Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Conjuring 2(n)(n)(n)(n)

Интересна замисла, мизерно сработено, со никакви хорор моменти.

Sully.

Можеби Том Хенкс навистина е Оскар материјал, ама самиот филм не баш. Не знам, Клинт Иствуд добро си ја завршил работата, и е далеку од просек филм какви што беа дел од неговите последни, ама самата приказна и не ми е баш многу темелна за да се најде на филмско платно. Од мене има 7/10. Мислам дека периодов ќе има купица многу подобри филмови кои ќе вредат да се најдат меѓу номинираните за Оскар, бар кога е најдобар филм во прашање, веројатно и за адаптирано сценарио.

Мерил Стрип во Florence Foster Jenkins - маестрална... до душа, само како актер, а како пејач, веројатно подеднакво толку ужасна колку и вистинската Florence. На моменти смешен филмот, и верувам дека е квалитетно парче кое може да собере награди (ете, гледам меѓу номинираните за Европската филмска награда е, а и Мерил Стрип сигурно ќе биде во трката по оскар), но мене некако, освен моментите кога пееше и се газев од смеа од време на време, ми беше неинтересен. Затоа само 6/10. Ама ѕирнете го ако немате што друго. Верувам дека барем ќе се посмеете. ;)

Како маестрално ги избира улогите Џејк :cuc:
Колку само сум хајпнат за филмот.

А како и да не биде човек кога A Single Man беше поезија. Интересно е како еден моден дизајнер е и толку добар режисер. Верувам дека Nocturnal Animals нема да разочара.

The Girl on the Train очекувам да биде многу добар, ако може да се донесе такво мислење судејќи по книгата.

@MyloXyloto , кај најде subtitles за The Commune? Јас најдов еден, единствен, англиски вчера, го пуштив да го гледам и го исклучив по 5 минути - очи ме заболеа, ко некој од Свазиленд со основен курс по англиски да го преведувал. Само нафрлени именки и глаголи, смислата оди па пронајди ја.

И генерално, од кај симнувате преводи? Јас користам само podnapisi, titlovi и subscene. Неколкупати сум се зафркнал и со opensubtitles и веќе не ни барам таму, од истите причини како овој за The Commune.

Зошто толку слаб задниов X-men бе :S

Само Магнито и Професорот вредеа од цел филм, другото чизфест.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom