Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Ниту сме виделе ниту мерењето е меродавно. Извршено со кинески watt метар тоа мерење оди во прилог само на лик како тебе. SF50 умее да спушти на 270W и те предизвикувам со опклада. Ти стави 1000 евра јас ќе ставам 10.000. Сакаш?

Ниту пак ги коментираш FH моделите. Твојата ноќна мора и влажни сништа. Климите кои се продаваа колку U-Crown.
На времето де....

Еуровент лаже се додека нема Gree. Кога ќе се појави Gree на Eurovent тогаш магично ќе стане валиден
Важно е просечно колку троши на таа температура а не некој пик при загревање. 800в ако троши на 5cop внатре ќе испорачува 4kw константно. Мислам јасно е кој простор бара 4кв при надворешна 12 степени.

Еве од Неделата еден пример на модулација на Daikin FTX50GV.. Зададена Т 23С 00.00-10.30h, Зададена Т 22С од 10.30-17.30h..

Модел кој можеби е дел од соработката помеѓу двата Гиганта...

Како ти е снимено ова ? Имам 9 вакви мерачи па би било интересно да ви снимам како работат неколку врсти на клими.

Важно е просечно колку троши на таа температура а не некој пик при загревање. 800в ако троши на 5cop внатре ќе испорачува 4kw константно. Мислам јасно е кој простор бара 4кв при надворешна 12 степени.
Abe to sakav da go napisham, ama maka mi e, ne dobivame nikoj od raspraviive so prodavachive. Montiraj klima nadvor na bandera, i vnatreshnata i nadvoreshnata, stavi ja na greenje, i spodeli rezultati od potroshnja. 800w 5,5kata Mitsubishi SF mu troshi, 1 i neshto kilovat mu trosheshe Hansol 3,5ka, koga ke vidish perfekt e. Klimata ke troshi onolku kolku shto prostorot mu gubi toplina, i toa go znaat ovie, ama ete, za edna klima plus da prodadat ke se napravat i najglupi na svet. 800w po 5 COP ti smetash, a zamisli da presmetame po 6 ili 7 COP bidejki e sepak +11 nadvoreshna temperatura.
Автоматски споено мислење:

Се избацијa подоста вакви power meters на aliex за малце пари..мојов е SP3S и прилично брка работа на Андроид (на ајфон е послабо оптимизирана апликацијата). Би било убаво да видиме модулации на буџетните модели на Митсу во овој прелазен период..
Jas imam eden merach samo i go imam staveno na Haier 5,5kata od moite. Ako si epten zainteresiran, pobaraj prethodni postovi moi od lani, imam spodeleno info za modulacija i rabota na Mitsubishi WN35, shto e entry model na Mitsubishi. Za FH35kata shto ja imam ne se ni trudam da meram, merev eden kratok period, ama taa klima e nedopirliva.
@Fikshe1989 uci kako raboti daikin .
ima edna funkcija kaj Daikin se vika auto fan koi tvoite mitsu ja nemaat sovladano uste
mitsu vo preoden period -DRVO
Site klimi mi se na AutoFan doma, ne razbiram sho ti e muabetov. Od Nedela/Ponedelnik vikaat minusni temperaturi, i togash WNot vo spalna ke ja stavam na 2ra/3ta brzina bidejki od site strani mi tushi sobata i plus montazata na vnatreshnata edinica mi e malku nezgodna, prostorot okolu klimata dosta pobrzo se zagreva od ostatokot na sobata bidejki vnatreshnata e montirana kako vo dupka, nemav kade na drugo mesto da ja stavam.

Последно уредено од модератор:
Бивалентна на 90% климите е на -7 .... само Mitsu/Panaso е на -10 може и други има тие ги имам заприметено.

Abe to sakav da go napisham, ama maka mi e, ne dobivame nikoj od raspraviive so prodavachive. Montiraj klima nadvor na bandera, i vnatreshnata i nadvoreshnata, stavi ja na greenje, i spodeli rezultati od potroshnja. 800w 5,5kata Mitsubishi SF mu troshi, 1 i neshto kilovat mu trosheshe Hansol 3,5ka, koga ke vidish perfekt e. Klimata ke troshi onolku kolku shto prostorot mu gubi toplina, i toa go znaat ovie, ama ete, za edna klima plus da prodadat ke se napravat i najglupi na svet. 800w po 5 COP ti smetash, a zamisli da presmetame po 6 ili 7 COP bidejki e sepak +11 nadvoreshna temperatura.
Автоматски споено мислење:

Jas imam eden merach samo i go imam staveno na Haier 5,5kata od moite. Ako si epten zainteresiran, pobaraj prethodni postovi moi od lani, imam spodeleno info za modulacija i rabota na Mitsubishi WN35, shto e entry model na Mitsubishi. Za FH35kata shto ja imam ne se ni trudam da meram, merev eden kratok period, ama taa klima e nedopirliva.

Site klimi mi se na AutoFan doma, ne razbiram sho ti e muabetov. Od Nedela/Ponedelnik vikaat minusni temperaturi, i togash WNot vo spalna ke ja stavam na 2ra/3ta brzina bidejki od site strani mi tushi sobata i plus montazata na vnatreshnata edinica mi e malku nezgodna, prostorot okolu klimata dosta pobrzo se zagreva od ostatokot na sobata bidejki vnatreshnata e montirana kako vo dupka, nemav kade na drugo mesto da ja stavam.
Mitsu FH ne moze Da stopli 20m2 na auto fan Ke MU treba dva dena a ne 40m2 kako kaj tebe. Moze za edna nedela Ke stabilizira taman Ke bide. Koj go lazis samiot sebe

Бивалентна на 90% климите е на -7 .... само Mitsu/Panaso е на -10 може и други има тие ги имам заприметено.
Затоа и ги гледаме тие бројки на -7 и -10 степени, и онака кај нас тие бројки се многу ретки.

Од каде сега пак ова?
Kaj moze so protok od 300m3/h so ukocen auto fan vo prva vtora brzina Da se zgreat 40m2. Kolku vreme Ke MU treba?. Mitsu e mnogu neekonomicen na auto fan . Vo treta cetvta e druga prikazna.
Toshiba I Gree Hansolot se dosta poekonomicni. Ako idis za bt dojdi Ke vidis I Ke se uveris.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom