот список не е реален, но дека е потребен сериозен пристап за тоа да се спроведе. - Не постои јасна евиденција колку гласачи се запишани, колку од нив се избришани од списокот. Мора да постојат конкретни бројки според кои може да се дојде до реалниот број на гласачи, кој е многу помал од сегашниот - вели Саити. Од ОБСЕ велат дека избирачкиот список мора да се ревидира затоа што е јасно дека содржи нереални податоци. Според извештајот на набљудувачката мисија на ОБСЕ и на ОДИХР, направен веднаш по локалните и претседателските избори, невозможно е во земја со два милиона жители да има 1,8 милион гласачи. Од овие мисии укажуваат дека точноста на избирачкиот список е сериозен проблем и тоа мора да се поправи. Набљудувачите забележале дека во некои места има повеќе гласачи отколку жители. Така, на пример, во општината Маврово-Ростуше има 8.618 жители, а 9.084 гласачи, а Вранештица има 1.322 жители, а 1.551 гласачи. И во општината Новаци има 200 гласачи повеќе отколку жители, а во Дебарца има 5.507 жители, а 5.598 гласачи. Од Државната изборна комисија велат дека во септември ќе ја преземат надлежноста врз избирачкиот список од Министерството за правда и дека тогаш ќе почнат со ажурирање на списокот.
:vozbud: 25%

Ме интересира.

Тешко е да се издвои една етничка заедница во мешана држава , и во помешани демографски слики.

Албанците
Пример јас кога велам дека кај албанците во Македонија наталитетот е 14 промили , се насочувам од некои општини каде албанците се 99% , но во овие општини наталитетот е повисок , пошто се рурални

пр:

Сарај = 17 примили

Липково = 14

Арачиново = 20

Студеничани = 25 :vozbud:

Чаир = 17-18

Тетово = 13.5

Боговиње = 12

Теарце = 9

Според овие бројки јас најдов една средина од 14 промили , можно е да биде и повисок.

Македонците

И кај македонските општини варира наталитетот , во зависност од положајот на општината и во зависност од присутството на ромската и турската заедница. (турците и ромите имаат повисок наталитет и од албанците , особено висок наталитет имаат турците во источниот дел на државата за разлика од турците кои живеат во другиот дел од државата).

Центар = 13 промили наталитет vs (13-15) морталитет

Прилеп = 2007 беше 10 пром , во 2009 е нешто под 12 пром. Во Прилеп како и во многу други општини има 2 проблема , едниот е дека има 4500 роми и 900 турци , и двете заедници ако имаат наталитет од 20 промили што е најверојатно (можеби и 25) , значи од 850 родени , 120 им припаѓаат на ромите и турците. Вториот проблем е големиот број на починати , поради фактот што доаѓа до промена на генерации , голем број на старци , и општина Прилеп има поголем број на починати одошто родени.

Битола : е во најтешка демографска положба со наталитет од под 10 промили (9.5) беше од 2003 се до 2009 кога конечно ја помина границата од 10 промили и последната година наталитетот беше 10.7 пром.
Проблем број 1 во Бит. е : 8200 (албанци , турци и роми) со повисок наталитет .
Проб бр2 : голем број на починати , 12 промили.
Во 2007 се родија 903 деца , а починаа 1285 лица (13 промили). Што значи само во 2007 Битола има изгубено 382 своји жители по природен пат.

Значи наталитетот кај македонците е околу 10 промили , со повисока стапка на морталитет.

Ме интернесира колку пари ќе им давате сега на Џупците да се пишат албанци.

Тешко е да се издвои една етничка заедница во мешана држава , и во помешани демографски слики.

Албанците
Пример јас кога велам дека кај албанците во Македонија наталитетот е 14 промили , се насочувам од некои општини каде албанците се 99% , но во овие општини наталитетот е повисок , пошто се рурални

пр:

Сарај = 17 примили

Липково = 14

Арачиново = 20

Студеничани = 25 :vozbud:

Чаир = 17-18

Тетово = 13.5

Боговиње = 12

Теарце = 9

Според овие бројки јас најдов една средина од 14 промили , можно е да биде и повисок.

Македонците

И кај македонските општини варира наталитетот , во зависност од положајот на општината и во зависност од присутството на ромската и турската заедница. (турците и ромите имаат повисок наталитет и од албанците , особено висок наталитет имаат турците во источниот дел на државата за разлика од турците кои живеат во другиот дел од државата).

Центар = 13 промили наталитет vs (13-15) морталитет

Прилеп = 2007 беше 10 пром , во 2009 е нешто под 12 пром. Во Прилеп како и во многу други општини има 2 проблема , едниот е дека има 4500 роми и 900 турци , и двете заедници ако имаат наталитет од 20 промили што е најверојатно (можеби и 25) , значи од 850 родени , 120 им припаѓаат на ромите и турците. Вториот проблем е големиот број на починати , поради фактот што доаѓа до промена на генерации , голем број на старци , и општина Прилеп има поголем број на починати одошто родени.

Битола : е во најтешка демографска положба со наталитет од под 10 промили (9.5) беше од 2003 се до 2009 кога конечно ја помина границата од 10 промили и последната година наталитетот беше 10.7 пром.
Проблем број 1 во Бит. е : 8200 (албанци , турци и роми) со повисок наталитет .
Проб бр2 : голем број на починати , 12 промили.
Во 2007 се родија 903 деца , а починаа 1285 лица (13 промили). Што значи само во 2007 Битола има изгубено 382 своји жители по природен пат.

Значи наталитетот кај македонците е околу 10 промили , со повисока стапка на морталитет.
Добро а дали добро го знаеш бројот на Албанци во о.Долнени?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom