МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Па после 20 години, редно беше да купат нешто ново.

Реално и за македонскиот народ и за ТВ-мрежата во Македонија би било одлично да имаме јака и модерна "ПРВА" телевизија. :toe:

Добра програма, само штета нема појќе да (не) ги гледаме филмојне од четрстурско.

Life after people не е воопшти документарна серија туку ФИЛМ! Документарен филм со траење од 60-80 min.
Edit> Постоела и серија со истиот наслов од истата куќа. Па браво за МТВ ова е стварно тазе. Иако попрво би ги симнал од нет, отколку да чекам еднаш дневно или неделно да даваат по една епизода во термин кој не ми одговара.

Life after people не е воопшти документарна серија туку ФИЛМ! Документарен филм со траење од 60-80 min.
Edit> Постоела и серија со истиот наслов од истата куќа. Па браво за МТВ ова е стварно тазе. Иако попрво би ги симнал од нет, отколку да чекам еднаш дневно или неделно да даваат по една епизода во термин кој не ми одговара.

life after people ти е документарна серија во која епизодите трајат во просек од 45 миносвен првата епизода која траеше околе час и половина.

Понеделник
21:00 Пирамида
22:00 Момент на вистината / The Moment of Truth

Вторник
21:00 Најголемиот губитник / The Biggest Loser
22:00 Прислушкувачот / The Wire

Среда
21:00 Сакам да работам за Диди / I Want to Work for Diddy

Четврток
21:00 Шоуто на Хоуви / Howie Do It

Петок
20:00 Отворено со народот
21:30 Слушачот / The Listener

Од понеделник до петок во 15:50: Како да станам славен / (?)

Остануваат уште и Dinner: Impossible и Life After People, кои веројатно би оделе за викенд. :)

нека купат нова техника за да сменат малку шпиците и нека ги напраат големите нивни студија за емисии поубави а не пола празни им се

Уште да даваат добри филмови, и да нема толку политички и other shits like that емисии, ќе биде супер. :)))

Секоја чест но не е ова начин за привлекување на гледачи, мора да бидат вистински јавен сервис без никакви критики за опозицијата и пофалби на владата, мора да бидат реални, а и тешко дека ќе можат да го вратат она кое што со години го уништуваа, МТВ мора да снима свое серии, детски емисии и слично, се со цел да го врати реномето, вакви чекори немаат долготраен ефект,

Навистина.... рет... вредно за дури и тема да се отвори... навистина ретк

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Као не дупат со она сметкине за радиодифузија, уште да не обновеа програмата.

Имаа една презентација пред неколку дена (на онаа утринската емисија што им е) оние двајцата што се задолжени на МТВ повторно да им го вратат сјајот. Кажаа дека реалните шоуа и сериите ги купувале директно од производителот, а не преку посредник во Македонија бидејќи така било поефтино. :)

Иначе тоа што пријатно ме изненади е дека ќе лансирале HD канал, бидејќи сите овие реални шоуа и серии ги купиле и во таква резолуција. Сакале да бидат спремни за Светското првенство во фудбал да го емитуваат во HD (ај да го видеме и тоа чудо).

Развиле и софтвер кој ќе помогне да се подобри графичкиот приказ на телевизијата. Се на се ако ги исполнат ветувањата МТВ полека ќе почне да заличува на телевизија. :toe:

Точно е ова? ,јас не верувам тоа да се деси пошо пола македонци не плаќаат радиодифузна такса

цццц Еден популарен филм немаат откупено...( освен срањето Basic instinct 2- и 35 пати го дадоја во рок од 5 дена).

Важно да мрднат од мртва точка. Од серииве The Wire,The Listener и Life After People се добри за почеток.Ке видиме за реалните шоуа и филмовите како ке биде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom