ИЗДАВАЊЕ НА УВЕРЕНИЈА ( ЛИЧНИ КАРТИ, ВОЗАЧКИ ДОЗВОЛИ И СЛ. )

• Креатор на темата Креатор на темата dungeon master
  • Време на започнување Време на започнување
Што документи треба за да извадам (прва) возачка дозвола ? Ми спомнаа две слики треба да однесам, нели таму ќе ме сликаат, зашто бараат слики ?

Тоа ти се за таа возачката книшка што ќе ти ја дадат со дозволата. Треба уплатница да платиш една од 390 ми се чини и уште една од 100 за книшката, копија од ЛК и две барања пополнети, едно за дозвола едно за книшка =)

Знае ли некој каква е ситуацијата во последно време со датумите за лични карти? Престојувам во странство и сакам во септември да дојдам да си извадам нова лична карта. Сеуште немам закажано термин. Колку време претходно треба да се јавам за да закажам термин по брза постапка? И колку време ќе трае процедурата додека ја добијам личната карта (значи по брза постапка)??
Изводлив ли ми е планов или ќе ми закажат негде за во 2013? :))

За колку време од кога ќе поднесам барање, се зема Извод од матична книга на родени?

За колку време од кога ќе поднесам барање, се зема Извод од матична книга на родени?

Ја лани за на факс коа ми требаше почекав 7-8 дена ама сеа викаат на лице место го принтале, ко државјанството што одма го добиваш.

Ја лани за на факс коа ми требаше почекав 7-8 дена ама сеа викаат на лице место го принтале, ко државјанството што одма го добиваш.
Мене итно ми треба за до 14,15 јуни најкасно, ваљда ќе биде :).

Би ве замолил доколку некој има урнек од барање за оставинска постапка некако да ми го пусти.
Поздрав и фала однапред.

Здраво. Имам едно прашање за возачките дозволи. Јас имам од старите возачки тие розевите како книшки што се и со нив не можам да возам надвор од земјава така?
Е сега ако извадам пластична возачка дали со таа ке можам да одам надвор, конкретно ме интересира за во Црна Гора?
Дали колата која ја купив пред некој месец и се уште е на име на човекот од кој ја купив треба прво да ја префрлам на мое име па после да можам да одам или како?
Знам дека ке ми треба и зелен картон, слушнав дека на почеток на август ке го намалат на 1800 денари, дали е ова точно?

кои документи се потребни за вадење лична карта по прв пат ?

Тоа ти се за таа возачката книшка што ќе ти ја дадат со дозволата. Треба уплатница да платиш една од 390 ми се чини и уште една од 100 за книшката, копија од ЛК и две барања пополнети, едно за дозвола едно за книшка =)

Ќе го искористам твоево мислење за да прашам нешто.
Имам закажно фотографирање за возачка дозвола утре во 17.50, значи првин да одам порано и да ги уплатам тие две суми и потоа да чекам да дојде 17.50 и со сета документација да влезам да се фотографирам?
Или претходно треба да ги поднесам на шалтер па потоа да влезам да се фотографирам?

Живеам во странство, и пред некој ден ми го украдоа новчаникот. Внатре ми беше возачката и личната карта. Дали ќе треба да платам некаква казна кога ќе поднесам барање за возачка и лична карта во Македонија?

До колку саат работат шалтерите во Беко оти треба да си ја подигнам новата лична карта,да знам дали попладне покасно или утре сабајле да одам за да ги избегнам вруќиниве.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom