Divider
Seraphim
Nema losi roditeli ako se obleani so bozja milost!
Zatoa bog veli, veruvajte vo mene i jas ke vi obezbedam spasenie!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Аха да.Za vistinskiot vozljubenik i vernik Bog ke se pogrizi!
Milosta bozjake obezbedi sekoj vistinski vernik!
Nema losi roditeli ako se obleani so bozja milost!
Треба, да.
Но, ајде малку да бидеме реално сурови и а не само површно и што со оние жени кои што имаат индивидуално право да немаат деца, а можат и со оние што би биле најдобрите мајки на светот ако само имале можност, но поради стерилитет не можат?
Како тоа можеме да процениме кои би биле најдобри мајки доколку би имале можност, едните имаат ама не сакаат а други сакаат ама не можат и крај, пириод. Еве ајде кажи што со тие жени, што...ништо.
Зарем денес абортусот не е дозволен?Реков веќе, единствено кое луѓето мораат, е да умрат. Ништо повеќе. А ти биди си пак традиционална, ја не ти брцкам у манџата шо ти е у глаа.
Ама, ако ја има среќата да може, не значи дека мора. Како што ти како жена можеш да се едуцираш, ама не мораш, можеш да работиш, ама не мораш, можеш да скокаш со банџи, ама не мораш... сето тоа ти го дозволува природата а и општеството во денешно време, а ти сакаш вековната борба на жената да одлучува за себе и своето тело, да ја ставиш под клуч зашто... ммм, ете ти се сака да си бидеш малку традиционалистченце...
Хех, не ме чуди што мажите викаат “по патот одат човек и жена“...![]()
Зарем денес абортусот не е дозволен?
Зарем денес сите жени не се на праг на „еманципација“?
Зарем не е се толку розово и полно со пеперутки и можности и права и избори?
Оххх, јас немам никаков проблем со контрацепција и со тоа жената да одлучи кога ќе има дете во својот живот, но, идивидуален став е дека е грешка кога би ги имала сите можности тоа дете да го роди и порасне да се одлучи дека ете сепак подобро би било да не го направи тоа затоа што детето ќе и смета во секојдневните обврски или нема да може да се справи со неговото плачење.
Крајно, ако сите размислувале со таа логика многу од нас денес немало да ги има, а тука можат да се вбројат и квалитетни луѓе кои што ти е мило дека постојат.
Не е.Зарем денес абортусот не е дозволен?
Зар има жена која има дете, а е несреќна?
Toa е веќе проблем во менталитетот на тие што прават абортуси. Абортусот не е решение за незаштитениот секс. Заштитениот секс е решение за абортусот. мада да не бегаме офтопикНе е.
Но јавна тајна е дека се прават абортуси исто како да закажеш преглед за нос.
Maло интермецо од моја страна,како приговор во една расправија во судница :wink:
Треба, да.
Но, ајде малку да бидеме реално сурови и а не само површно и што со оние жени кои што имаат индивидуално право да немаат деца, а можат и со оние што би биле најдобрите мајки на светот ако само имале можност, но поради стерилитет не можат?:
Значи, не е нормално, не е човечки да се нема деца... тоа значи дека човечките закони според тебе налагаат да се има деца, биологијата на човекот вели дека тој мора да има деца, така?
И сега, како наеднаш ти сакаш да имаш дете, ама покасно. Биологијата вика дека треба да имаш дете веќе на 15-16 години. Како тоа произволно си ја толкуваш природата?![]()