Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
WeX7FyS.jpg

Псајсајд vs Елена Салваторе е новата епик битка на форумов најверојатно :)

Феноменална снимка, не знам дали филмот е добар ама може да се проба

Lone Survivor 2013 DVDScr x264-NO1KNOWS

Оди у серии прошарај :)

Плух ако не ја почни, нема кој. :D

Omilena serija. Psy go izbrisav ednas poso maka mi stana za devojceto, psy mi bese guru za filmovi na moite pocetoci na forumoti ja bev izgubenA ko elena :D Ali devojceto e drsko si go bara pa ke go ostavam da je pojede. :D

И во предлог со кратки рецензии се надвиснува битка. Редно беше други да се зајадат, настрана вие со Ио. :D

омг трета+ двдскринер снимка
АНОН анон Анон АНон аНон аНоН Anon AnoN ANON aNON @Anon kade si? lugevo dvdscr postiraat :place:

АНОН анон Анон АНон аНон аНоН Anon AnoN ANON aNON @Anon kade si? lugevo dvdscr postiraat :place:
Па добро треба да провериш прво, според имдб филмот ќе почне да се прикажува за 10 дена така да сега двд скринер е како да добиеш на лотаријата на Грујо

Добро де, има и добри дивиди скринери :)

Мислев да направам тема за најдобри филмови од 2013та ама ај тука јас ќе си пишам па ако сака некој нека си пише своја листа или нека отвори тема. Еве ги топ5 филмови за мене од 2013 нормално од тие што ги имам погледнато.

5. World War Z

Ќе почнам со блокбастер. Книгата ја немам читано ама филмов дефинитивно ми се допадна. Од летниве филмови дефинитивно најмногу ми се допадна. Тоа што баш и не сакам многу филмови со зомби филмови говори повеќе за тоа што решив да го ставам филмов во оваа листа. Овој филм заработи повеќе од 500 милион долари низ целиот свет и докажа дека Бред Пит може сам да биде ѕвезда на еден филм.

4. The Wolf of Wall Street

За филмов нема да зборувам многу бидејќи сеуште го немаат повеќето погледнато па ќе оставам фактот што го ставам филмов на листава да говори самиот за себе. Лео со уште една маестрална улога на филм на Скорсезе. Филмов сигурно ќе биде еден од филмовите со најмногу номинации за 11ката на Челзи а сигурно и дека ќе освои неколку. Филм со можеби и најдобра скрипта што дефинитивно е нешто што ми фалеше во филмовите.

3. Despicable Me 2

Во некоја ваква листа мора да има и анимиран филм. DM2 оваа година е трет филм по заработка низ целиот свет и со право. Анимираната авантура на Гру и минионите за мене е дури и комедија на годината (од тие што ги имам погледнато). Веќе се шушка дека ќе има следен филм само за минионите што баш и не знам колку би било добра идеа, но дефинитивно DM2 е еден од фаворитите за Оскар за најдобар анимиран филм (што најверојатно ќе оди кај Frozen). Сепак DM2 нуди забава за сите возрасти.

2. Gravity

Сега почнуваме со the big dogs. Gravity е филмот за кого сите зборуваат и на многумина го сметаат за најдобар филм годинава. И со право. (и покрај тоа што јас го имам ставено на второто место) 90 минути магија од филм во кој што Куарон направи филм кој што уште многу години ќе биде репер за тоа како треба да изгледа добар визуелен филм и како тао CGI се користи до максимум. Дефинитивно за мене #1 фаворит за Оскарите. Уште од сега да си знаете дека филмов ќе освои најмногу Оскари да не речете не сум ви кажал. Штета за другите филмови ама заслужено.

1. Rush

Е сега идеме со врвот. Со филмот што ми остави најголеми импресии. Rush. Уште од првиот изгледан трејлер имав големи очекувања кои што ми се зголемуваа со секоја изгледана минута од филмот. Филмов има се што може да се посака од еден филм. Едноставно ова е филм што не верувам дека на некого не би му се допаднал. Ова е филм за спортските ентузијасти, за филмските ентузијасти, за ентузијастите на голото нело на Хемсворт и за тие што ја баталиле дрогата па бараат нешто што ќе ги воздигне на седмо небо. Со еден збор: Филмчиште

3. Despicable Me 2

Во некоја ваква листа мора да има и анимиран филм. DM2 оваа година е трет филм по заработка низ целиот свет и со право. Анимираната авантура на Гру и минионите за мене е дури и комедија на годината (од тие што ги имам погледнато). Веќе се шушка дека ќе има следен филм само за минионите што баш и не знам колку би било добра идеа, но дефинитивно DM2 е еден од фаворитите за Оскар за најдобар анимиран филм (што најверојатно ќе оди кај Frozen). Сепак DM2 нуди забава за сите возрасти.

За болдираното: Нема! Оскарот ќе оди кај The Wind Rises најверојатно, иако тешко дека ќе имаме шанса да го гледаме пред Оскарите.
Инаку, и јас мислам дека Despicable Me 2 е супер филмче и навистина добра комедија. Сепак, моите симпатии за годинава се кон Epic и The Croods. Особено The Croods.

За болдираното: Нема! Оскарот ќе оди кај The Wind Rises најверојатно, иако тешко дека ќе имаме шанса да го гледаме пред Оскарите.
Инаку, и јас мислам дека Despicable Me 2 е супер филмче и навистина добра комедија. Сепак, моите симпатии за годинава се кон Epic и The Croods. Особено The Croods.

Croods беше баш добар филм т.е. многу добар и сакам да има втор дел. Кољо беше баш добар во таа улога :D

5. Hunger Games: Catching Fire
4. Prisoners
3. The Place Beyond the Pines (ако може да се смета за филм од 2013)
2. Gravity
1. Captain Phillips

Ова е листа на тоа што сум гледал до сега, што значи - веројатно ќе има измени.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom