Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Јас колку го хејтам Гранд Будапест, мислам дека Брдмен е 100000 класи подобар од него :D

But that's just, like, my opinion...
Јас хејтам што има толку номинации...

Кој праша за Selma? Дното меѓу овогодинешните номинирани. Едноставна политичка драма чиј мотив не е дури ни да предизвика емоции кај некого, туку просто - само да прераскаже што било и како било. Во 2013 имаше минимум 4 филмови за правата на црнците во Америка (и тоа само оние на кои ми текнува: 12 Years a Slave, 42, Butler и Fruitvale Station) милион пати подобри од овој. Дури иако некои од тие 4 не ми се ни допаднаа. Се вадат на глумата на Ојелово? E па, guess what - заслужено не доби ни номинација! Било кој рандом актер ќе одглумеше на исто ниво (да Ио, дури и fuckin' Татум, иако не е црнец :P). А и, впрочем - што имаше тука тешко да се одглуми?

Selma - meh! Tотален аутсајдер, не трошете си го времето, има многу подобри начини како би го искористиле. 4/10 од мене.

Foxcatcher - лош филм. Освен Рафало и Карел што глумеа добро- а и немаа некоја тешка улога- релативно лош филм. Според мене не заслужува ниедна номинација, а не 5. Никаква приказна, никаков крај, подосаден филм досега немам гледано, многу непотребни сцени, задржување на фејшал експрепнс. Едвај 4ка од мене доби. Никако немојте да го гледате, грев е да се потрошат 700 мегабајти за филмов, а камоли добра снимка или карта за кино.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Се обидувам со сила да се држам на темана Moviespotting ама пак ми е страв да не ми спласне ентузијазмот. Ама редовно ја посетувам, ме интересира дали @wot ќе напише рецензија за The Holy Mountain. Морам вака јавно, таму не можам да цитирам, а многу ме интересира зошто 4ката. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom