- Член од
- 8 април 2008
- Мислења
- 6.419
- Поени од реакции
- 777
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Зошто веднаш дефанзивен став? Ц ц ц ...
Жената има право да бира само затоа што таа ја има матката, но, ако се одлучиме на тоа да ги избришеме мајчинските инстикти, тогаш немаме потреба како жени ниту од гради, ниту од матка и веројатно сексот треба да се заборави како активност затоа што првенствено неговата битова функција е за човештвото да може да се размножува.
Жената има право да бира само затоа што таа ја има матката, но, ако се одлучиме на тоа да ги избришеме мајчинските инстикти, тогаш немаме потреба како жени ниту од гради, ниту од матка и веројатно сексот треба да се заборави како активност затоа што првенствено неговата битова функција е за човештвото да може да се размножува.
Сонце, тоа што човекот ужива во физичкиот сексуален чин, тоа не ја менува примарната функција и значење на чинот сам по себе.Зарем кога ти имаш секс, секој ден, не свршуваш исфрлајќи семена течност од која што треба да настанат бебиња?Ако на сексот тоа му е функцијата за да се размножува човештвото, тогаш зошто се сексаме секој ден(кој како), ајде тогаш да имаме секс само тогаш кога ќе одлучиме да имаме бебе. Да не сакаш да имаш бебе не е само одлука, тоа е внатрешно чувство, како што е и чувството да се има бебе и мислам дека не треба да се осудува.
На тебе мислам.Дефанзивен став?Па мислам дека прилично офанзивен сум... (мислиш на росоњерка нели)
Жената има право да бира... прифаќам, комплетно, ама ако има право да бира кога да има деца, има право и да бира дали да има деца. Не може биолошкото правило да важи колку тебе ти е мерак зашто си жена. Нема логика, а светот почива на логика.
Ако сакаш да се потпираш на природа и биологија, мора да се потпреш до крај, целосно. Не може само со еден прст да се потпираш, тоа е глуметање, као Росоњерка шо праи со постовите на темата.
Почнуваш ко МIKI1 да звучиш...Само незнам дали е тоа добро или лошо.Novinarke, samo BOG moze da sudi koj e dobar, a koj los!
Postojano ne iskusuva! Nase e da opstoime vo verata vo nego!
A toj od nas bara da se mnozime!
Ne smeeme da dozvolime abominacii kako abortus ili neragjanje!
Jalovosta i namernoto neragjanje e direktna navreda kon Bog i e grev za koj sledi vecna maka!
Сонце, тоа што човекот ужива во физичкиот сексуален чин, тоа не ја менува примарната функција и значење на чинот сам по себе.Зарем кога ти имаш секс, секој ден, не свршуваш исфрлајќи семена течност од која што треба да настанат бебиња?
Всушност не свршувам(се воздржувам, мој избор), сакав да кажам дека на сексот не му е намената само за продолжување на човечкиот род, ако разгледаш книги и интернет ќе научиш многу повеќе за сексот ама да не одам оф топик.
Треба, да.Ами ај на таквите што не сакаат да бидат мајки да им се отстранат и гради и матка и да им се забрани сексот доживотно оти не го заслужуваат и треба да се казнат.
Желбата за дете треба да биде поголема од само оправдување на нечие присуство на планетава,утешна награда,гаранција против осаменост,чувство за должност и исполнување некакви очекувања,средство за себереализирање,компензација за емоционална неисполнетост,владини кампањи за зголемување наталитет....
Почнуваш ко МIKI1 да звучиш...Само незнам дали е тоа добро или лошо.
Неможеш да очекуваш од некоја жена без средства и место за живеење да раѓаат. Никоја мајка не би родила дете ако сметала дека тоа нема да го има животот за кое секое дете е заслужно да го има.
Едноставно, не е секој добар родител и тоа не може да се негира. Затоа, не секој треба да има дете. Детето не е обврска и статистика ко што не` лажат овие на телевизија, детето е желба и едноставно треба да се има храброст да се изведе на пат.Novinarke, samo BOG moze da sudi koj e dobar, a koj los!
Postojano ne iskusuva! Nase e da opstoime vo verata vo nego!
A toj od nas bara da se mnozime!
Ne smeeme da dozvolime abominacii kako abortus ili neragjanje!
Jalovosta i namernoto neragjanje e direktna navreda kon Bog i e grev za koj sledi vecna maka!
На тебе мислам.
Далеку од тоа дека се потпирам со еден прст, напротив јас мислам дека целосно лежам на биологијата со моите ставови.Луѓето мораат да се размножуваат за да може човечкиот вид да опстане, индивидуалните права се убав накит за современото општество и секој ако сака може да верува во нив.Но, јас малку ќе се традиционализирам и ќе кажам дека жената треба да биде мајка, ако ја има среќата да може.