BoomTV vs MaxTV

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

Која опција е подобра и зошто?

• Вкупно гласачи
    291
Denes zemav resiver od telekabel za 2100.mi rekoa deka e se setirano samo da go uklucam kabelot.Ama na polno kanali nema nisto megu koj i Show movies,Show movies Action ?Da ne treba da gi baram povtorno so nekoe racno prebaruvanje.plus tuka negde na forumov procitav i deka ja ima i HBO ,ama ja nema i nejze.
Ako moze nekoj sto se razbira poise da mi kaze sto da praam ili toa e toa ???
Fala

Кај мене самиот лцд, има вграден ресивер... А за тоа што неможеш да ги најдеш, ресетирајго го ресиверот и барај ги рачно, ги имаш фреквенциите на програмите на веб страната на телекабел.

нема ни да ги најдеш најверојатно , бидејки за ниту еден од наведените канали Телекабел нема платено авторски права :toe:

Најверојанто немаат авторки права, ама сите програми ги има ( освен Show movies шо ги исклучуваат често)

Кај мене самиот лцд, има вграден ресивер... А за тоа што неможеш да ги најдеш, ресетирајго го ресиверот и барај ги рачно, ги имаш фреквенциите на програмите на веб страната на телекабел.

mozes da mi kazes na koja frekfencija e hbo,zosto na resiverov edno pisuva a drugo prikazuva (((

Денес бев во One, и побарав да добијам картичка за декодирање, затоа што имам LCD со DVB-T тјунер и слот за смарт картица. Ми велат,не може,картиците работат само на нивните рисивери??????
Врти сучи,сакаат да не врзат за нивните ресивери ,да ги изнајмиме,или да ги купиме.....:uvo:

Денес бев во One, и побарав да добијам картичка за декодирање, затоа што имам LCD со DVB-T тјунер и слот за смарт картица. Ми велат,не може,картиците работат само на нивните рисивери??????
Врти сучи,сакаат да не врзат за нивните ресивери ,да ги изнајмиме,или да ги купиме.....:uvo:

Па и да ти ја дале картицата ти повторно ке треба да им плаќаш претплата ,инаку како тие би заработиле.
Некој од вас да не знае колку чини слотот за картицата?

Па и да ти ја дале картицата ти повторно ке треба да им плаќаш претплата ,инаку како тие би заработиле.
Некој од вас да не знае колку чини слотот за картицата?
Знаеш,разликата е ако земеш картица,плаќаш претплата што е нормално , ако не ти се допаѓа, не плаќаш ,нема ТВ. Ако земеш ресивер од нив на користење, потпишуваш договор пр. на една година, па ај пробај кажи не сакам да користам ТВ пред истекот на договорот, оп пенали плаќаш. Втора варијанта, си купуваш од нив ресивер(6000 денари),немаш договор , а претплата кога сакаш прекинуваш без пенали. Ама веќе си фрлил 6000 денари. Само за споредба, во скопје можеш да купиш за 7000 денари ресивер, тањир и мотор, па да гледаш ТВ (100 пати повеќе канали од оние 50 на Оне) од 14 сателити без претплата, онака за споредба.

Знаеш,разликата е ако земеш картица,плаќаш претплата што е нормално , ако не ти се допаѓа, не плаќаш ,нема ТВ. Ако земеш ресивер од нив на користење, потпишуваш договор пр. на една година, па ај пробај кажи не сакам да користам ТВ пред истекот на договорот, оп пенали плаќаш. Втора варијанта, си купуваш од нив ресивер(6000 денари),немаш договор , а претплата кога сакаш прекинуваш без пенали. Ама веќе си фрлил 6000 денари. Само за споредба, во скопје можеш да купиш за 7000 денари ресивер, тањир и мотор, па да гледаш ТВ (100 пати повеќе канали од оние 50 на Оне) од 14 сателити без претплата, онака за споредба.

Добро до некаде си во право можеби, еве јас и ти разбираме пример англиски или некој друг јазик додека постарите не го разбираат.Јас имам сателитска антена и да ги факам сите тие канали кои ги прикажуваат на БООМ ТВ или на МАКС ТВ без превод на THOR .Летоска секој ден ги менуваа кодовите,некој ке рече купи си дрим боокс па нема да ги бараш низ нет но колку сето ова е легално ? Сигурен сум дека во догледно време сите овие канали филмски спортски или било кои од нив ке направат нешто да не може да се следат,тие вложуваат премногу за да ги откупат тие авторски права, а да не добиваат профит.Но да не забегуваме од темава.

Добро до некаде си во право можеби, еве јас и ти разбираме пример англиски или некој друг јазик додека постарите не го разбираат.Јас имам сателитска антена и да ги факам сите тие канали кои ги прикажуваат на БООМ ТВ или на МАКС ТВ без превод на THOR .Летоска секој ден ги менуваа кодовите,некој ке рече купи си дрим боокс па нема да ги бараш низ нет но колку сето ова е легално ? Сигурен сум дека во догледно време сите овие канали филмски спортски или било кои од нив ке направат нешто да не може да се следат,тие вложуваат премногу за да ги откупат тие авторски права, а да не добиваат профит.Но да не забегуваме од темава.
Се согласувам со тебе, доста комплицирано е отклучувањето на сите добри канали на сателитска, а бесплатните секако не се тоа ниво, иако реално 80% од понудата на One или MaxTV се FTA канали. Но како што пиша, да не се оддалечуваме од темата.
Инаку вчера добив и поинаква информација од One, дека напролет ке нудат и само картичка за претплата. Значи пртеходно сум налетал на погрешен човек, некако ми се “некоординарани“, ама ајде, почеток е, нема многу да ги критикувам....

Денес ставив МАX TV и просто сум воодушевен... Најубо е што можеш да премотуваш пауза да ставаш а и програмите ги дава прекрасно...

Денес ставив МАX TV и просто сум воодушевен... Најубо е што можеш да премотуваш пауза да ставаш а и програмите ги дава прекрасно...

Супер е MaxTV сега најавија дека наскоро ќе може да гледаме HD канали
еве што пишаа на нивниот facebook
сите наши АДСЛ корисници кои имаат техничка можност, ќе можат да поднесат барање во некој од нашите салони или на 171 и да ги следат HD каналите
За да се следат HD канлите потребно е линијата да подржува најмалку 12 мега бита.
:vozbud:

а на Боом тв кога ке може да се снима и премотува програмата, уште кога почнаа викаат наскоро

Знае некој како може да се зголеми форматот на сликата од 16:9 на Бум Тв?
И дали може програмите да ги наместиме на кој канал сакаме, т,е сакам мтв да ми биде на 6 или сител на 5 и слично?

HBO Digital некоаш ке почнет да ја давет на Макс ТВ? Или ќе ја дает од март, од ко ќе се наплаќат? Еднаш велеа средина на јануари, па почеток на февруари, еве 10,11 кој сме денес уште немат.

Знае некој како може да се зголеми форматот на сликата од 16:9 на Бум Тв?
И дали може програмите да ги наместиме на кој канал сакаме, т,е сакам мтв да ми биде на 6 или сител на 5 и слично?

Може во технички подесување одбери SCART излез потоа вредност на размер 16/9 подесување на слика одбери Strech па следното PanScan селектирајго ТВ скрт излез одбери RGB и тоа е за форматот на сликата.
Додека да ги селектираш кој каде сакаш канал одбери Кориснички подесувања омилени канали и наместиго тука редоследот на каналите кога сето ова ке го направиш доле на самото далечинско притисни на копчето ТЕЛЕТЕКСТ потоа лево или десно и одбери кој профил сакаш ако нешто не ти е јасно пиши ако можам ке ти помогнам

Гласав за boom пред се поради цената и квалитетот на сликата, имам ресивер и со обична метална шнола наместо антена ги фаќам сите програми без сецкање и без никакви прекини. Ми се допаѓа тоа што имаат македонски превод повеќето од каналите, а оние што сеуште немаат ќе имаат наскоро зашто законски се обврзани. не ти треба интернет приклучок и можеш да си го носиш ресиверот секаде, сите опции за снимање премотување и паузирање на програма како и видеотеката ќе бидат достапни како што разбрав најкасно до април. А1 ќе ја пуштеле деновиве, HBO пакетот верувам дека ќе биде многу поефтин од T-home. Кабелските сакале неќеле ќе изгинат наскоро зашто емитуваат програми на диво и кај и да е ќе ги скинат. е сега има само 40 и кусур канали, тоа е поради тоа што имаат добиено 3 мултиплекса и толку дозволуваат техничките услови, ама не може да ме убеди никој дека константно гледа поише од 10 па ајде и 20 канали;
А изборот на каналите е топ, имам све што ми треба.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom