Шенгенскиот ѕид е срушен - честито Македонијо!

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

Македонски синдром, од се што има малку позитивно за некој, мора да се направи негативно па во било каков облик. Чолич пееше од 10 до 12, цело време. Не дека ми е битно ама не е фер вистината да се искривува.

Патем, нека е за убаво. Со лесно да можат да шетат сите што до сега имаа многу пари, а ги кочеа визите. Зошто и само тие ќе ги искористат благодетите од рушењето на овој ѕид.

Како и да е, да не бидеме премногу негативни кон се што ни се случува, нека ни е со среќа.

Абе се фино лепо ама тие педерите од ЕУ зошто не ни дадоа визна либерализација во април или мај например, како човек да си одев на ФБС а не да се заледувам цела вечер. Друг пат нека планираат во кој годишен период, стварно нема смисла.

Честито ... како и да е позитивна работа шо нема да се понижуваат луѓе пред амбасади и да се молат за виза ...

кој шетаа со визи кои имаа пари пак ќе шетаат ...

кај се мрчаторите кои шлапаа колку сме ние изолирани да честитаат ако ништо друго :)

но ако ништо друго ќе се соочат со реалноста за тие кои ќе шетнат а не шетнале дека низ ЕУ не паѓаат пари од небо и не тече мед и млеко по улиците ....

за оние хејтерите по темава ... зар очекувавте дека и 100евра дневно ќе ви даваат на граница за да шетате ... --> http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3173800&postcount=50 :toe: и доста е ..

Ја стварно не знам како може да се радувате на нешо вакво. Па солзи радосници, па честитки... :/

Смешно ми е да треба да се објаснува зошто ова НЕ е ствар за еуфорија, али вие си знаете...Свашта од народецов.

Конечно после 19 години можеме слободно да излеземе од земјата,без при тоа некој да не малтретира по амбасади,да им играме ора или да им пееме песни.Ерата на понижување на чесниот македонец заврши на 19.12.2009.
Smesnoto e sto tie sto ne teraa da igrame ora pred ambasadi pak ni baraat vizi. :)

Ја стварно не знам како може да се радувате на нешо вакво. Па солзи радосници, па честитки... :/

Смешно ми е да треба да се објаснува зошто ова НЕ е ствар за еуфорија, али вие си знаете...Свашта од народецов.

Позитивна работа ... не е за еуфорија но неможеш да речеш дека не е позитивно ....
или подобро беше кога пред амбасадите луѓето дремеа како кучиња и се молеа за виза? кога ги тераа песни да пеат и ора да играат ?

Позитивна работа ... не е за еуфорија но неможеш да речеш дека не е позитивно ....
или подобро беше кога пред амбасадите луѓето дремеа како кучиња и се молеа за виза? кога ги тераа песни да пеат и ора да играат ?
Сеа нема да дремат пред амбасада, него по лична проценка ќе ги враќаат од граница. WOW успех.
Македонија loves EU.
EU here we come!! (вакво нешо вчера дефакто слушнав)
:vozbud:

Сеа нема да дремат пред амбасада, него по лична проценка ќе ги враќаат од граница. WOW успех.
Македонија loves EU.
EU here we come!! (вакво нешо вчера дефакто слушнав)
:vozbud:

како и по лична проценка кога ги враќаа и со визи :toe:

како и по лична проценка кога ги враќаа и со визи :toe:
Поинаку, иста ствар, у различно пакување.
Битно, вчера журка падна.
Сеа ќе се трезниме.

Smesnoto e sto tie sto ne teraa da igrame ora pred ambasadi pak ni baraat vizi. :)

Најсмешното помина.
Најголемото понижување го имавме пред Бугарска амбасада,земјата на која цел живот и се смееме,ја молевме за една виза и тоа за службено патување.
Среќна сум зошто вакви драми нема да се случуваат.Без приказни за враќање од граница и милијарди евра за влез,оваа вест е навистина позитивна и вреди да си ја честитаме како народ.
Но тоа не значи дека тука завршува се.Ние сме најлошата перална на свет,но мојата шефица вика:Каков народ таква власт.И тотално е во право,бидејќи нема кој неранимајко го седнавме во парламент или во влада.За се останато,ако ни е,ни свети европска унија нема да не опорави,лош код јебига.

ај нека ни е честито :smir: сега шетајте само да не заборави последниот што ќе ја напушти државата да ја изгасне сијалицата :pipi:

Потполно се согласувам со мислењата на АДА.

AUUUUUUU poglednete NEMA NIKOJ NADVOR
SITE u Evropa otishle

Ае честито... сега кучето низ ПОПГ ке го шетам

Важи Милојко, напуштај при прва прилика и снајди се. Не се сомневам дека ќе бидеш високо почитуван и ценет економски имигрант.

А кога ќе ти затропаат на врата од секторот за илегални имигранти или кога ќе ти треба доктор за да ти препише лекови (не дај боже) за тебе или детето, жената, тогаш заблагодари им се од се' срце.

Гаталец ќе просветува паталец, македонска верзија 3.2.

Sega slobodno mozes da zaminis vo koja sakas drzava vo EU i da baras rabota legalno i dokolku gazdata(menagerot)saka da rabotis za nego treba samo da te osigura i ti avtomatski dobivas rabotna viza i pravo na prestoj od najmalce edna godina,a do sega trebase nekoj tvoj rodnina,prijatel da ti garantira za viza pa ti da odis ovde po ambasadi i administracija da izgubis nekolku meseci i koga ce pojdis tamu da ne te bendisaat vo rabotata i da se vratis tuka kako popce,e sega nisto od toa,mozis so pasos vo zeb nesto pari da odis kade sakas i sam da si baras rabota,vo sekoj slucaj pozitivno i navistina zavrsi ponizuvanjeto,se otvori rezervatot Makedonija.
I redno vreme bese sekoj Makedonec malku da proseta da vidi a ne da gata vaka bilo,taka bilo,ili ovoj vaka,onoj onaka mi kaza i da te obeshrabruva redicata od 1000 dusi pred ambasada i voopsto da baras viza,koj ne bil ne znae kako se ne ponizuvaa po ambasadite.Mnogu pozitivno slucuvanje ukinuvanjeto na vizniot rezim,a toa deka treba da nosis pari toa e normalno a i kade bi odel bez 500-1000 evra vo zeb,a toa kako ce se snajdis tamu toa e drug problem ili dali ce rabotis na crno ili ne toa e individualno i dali voopsto ce rabotis.Treba da se pojdi i da se vidi da se proba,da se oseti toj mentalitet i zivotot koi tie go ziveat so 2000e plata a ne kako tuka co 100-200 i toa ako rabotis?Mu posakuvam se najubavo na site i site da pojdat da vidat kako e na posakuvaniot zapad a toa dali nekogo ce go bendisa ili ne toa e individualno a sigurno ima sto da se vidi i oseti i posakuvam site da pojdat i da vidat kako e a ne kako dosega od doma sedenje nikade ne izlezeni od drzavava osven mozebi do Srbija i Bugarija da se pravime najpametni a vsusnost nemame vrska sto e i kako e.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom