3D моделирање

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Користи ли некој од вас некој програм за 3D графика како 3Ds Max, Maya, Zbrush, AC3D, trueSpace и многу други онака за разонода или професионално? Ајде да видиме некој од вашите трудови без разлика дали само сте ги направиле или по некој туториал и нормално некој совет за тие што ги интересира!

V

Vlad II Draculea

Гостин
3Ds MAx kako mal..
пред година дена бев запнат со Маyа.. туториали имам еден тон ама сите ми се МКД :((.. Проект сам некој посебен немам направено, туторијалите ги завршив. За Маyа можам да се најдам како помош. Башка то Матурата ми беше за Маyа

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391

Може вака?-3D Studio MAX v3.5 пред 3 години одприлика

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Или вака нешто, истиот софтвер, само v7.0, пред неколку месеци

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
IJAAAA! Slikive ti si gi napravil ili gotovi gi zema od negde???? Epten se zakon! Kujznae kolku vreme treba da se napravi edna:kez::kez::kez::kez::kez:

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Сцената што ја гледаш на последниот пост е креирана за околу 4 саати додека на предходниот пост ја работев скоро 2х7-8 саати:)

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Pa znaci ne e potrebno mnogu vreme. A za slikite vadis semi od internet ili sam gi smisluvas.

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Jane напиша:
Pa znaci ne e potrebno mnogu vreme. A za slikite vadis semi od internet ili sam gi smisluvas.
Па можеш од постот предходно да заклучиш дека јас ги имам креирано, нема шеми или слични заебанции, мразам да работам со инстант алатки, маку сум козервативец по тоа прашање или како што денес многумина милуваат да кажат"old school"
-Комплетно се мои и не сметам дека се баш нешто посебно, не се имам испотено баш многу за да ги направам:) Но сепак, времето што е потребно за да се комплетира некој проект варира од повеќе чинители, најчесто комплесноста на самата сцена, комлицираноста на 3Д-објектите, материјалите, ефектите...а значително и од искуството и рутината за работа на тој што ја креира сцената и анимацијата.

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
сликите со ножот повеќе ми се допаѓаат, само си мозел да намалиш малку рефлексија на ножот. Great Job

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
браво мандрак супер е

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Што е работава луѓе? Само јас бев јунакот овде да ставам свои работи? Па не е можно на цел форум да сум единствен што се занимава со 3D!

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Леј браво екстра слики, треба ли живци да имаш за ова?

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
mr_wicket напиша:
Леј браво екстра слики, треба ли живци да имаш за ова?
Секој различно:) Јас обично заборавам на се друго кога работам 3D. ...живци обично се најпотребни додека учиш, после е полесно, но сепак се зависи од тоа каков ти е пристапот кон работата. Напнато е кога работиш на нарачка која треба за кусо време да ја завршиш, но затоа кога работиш нешто како што имам обичај да го наречам „за во архива“ тогаш баш напротив, за мене е вистинско задоволство:)

Член од
16 февруари 2006
Мислења
2.830
Поени од реакции
21
Mandrak напиша:
Што е работава луѓе? Само јас бев јунакот овде да ставам свои работи? Па не е можно на цел форум да сум единствен што се занимава со 3D!
Ova taka mi izgleda mene :):):):) aj ke vidam ako mozam da staam i jas neso :):)

Член од
2 февруари 2006
Мислења
1.500
Поени од реакции
160
Абе мене ми е заебан PCто и моментално сум на лаптопот ама до крајов на викендов ќе го направам и ќе постирам нешто. Сеуште го учам 3DMaxот и си работат најразлични туторијали. Иначе мерак ми е да направам во 3д едно ЈУГО

Kajgana Shop

На врв Bottom