Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
vaka sea, se naogam u mesto kaj sto moze da simnam filmovi samo od Uploadking.com, drugoto se e blokirano so proxy

Dali nekoj bi mozel da gi upload-ira filmovite :
  • combien tu m'aimes ( how much you love me)
  • Irréversible
Koj ima moznost bi bilo super, odnapred Fala :)

Не го биваше Real Steel, прекраток, што за филм од 2 саати навистина отсликува лошо нешто.

Блокбастер - да, ама ова не беше тоа, ако е блокбастер акцијата ќе биде на прво место, ако сакаат приказна нека ја разработат од друга страна. Имаме типичен лузер на почеток кој на ниеден начин не е привлечен (освен нели што е Хју Џекмен, иначе кој го ебе), имаме дете кое појма немаме зашто прави се што прави (нема мотивација позади акциите освен дека е forever alone), робот кој поим неаме дали е "жив" или не (недоволно разработено) и секој друг аспект од приказната изгледа недовршен.

Го гледам до делот кога го предизвика шампионот на борба, си викам чекај малце бе, до кај сум со филмов?

Кога глеам прошле 3/4 од филмот, а ништо не се случи во филмот. Дури и негативците беа патетично обработени, имате father/daughter тим, а никаде го нема таткото, како и накурчен јапанац кој не сфаќаме зашто бил таков каков што е. И на крај кога се е средено, зашто да навивам за "нашиов" робот?

Веќе цела приказна беше завршена, борбата беше како гратис специјални ефекти за публиката, обично има некоја тежина, смрт, дужење пари итн итн...

Не, на некој копиљ кој беше фасциниран со роботот шампион на светот на почеток од филмот, сеа му текнало дека он го тиранизира спортот уствари.

Да не спомнувам што целата кореографија на последната борба, сосе крајот, беше извадено од Роки 6.

П.с. Може вака го хејтам зашо на билбордите имаше Bing реклами, како и Xbox360 и не знам уште што...fucking Microsoft. :)

Да не спомнувам што целата кореографија на последната борба, сосе крајот, беше извадено од Роки 6.
И Јапонката беше џоа Бриџит Нилсен во Роки 4, со акцентот и ивл спиритот :)
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 23:58 ---
Shia_LaBeouf_in_Eagle_Eye_Wallpaper_2_1280.jpg

После мистериозната смрт на брат му на Џери почнуваат да му се случуваат чудни работи.Започнуваат телефонски повици од неидентификуван глас кој му дава инструкции што треба да прави.
Филм со интригантен заплет и темпо коe не не пушта до самиот крај.

Јас разбирам дека некогаш толерираме рецензија од три реченици, ама што ве тера покрај тие три реченици да ставите слика за билборд?

Ако не ви се пишува рецензија тука во оваа тема напишете некоја реченица и готова работа.

Иначе, ужасен филм, мислам дупки, џоа метеори решиле да ја урнат земјата.
И овој Шиа кузнае со кој спие за улогите што ги добива. Со Мишел во овој филм се еден од најлошите филмски парови што сум ги видел во живот.

Нејќу да хејтам појќе. Зошто ме терате да хејтам? :D

hp imase najmnogu vo Real Steel be Mac. Si stanal ko Iosono, filmot zavisi dali e ok ili ne vo zavisnost od raspolozenieto. Detevo ne bese na mesto stvarno, fascinirano od robotot sampion na svetot a sega go tiranizira одруга страна пак над мене фацава кој едвај зборуваше со девојки и едвај дојде до 77 chevy camaro дојде до трансформер кој се трансформира во 2007 chevy camaro и го спаси светот и ја ебаше Меган Фокс.

И ти почна со ефтини аргументи, детето немало позадинска мотивација.. абе ај.
Какво дете беше какво стана. :D

Посебно ми се бендиса говорот што го одржа малиот. Онака покажа квалитети на форумски познавач на состојбите во тој спорт а и доста морални дилеми разрешуваше по пат. Геније. :)

Нормално дека зависи од расположението, колку и да не сакаме да признаеме, моментот е многу битен.

Па еве Мац со прашањата од типот на тие во LOST зошто смоуки беше црн.
Еве, ајде кинезот беше нафуран дека имаше статус на најјак програмер а тоа го имаше докажано со непобедливата креација Zeus. Му беше еректирано егото. Ќе ја подобри ова оценката? :D

Па еве Мац со прашањата од типот на тие во LOST зошто смоуки беше црн.
Еве, ајде кинезот беше нафуран дека имаше статус на најјак програмер а тоа го имаше докажано со непобедливата креација Zeus. Му беше еректирано егото. Ќе ја подобри ова оценката? :D

NO!

Тоа е бе вот, икс фактор во филмот, може да е глуп, ама да биде интересен.

Овој кај глуп, па и досаден. И од што е досаден, почнуваш да се прашуваш прашања за нелогичностите во филмот, па ти станува потапа, па и уште потапа.

Затоа и реков, да имаше акција, fuck the story, да имаше приказна, fuck the action, овој што има? Жими еден Хју Џекмен, кој и така не глуми асално.

И во Star Wars никогаш не дознаваме што точно е the force, ама кој го боли кур, има акција, приказна, напнатост. Овде во првиот дел од филмот знаеш што ќе се случи (ќе му го згазат роботот), во вториот дел знаеш дека ќе згази он све. Нема изненадувања, нема јака акција, нема ништо. : )

П.с. Секогаш ги гледам во исто расположение филмовите!

Dosta hejtate be, ebave. Pa uste i kriteriumite vi se krenati ko bozem da ste sednati da go gledate Matrix.

Filmov ne e za dvdrip. Da go gledavte vo kino, so 30-40 drugi, kade sto poradi smeenje i zafrkavanje ke gi propustevte dosadnite sceni drug muabet ke bese. Ne e ova film kade sto ostava mesto da se baraat nelogichnosti (ako voopsto gi imase, ne deka e DOBAR film, tuku deka e prost vo toj smisol) ili plot holes.

Akcija imase Mac, jas ne znam sto si gledal ti i sto podrazbiras pod zborot "akcija". Story nemase, t.e. se obidoa ama bese tapa. Wolverine znae da glumi, aman veke, za tebe samo Bred Pit znae...

Filmov za zhanrot svoj e okej. 6/10. Duri i 5.5/10 zatoa shto strashno od takt me vadese detevo koga igrashe.

ama ja zapnavte za Real Steel...pa filmot e praven za decinja i nema pretenzii za poveke,producentite si ja znaat rabotata,zavrshija rabota i gi sobraa parite.Jackman odlicno odglumi za potrebite na filmot,maliot isto taka.Pa rezervnoto ime na filmot e Rocky with robots for children.Extra predboziken film za polnenje blagajni..

Dosta hejtate be, ebave. Pa uste i kriteriumite vi se krenati ko bozem da ste sednati da go gledate Matrix.

Filmov ne e za dvdrip. Da go gledavte vo kino, so 30-40 drugi, kade sto poradi smeenje i zafrkavanje ke gi propustevte dosadnite sceni drug muabet ke bese. Ne e ova film kade sto ostava mesto da se baraat nelogichnosti (ako voopsto gi imase, ne deka e DOBAR film, tuku deka e prost vo toj smisol) ili plot holes.

Akcija imase Mac, jas ne znam sto si gledal ti i sto podrazbiras pod zborot "akcija". Story nemase, t.e. se obidoa ama bese tapa. Wolverine znae da glumi, aman veke, za tebe samo Bred Pit znae...

Filmov za zhanrot svoj e okej. 6/10. Duri i 5.5/10 zatoa shto strashno od takt me vadese detevo koga igrashe.

Како бе не е филм што остава нелогичности?

Ако роботот беше sparring bot, тогаш како маваше толку јаки удари?

Нели требаше да трпи многу, а да пие малце удари...ти изглеа со девојка си глеал па не си обрнал внимание на филмот. :)

Како бе не е филм што остава нелогичности?

Ако роботот беше sparring bot, тогаш како маваше толку јаки удари?

Нели требаше да трпи многу, а да пие малце удари...ти изглеа со девојка си глеал па не си обрнал внимание на филмот. :)
Нели го истренираја? :pos:
Робот тренирал па после знаел како да мава силно ....
Мал милион нелогичности има во филмов , ама ме мрзи да тупам овде, за најтупаџија ќе ме проглассат :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom