Жени кои не сакаат да станат мајки

• Креатор на темата Креатор на темата Mateas
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто веднаш дефанзивен став? Ц ц ц ...
Жената има право да бира само затоа што таа ја има матката, но, ако се одлучиме на тоа да ги избришеме мајчинските инстикти, тогаш немаме потреба како жени ниту од гради, ниту од матка и веројатно сексот треба да се заборави како активност затоа што првенствено неговата битова функција е за човештвото да може да се размножува.

Ако на сексот тоа му е функцијата за да се размножува човештвото, тогаш зошто се сексаме секој ден(кој како), ајде тогаш да имаме секс само тогаш кога ќе одлучиме да имаме бебе. Да не сакаш да имаш бебе не е само одлука, тоа е внатрешно чувство, како што е и чувството да се има бебе и мислам дека не треба да се осудува.

Жената има право да бира само затоа што таа ја има матката, но, ако се одлучиме на тоа да ги избришеме мајчинските инстикти, тогаш немаме потреба како жени ниту од гради, ниту од матка и веројатно сексот треба да се заборави како активност затоа што првенствено неговата битова функција е за човештвото да може да се размножува.

Дефанзивен став? :) Па мислам дека прилично офанзивен сум... (мислиш на росоњерка нели)

Жената има право да бира... прифаќам, комплетно, ама ако има право да бира кога да има деца, има право и да бира дали да има деца. Не може биолошкото правило да важи колку тебе ти е мерак зашто си жена. Нема логика, а светот почива на логика.

Ако сакаш да се потпираш на природа и биологија, мора да се потпреш до крај, целосно. Не може само со еден прст да се потпираш, тоа е глуметање, као Росоњерка шо праи со постовите на темата.

Ne! Garfield znae deka Bog bAra od nas da se mnozime!
Koj toa ne go znae ke gori!
Neznaenjeto ne e opravdanie!
Slepiloto i slepoto slusanje nametnati dogmi e grev!
Bravo za DPMNE koja go vrati Bog vo Makedonija! Bez bog stanavme zemja vo odumiranje, so negativen prirast!
Zosto? Bidejkija nemame bozjata milost vo srcata i zabegavme po pari i karieri! Prijatelite gi otfrlame za zlatnoto tele evroto idolarot!
Zatoa i nemame deca dovolno! Zatoa i ima idei za abortusi, za neragjanja itn!

Не секој треба и е спремен да има деца. Сите прсти на раката не се исти, а не па сите луѓе. Немаат сите родителски инстинкт, ниту способност, ниту чувство, ниту истрајност... Затоа потпаѓаат на „пола“, кога детето е во развој. Затоа постојат - добри и лоши родители. Лошите не требало воопшто да станат.

A што е со оние здрави прави со пари и маж со инстинкт, и се чуствуваат способни, ама едноставно нејкат деца, сакаат “млади“ жени цел живот да бидат и да се шетаат по секој уфирцан со дубок џеб и јака пластична картичка?

Мене лично не ми е гајле, нивен избор, ама глеам тука бојкотираат верници дека морало да се роди. Наталитетот и онака ни е преголем (светско ниво).

Ако на сексот тоа му е функцијата за да се размножува човештвото, тогаш зошто се сексаме секој ден(кој како), ајде тогаш да имаме секс само тогаш кога ќе одлучиме да имаме бебе. Да не сакаш да имаш бебе не е само одлука, тоа е внатрешно чувство, како што е и чувството да се има бебе и мислам дека не треба да се осудува.
Сонце, тоа што човекот ужива во физичкиот сексуален чин, тоа не ја менува примарната функција и значење на чинот сам по себе.Зарем кога ти имаш секс, секој ден, не свршуваш исфрлајќи семена течност од која што треба да настанат бебиња?
Дефанзивен став? :) Па мислам дека прилично офанзивен сум... (мислиш на росоњерка нели)

Жената има право да бира... прифаќам, комплетно, ама ако има право да бира кога да има деца, има право и да бира дали да има деца. Не може биолошкото правило да важи колку тебе ти е мерак зашто си жена. Нема логика, а светот почива на логика.

Ако сакаш да се потпираш на природа и биологија, мора да се потпреш до крај, целосно. Не може само со еден прст да се потпираш, тоа е глуметање, као Росоњерка шо праи со постовите на темата.
На тебе мислам. :)
Далеку од тоа дека се потпирам со еден прст, напротив јас мислам дека целосно лежам на биологијата со моите ставови.Луѓето мораат да се размножуваат за да може човечкиот вид да опстане, индивидуалните права се убав накит за современото општество и секој ако сака може да верува во нив.Но, јас малку ќе се традиционализирам и ќе кажам дека жената треба да биде мајка, ако ја има среќата да може.

Ами ај на таквите што не сакаат да бидат мајки да им се отстранат и гради и матка и да им се забрани сексот доживотно оти не го заслужуваат и треба да се казнат.

Желбата за дете треба да биде поголема од само оправдување на нечие присуство на планетава,утешна награда,гаранција против осаменост,чувство за должност и исполнување некакви очекувања,средство за себереализирање,компензација за емоционална неисполнетост,владини кампањи за зголемување наталитет....

Novinarke, samo BOG moze da sudi koj e dobar, a koj los!
Postojano ne iskusuva! Nase e da opstoime vo verata vo nego!
A toj od nas bara da se mnozime!
Ne smeeme da dozvolime abominacii kako abortus ili neragjanje!
Jalovosta i namernoto neragjanje e direktna navreda kon Bog i e grev za koj sledi vecna maka!

Jalovosta i namernoto neragjanje e direktna navreda kon Bog i e grev za koj sledi vecna maka!
Почнуваш ко МIKI1 да звучиш...Само незнам дали е тоа добро или лошо.

Неможеш да очекуваш од некоја жена без средства и место за живеење да раѓаат. Никоја мајка не би родила дете ако сметала дека тоа нема да го има животот за кое секое дете е заслужно да го има.

Сонце, тоа што човекот ужива во физичкиот сексуален чин, тоа не ја менува примарната функција и значење на чинот сам по себе.Зарем кога ти имаш секс, секој ден, не свршуваш исфрлајќи семена течност од која што треба да настанат бебиња?

Всушност не свршувам(се воздржувам, мој избор), сакав да кажам дека на сексот не му е намената само за продолжување на човечкиот род, ако разгледаш книги и интернет ќе научиш многу повеќе за сексот ама да не одам оф топик.

Ами ај на таквите што не сакаат да бидат мајки да им се отстранат и гради и матка и да им се забрани сексот доживотно оти не го заслужуваат и треба да се казнат.

Желбата за дете треба да биде поголема од само оправдување на нечие присуство на планетава,утешна награда,гаранција против осаменост,чувство за должност и исполнување некакви очекувања,средство за себереализирање,компензација за емоционална неисполнетост,владини кампањи за зголемување наталитет....
Треба, да.
Но, ајде малку да бидеме реално сурови и а не само површно и што со оние жени кои што имаат индивидуално право да немаат деца, а можат и со оние што би биле најдобрите мајки на светот ако само имале можност, но поради стерилитет не можат?

А кондрадикција на постот со само ставање не пред зборовите не врши никва функција, тоа е што би рекле ние правниците, правна фикција и како таква се користи само кога има правна празнина.
Паметна си, ќе сфатиш.:wink:

Почнуваш ко МIKI1 да звучиш...Само незнам дали е тоа добро или лошо.

Неможеш да очекуваш од некоја жена без средства и место за живеење да раѓаат. Никоја мајка не би родила дете ако сметала дека тоа нема да го има животот за кое секое дете е заслужно да го има.

Za vistinskiot vozljubenik i vernik Bog ke se pogrizi!

Milosta bozjake obezbedi sekoj vistinski vernik!

Едноставно, не е секој добар родител и тоа не може да се негира. Затоа, не секој треба да има дете. Детето не е обврска и статистика ко што не` лажат овие на телевизија, детето е желба и едноставно треба да се има храброст да се изведе на пат.

На тебе мислам. :)
Далеку од тоа дека се потпирам со еден прст, напротив јас мислам дека целосно лежам на биологијата со моите ставови.Луѓето мораат да се размножуваат за да може човечкиот вид да опстане, индивидуалните права се убав накит за современото општество и секој ако сака може да верува во нив.Но, јас малку ќе се традиционализирам и ќе кажам дека жената треба да биде мајка, ако ја има среќата да може.

Реков веќе, единствено кое луѓето мораат, е да умрат. Ништо повеќе. А ти биди си пак традиционална, ја не ти брцкам у манџата шо ти е у глаа.
Ама, ако ја има среќата да може, не значи дека мора. Како што ти како жена можеш да се едуцираш, ама не мораш, можеш да работиш, ама не мораш, можеш да скокаш со банџи, ама не мораш... сето тоа ти го дозволува природата а и општеството во денешно време, а ти сакаш вековната борба на жената да одлучува за себе и своето тело, да ја ставиш под клуч зашто... ммм, ете ти се сака да си бидеш малку традиционалистченце...
Хех, не ме чуди што мажите викаат “по патот одат човек и жена“... :toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom