Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
И викаш со тие фан којлери ќе ладиш летно време? Не сум баш толку испитувал пошо не ме интересирало но знам дека ако температурата на вода е малку повисока тоа чудо не лади. Блокира јавува грешка. Ако Т на вода е пониска за да може да лади онда ствара конденз на цевките. Значи влага,мувла... уште нешто за размислување пред куповина.
Според мене клима е за ладење.
Ne će e baš taka, za rabotni prostorii si odgovaraat i za ladenje i za greenje se baš dobro rešenie ako blagovremeno se pružat cevkite, od kondenz nema nitu k.....
Mojot zabar vo nov objekt stavi, milina e, sekade ednakva T bez promai, toplotni đebovi i kondenzacii.

IMG_20250724_191620.jpg

Што сака да каже, т.е што ли му е на мајка му пичката ?

Аха супер. Паметните луѓе ставаат подно уште додека градат па потоа не се мислат колку ребра треба да биде радијаторот.

Викаш сакаш да комбинираш подно + фенкојлери? Значи два типа на греење кои работат на различна температура. Не знам за фенкојлерите мислам треба иста Т на вода као радијатор.
Денес има модерни панелни радијатори кои имаат вградени мали вентилатири на нив и работат као fan coil.

Туку муабетот ми е кога имаш два типа на греење кои бараат различна температура ти треба втор круг.
Има ТП што доаѓаат со втор круг приклучок ама тие се скапи и ретки кај нас.
Е сега на ТП која е планирана за еден круг да извадиш втор круг ти треба бафер, втора циркулациона пумпа, магнетен филтер за нејзина заштита, мешачки вентил на кој ќе ја зададеш температурата за вториот круг... малце комплицирано е.

И викаш со тие фан којлери ќе ладиш летно време? Не сум баш толку испитувал пошо не ме интересирало но знам дека ако температурата на вода е малку повисока тоа чудо не лади. Блокира јавува грешка. Ако Т на вода е пониска за да може да лади онда ствара конденз на цевките. Значи влага,мувла... уште нешто за размислување пред куповина.
Според мене клима е за ладење.
Друже посебно имам цевки пуштено за фенколјерите и се изолирани за да не јавува кондез при ладење е сега дали е тоа навистина така во пракса не знам ама запазив на сите работи искрено затоа сеште истражувам дали сплит или моноболк зашто не се малку пари за да направам грешка
Во однос на санитарната вода мислам неисплатлив е соларен систем иако имаме премногу сончеви денови за да се користи треба да сте повеќе членови или па да ренташ апартмани а овака 5% нема да користам од загреаната вода

Прегледај го приврзокот 451545

Што сака да каже, т.е што ли му е на мајка му пичката ?
Odlicna Vivax oem Galanz model so vakvo dalecinsko
308574492

205678709

inaku Zatnato e odvodnoto kondez crevo sto e za ladenje od vnatresnata edinica povikaj servis za hemisko cistenje na klimata

Odlicna Vivax oem Galanz model so vakvo dalecinsko
308574492

205678709

inaku Zatnato e odvodnoto kondez crevo sto e za ladenje od vnatresnata edinica povikaj servis za hemisko cistenje na klimata
Или нека повлече со уста ке си истече водата ништо нема да му биде

Или нека повлече со уста ке си истече водата ништо нема да му биде

Moze i taka no ako e povtorno isto togas hemisko cistenje @курајбер eve nekolku telefoni od servisi za hemisko cistenje na klimatizeri

1.Meg Sistemi Tel: 077-655-224 i 075-690-120

2. Saniko Tel: 077-583-877

3. Navin Klima Tel: 072-278-724

Moze i taka no ako e povtorno isto togas hemisko cistenje @курајбер eve nekolku telefoni od servisi za hemisko cistenje na klimatizeri

1.Meg Sistemi Tel: 077-655-224 i 075-690-120

2. Saniko Tel: 077-583-877

3. Navin Klima Tel: 072-278-724
Да, да сега има да се јави батката да закаже термин обавезно. И ќе плати 2000+ денари за услугата.

Абе види ја состојбата на климата, созидана во зид со селотејп излепена целата, пајажини на секаде...

За user name и начинот на изразување ич да не збориме...

Да, да сега има да се јави батката да закаже термин обавезно. И ќе плати 2000+ денари за услугата.

Абе види ја состојбата на климата, созидана во зид со селотејп излепена целата, пајажини на секаде...

За user name и начинот на изразување ич да не збориме...

Не е моја бе па ти, не ме карај одма.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom