3D анимации!

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Работам 3Ds Max дури 3 дена, и еве што направив (знам дека е глупо :)) ):

Хех , имаш камера движење или сам го ротираш ???

пс:што рендер користиш ? некако слабо изгледа , или слаби текстури имаш =/

има камера кој се движи според нацртан круг :) како што кажав почетник сум, па не се разбирам многу... како да искористам подобар реднер? јас рендирам како што е наместено по default на 3Д Макс :)

--- надополнето ---

еве уште една анимцаија што ја направив овие 3 дена :))))

Мораш да поработиш на рендерот и на осветлувањето во сцената, тргни го default осветлувањето и намести си свое, тоа ти е добар начин на работа.
Имаш милион начини на рендер зависно од тоа што сакаш да добиеш како краен резултат, барај на google туторијали и сл. за различни сетапи за рендер.

Сакам да почнам со правење на 3д анимации онака од забава.Може да ми препорачате некој лесен почетнички програм и да ми кажете што значат некој основни поими?

нај основен, почетнички програм ти е вивати студио, но не би ти го препорачал, тоа е само губење време. пробај 3д макс...

Nekoi moje li da mi kaje ima li vo Makedonija i Skopje 3D IMAX kino ???

Според мене најдобро ти е да земеш да учиш или Maya или Softimage XSI професионални се и user frindly. Подобри се за дизајн и за анимација. Имаш и доста форуми и туторијали на нет

Pedobear WIP
44663291.jpg

3ds max+thinking particles тест видео направено според туториал од нет

Zdravo!
Me interesira dali nekoj moze da mi napravi diplomska tema vo autodesk maya-kompjuterska animacija.Dokolku ima neka mi kaze pa da se dogovorime za cenata i da mu kazam kako treba da izgleda.
Pozdrav

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom