ИЗДАВАЊЕ НА УВЕРЕНИЈА ( ЛИЧНИ КАРТИ, ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ И СЛ. )

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Колку ке ме кошта полагање за кола В..??

Јас сум од Прилеп, сега ќе полагам, значи авто школа ми е 10000(Кај тебе не знам колку е) + некои 10000 за полагања, лекарски , прва помош, сметај минимум 20000. Под услов автошколата да е 10000.

Јас сум од Прилеп, сега ќе полагам, значи авто школа ми е 10000(Кај тебе не знам колку е) + некои 10000 за полагања, лекарски , прва помош, сметај минимум 20000. Под услов автошколата да е 10000.

Па сигурно исти е или тука некаде цената за афто школа, значи еми неми 500 еври...:)

Денес барав да ми се издаде пасош по итна постапка. Ова што се случува не е ни видено, ни чуено. Ех каде ќе одиме со ваква држава каде лични документи неможат да се извадат за 2 милиони луѓе...дефинитивно крајно разочарана сум.
Само што ме закажаа женската на шалтер ми вели да си носам кога ќе се сликам валиден документ со мене, а мене и личната карта ми е истечена, пријавена сум пред 3 месеци и ме закаажаа за 25.10.2010 година. Заклучокот е дека е невозможно да се извади пасош по итна постапка. Нема никој со кој да се разговара, не помага ни молба, ни ништо.

Така во понеделник ќе имало некоја раководителка таму, па со неа треба да разговарам. На милост или немилост незјина ќе биде целата оваа работа. Само ми е жал што оваа прекрасна земја не заслужува толку неодговорност, толку доцнење, толку неписмени луѓе.

Или како што би рекол некој, ред е да се бара некој пријател, инспектор итн. Се така функционира во оваа кутра државичка. Ама се дури одат така работите ќе останеме она што сме.

Za Radica
znaci za ova pisav podole, vidi objasniv, ako ti e istecena licnata karta bi trebalo da ti povedat povedat po brzsa postapka i za toa zaedno :)
Vidi dole objasniv za slicen slucaj

Za Radica
znaci za ova pisav podole, vidi objasniv, ako ti e istecena licnata karta bi trebalo da ti povedat povedat po brzsa postapka i za toa zaedno :)
Vidi dole objasniv za slicen slucaj
Јас разговарав со еден од инспекторите. Нема шанса да се извади лична карта по брза постапка.

Балкански срања- измишљотини дебилни- брзи,успорени, итни постапки- кој кого лаже !!!!! него поарно е ќут и трај -

Значи немам никаков важечки идентификационен документ,ни ЛК ни пасош а возачка не ни имам.Со истечена лк мајка ми се јавува да ми закаже термин и им кажува дека ми е истечена и тие ми закажуваат после 2 години да идам да се сликам.А да да ен заборавам,и рекла на мајка ми таа паметната МЛАДИ СМЕ ЌЕ ПОЧЕКАМЕ.
Сега ќе им отидам во Беко и ако нема друго чаре лом ќе се направам.

Епа ако сакате да ви бидат побрзо направени, збогатете ја државната каса со 7-8 иљадарчиња :). Глупа бирократија.

Значи јас феномен сум :) Одам некни в полиција, пошо ми истекуваше в понеделник ЛК, гужва еден куп. Јас си поминувам, влегувам во едната од канцеларите кај што сликаат. - Здраво , за сликање. И чоеков ми вика - Ете седни си тука :) Си седнав, ме слика, му дадов документите, и ми вика дојди по 3 недели да си ја земиш :)

Значи немам никаков важечки идентификационен документ,ни ЛК ни пасош а возачка не ни имам.Со истечена лк мајка ми се јавува да ми закаже термин и им кажува дека ми е истечена и тие ми закажуваат после 2 години да идам да се сликам.А да да ен заборавам,и рекла на мајка ми таа паметната МЛАДИ СМЕ ЌЕ ПОЧЕКАМЕ.
Сега ќе им отидам во Беко и ако нема друго чаре лом ќе се направам.

Возачката барем за недела дена ти ја прават, 1000 денари е итна постапка, тоа барем извади го, најлесно е :pos:

Возачката барем за недела дена ти ја прават, 1000 денари е итна постапка, тоа барем извади го, најлесно е :pos:
Возачка вели дека воопшто нема,т.е дека најверотно нема положено :)

некој да не знае како да извадам меѓународна возачка? :)

Што документи треба за да извадам (прва) возачка дозвола ? Ми спомнаа две слики треба да однесам, нели таму ќе ме сликаат, зашто бараат слики ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom