Стефус-Рефус
Jesus Loves Macedonia
- Член од
- 30 август 2009
- Мислења
- 3.452
- Поени од реакции
- 1.210
Да ви еб.м државата во кој Попис е побитен од Избори.
БОЈКОТ САМО ТОА Е РЕШЕНИЕ
НЕ ЗА ПОПИСОТ!!!
НЕ ЗА ПОПИСОТ!!!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
НЕ ЗА ПОПИСОТ!!!
Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.
Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500
163 500

Знаеш мене што ми е најчудно?
Да се гордеете што имате по 10 деца,а при тоа жената сеуште служи како машина за раѓање.Секоја чест на оние албанци кој јас ги познавам,самите тие неможат да поверуваат дека за такво нешто некој се мава од гради во 2010 година.
Од одамна се овие муабети , ако си прочитал во претходните постови наведов дека од 2004/05 веке наталитетот кај албанците е паднат на околу 14 промили и по бројот на децата веке албанските мајки не се разликуваат од македонките , едниствено разликата е што албанките влегуваат во брак , има многу македонци што се во длабоки години а сеуште не се оженети , меѓу нив двајца мои комшии , браќа се , и двајцата никогаш не се оженети, едниот има 40 , другиот едно 50 години.
А со 14 промили веке не можеме ни ние да се пофалиме дека сме прваци во Европа , ирците имаат наталитет 16 промили :smir:

Од одамна се овие муабети , ако си прочитал во претходните постови наведов дека од 2004/05 веке наталитетот кај албанците е паднат на околу 14 промили и по бројот на децата веке албанските мајки не се разликуваат од македонките , едниствено разликата е што албанките влегуваат во брак , има многу македонци што се во длабоки години а сеуште не се оженети , меѓу нив двајца мои комшии , браќа се , и двајцата никогаш не се оженети, едниот има 40 , другиот едно 50 години.
А со 14 промили веке не можеме ни ние да се пофалиме дека сме прваци во Европа , ирците имаат наталитет 16 промили :smir:
Нормално.Кој си бил,тоа нека си остане.А не за 50 евра цели села да менуваат националност.
Неможе преку ноќ во општина Велес да има толку албанско население,кога никогаш немало во тој дел.Од торбеши и босанци,се албанци испаднаа со последниот попис.
Пописот претходен не беше валиден,ајде малку фер игра,чисто да се преброиме.И мене многу ме интересира колку сме во државава.
Ја не верувам дека албанците се 25% односно 500 000.
Дебар 14 000
Тетово 20 000
Гостивар 15 000
Куманово 18 000
Скопје 89 000
Струга 7500
163 500
Ама чекај сега, не дека сакам да провоцирам, само и сам знаеш дека разлика помеѓу албанците во Албанија, Македонија и Косово има огромна во секој поглед па и во овој. Оние во Црна Гора и Грција не ми се познати.
Кој има наталитет од 14 промили? :smir:
, моментално во Македонија се раѓаат 23.000Македонија албанците = 14 промили
Албанија = 11
Косово = 16
Прешевска долина = тука некаде се и тие = 14, 15, 16.
А Македонците и другите народи?
Ме интересира.
25%А Македонците и другите народи?
Ме интересира.

Добро а дали добро го знаеш бројот на Албанци во о.Долнени?Тешко е да се издвои една етничка заедница во мешана држава , и во помешани демографски слики.
Албанците
Пример јас кога велам дека кај албанците во Македонија наталитетот е 14 промили , се насочувам од некои општини каде албанците се 99% , но во овие општини наталитетот е повисок , пошто се рурални
пр:
Сарај = 17 примили
Липково = 14
Арачиново = 20
Студеничани = 25
Чаир = 17-18
Тетово = 13.5
Боговиње = 12
Теарце = 9
Според овие бројки јас најдов една средина од 14 промили , можно е да биде и повисок.
Македонците
И кај македонските општини варира наталитетот , во зависност од положајот на општината и во зависност од присутството на ромската и турската заедница. (турците и ромите имаат повисок наталитет и од албанците , особено висок наталитет имаат турците во источниот дел на државата за разлика од турците кои живеат во другиот дел од државата).
Центар = 13 промили наталитет vs (13-15) морталитет
Прилеп = 2007 беше 10 пром , во 2009 е нешто под 12 пром. Во Прилеп како и во многу други општини има 2 проблема , едниот е дека има 4500 роми и 900 турци , и двете заедници ако имаат наталитет од 20 промили што е најверојатно (можеби и 25) , значи од 850 родени , 120 им припаѓаат на ромите и турците. Вториот проблем е големиот број на починати , поради фактот што доаѓа до промена на генерации , голем број на старци , и општина Прилеп има поголем број на починати одошто родени.
Битола : е во најтешка демографска положба со наталитет од под 10 промили (9.5) беше од 2003 се до 2009 кога конечно ја помина границата од 10 промили и последната година наталитетот беше 10.7 пром.
Проблем број 1 во Бит. е : 8200 (албанци , турци и роми) со повисок наталитет .
Проб бр2 : голем број на починати , 12 промили.
Во 2007 се родија 903 деца , а починаа 1285 лица (13 промили). Што значи само во 2007 Битола има изгубено 382 своји жители по природен пат.
Значи наталитетот кај македонците е околу 10 промили , со повисока стапка на морталитет.