Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Криво ми е што Русите не се пласираа. Едноставно незнам што им се случи, ќе беше појако светското со нив.
Видете само што атмосфера имаше со Германија.

Е ајде е шо им се случи...испаднаа од една словенија...Тоа е тоа...фудбалот се игра 90 мин и топката тркалезна е...

Ќе „изненади“ Аргентина со трофејот,само да го доведеме Хидинк како помошник.:zlo:

Та Барса та Шпанија исто ти се фаќа, ќе ораат Чави и Иниеста, плус Торес и Виља...

На ова светско сум за Шпанија. Затоа што имаат фантастичен тим е никогаш немаат освоено светско, редно е да освојат и тие :) Кога ќе освојат ако не оваа година, оваа генерација?

Дечко,не гледај квалификации и бараж,можам да се кладам дека Франција и Аргентина стигаат далеку(под далеку мислам на 1/2 финале).И нормално дека Мексико,не е тоа што беше од последното СП,сигурен сум дека ќе бидат последно место.И да ќе им покажува Анри партии ама во фудбал.:back:

Многу слаба одбрана Аргенитина..Или е до играчите или Марадона незнае да ги координира.

Многу слаба одбрана Аргенитина..Или е до играчите или Марадона незнае да ги координира.

Ова второто ќе да е. Останува да се види дали Гуус Хидинк ќе стане помошник во Аргентина

Абе србија ќе освои медаља ќе видите радомир антиќ им е тренер победуваат и дома и во гости.

Па, весели групи. Мислам оти ќе има доста борбеност и изненадувања на првенството.

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

Најмалку што сакав е ваква група за Франција. Мислам дека е лесна, но имајќи го предвид неспособниот им тренер, не е чудно и да исчурат. ЈАР едина надеж нека гледат во публиката, оти се трупови, Мексико и Уругвај се солидни репрезентации, но се неконстантни во форма. Франција има јаки индивидуалци, ама кризира со Доменеш, но има искуство. Мислам дека ќе заврши вака:
1. Франција
2. Мексико
3. Уругвај
4. ЈАР

-----------------------------------------------------
Group B

1. Аргентина
2. Нигерија
3. Јужна Кореја
4. Грција

Интересна група, со солидни екипи. Тука мислам дека Аргентина ќе се покаже во свое право светло, другите три екипи се послаби од нив. Мислам дека и Јужна Кореја ќе се покаже како доста тврд орев. Прогноза:
1. Аргентина
2. Јужна Кореја
3. Нигерија
4. Грција

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

Тука едни од моите фаворити ќе имаат солидни противници, но ќе ги победат сите. Англија ќе нема баш и некои проблеми, очекувам борба за второ место меѓу Алжир и Словенија. САД, ќе докажат дека Купот на Конфедерациите беше само момент.
1. Англија
2. Алжир/Словенија
3. Алжир/Словенија
4. САД
Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

Оваа група ми прави доста мерак, неизвесна е многу. Очекувам само германската ладнокрвност да го освои првото место, другите ќе се борат за место во осмина - финалето.
1. Германија
2. Австралија/Србија/Гана
3. Австралија/Србија/Гана
4. Австралија/Србија/Гана

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

Нема нејаснотии во оваа група, освен околу тоа кој ќе е третопласиран.
1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија/Камерун
4. Јапонија/Камерун

----------------------------------------------------
Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

Светскиот шампион има релативно лесни противници. Словачка ќе го демонстрира својот квалитет. Нов Зеланд, најслабата репрезентација на турнирот.
1. Италија
2. Словачка
3. Парагвај
4. Нов Зеланд
Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
3. Брегот на Слоновата Коска
4. Португалија

Интересна група. Бразил е доста силен, како и секогаш, Португалија, со Кристијано Роналдо е силна, но мислам дека ќе биде непијатно изненадување, а едно од изненадувањата ќе биде или Брегот на Слоновата Коска, или Северна Кореја.
1. Бразил
2. Брегот на Слоновата Коска/Северна Кореја
3. Брегот на Слоновата Коска/Северна Кореја
4. Португалија
Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија
3. Хондурас
4. Чиле

Шпанија е еден од фаворитите на ова СП, така што нема да има особени проблеми да го освои првото место, но интересна ќе биде борбата меѓу Швајцарија и Чиле за второ место. Оставам можност и Хондурас да направи некоја збрка. Сепак:
1. Шпанија
2. Чиле
3. Швајцарија
4. Хондурас

Ова е само мое видување, а што понатаму, останува да се види.

Интересно ќе е не се знае како ќе е. Не треба да се отпишат репрезентациите од Јужна Америка па ни од африка. Гледам дека цело време има постови како франција играле слабо во квалификации и заради голот против ирска на клада ги ставивте. не ми се фаворити но нетреба да се поттценат ни најмалку. Во 2002 влегоа како фаворити и се посртамотија точно, но во Германија скоро во иста ситуација беа па пак стигнаа до финале. инаку италија секогаш се протнувала со судни маки па ништо не викате за нив. Аргентина исто така се спаси со задниот воз па пак ги ставате фаворити. Финтата е што на првенство големите екипи знаат да изиграат како што треба.

Инаку мене фаворити (мислам би сакал да освојат) ми се Шпанија и Холандија. А да ќе навивам и за Хондурас и Мексико :vozbud: сум бил тамо и многу убави држави тоа ќе си навивам и за нив иако шансите им се многу мали скоро 0.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom