Ждрепка за СП 2010

• Креатор на темата Креатор на темата Mario Gómez
  • Време на започнување Време на започнување
Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

Ј.Африка може да ја тужи ФИФА што не им помогнаа како домаќини, со оглед на тоа што минатите домаќини добиваа помош.... јасно е дека Французите ќе се консолидираат и ќе ја поминат групата како првопласирани... главната битка ќе се води меѓу Уругвај и Мексико, две изедначени екипи... Уругвај има поголеми успеси на СП но Мексико има поголемо искуство на истото натпреварување... сепак би рекол Мексико.

Group B

1. Аргентина
2. Нигерија
3. Јужна Кореја
4. Грција

неубедлива игра на плаво-сините во квалификациите и лоши резултати... но тоа немора ништо да значи во пресрет на СП... и покрај тоа Аргентина го има главниот збор во оваа група... тешка битка за второто место, сите три репрезентации се вклучени ќе биде тесно и неизвесно... Ј.Кореа импресионираше на СП 02, Грција вице-Европски првак, на ред е Нигерија :wink:
затоа ја би играл на Мартинс и компанија...

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

Сосема нов лик доби Англија со ангажманот на Капело, јасно е дека се фаворит и без дилеми продолжуваат во следната рунда... САД со мала предност во однос на Алжир и Словенија, можен е факторот изненадување за второто место... Алжир и Словенија еднаш го направија невозможното(Египет,Русија)дали тоа ќе се случи по втор пат :toe:
САД сепак ги селектирам поради тоа што имаа многу успешно издание во купот на Конфедерации...

Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

Последните домаќини на ова натпреварување се главните во оваа група... без многу страшен и скап тим но со голема организираност и разбирање, Германија има незгодни противници пред себе но ваква велесила не смее да си дозволи пад во групната фаза... пеколна борба ќе се води за вториот учесник во 1/8... Србија се посрамија во Германија, Австралија и Гана имаа солидно издание на последното СП... тука им давам шанса на Гана предводени од Есиен.

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

Лалињата отсекогаш играле турболентно на Светските Првенства... со оглед на групата јасно е дека нивните шанси се највисоки... страшна средина со солиден напад но ризична одбрана, Холанѓаните ќе продужат како прво пласирани... поради самиот факт што се игра на подлога која повеќе им годи на Камерун тие ја понесуваат втор фаворит пред Данска и Јапонија... Данците скрос ја менуваат температурата, а и пред се ќе имаат многу незгодна екипа пред себе која со квалитетот е тука негде...

Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

Актуелниот Светски шампион навидум доби лесна група... јасно е дека Липи ќе калкулира и ќе ги чува силите за понатаму како што тоа беше случај и за последното СП... и за второто место е многу извесно... Парагвај има многу поголемо искуство од Словачка и Нов Зеланд заедно... Хамсик и Шкртел нема да бидат доволни за пласман понатаму... Италија во тандем со Парагвај продолжуваат во следната фаза.

Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
3. Брегот на Слоновата Коска
4. Португалија

Караоките се поим за фудбал, без разлика во каква ситуација се наоѓаат... нема потреба за дополнителни анализи, се знае кој е кој... мислам дека малце претерувате што им давате поголеми шанси на БСК пред Португалциве.... знам дека не го обажавате Кики ниту јас го обожавам али тоа не треба да влијае на целата репрезентација... Португалија имаше изворедни резултати на последниве неколку првенства и затоа ја би рекол дека тие се оние кој ќе ја поминат групната фаза...

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија
3. Хондурас
4. Чиле

ЕП шампионите имаат најлесна задача пред себе... без големи маки ќе се зациментираат на врвот... Шпанија е класи над овие три екипи... Хондруас е аутсајдер овдека и не очекувам да направи некоја пресвртница... Чиле и Швецарија, меѓусебниот дуел меѓу овие две екипи ќе одлучи кој ќе биде вториот патник... дали брзината на Чиле или тактиката на Хицфилд ќе победи?ја мислам дека ова првото...

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

- Ја наместија Франција Платини и Блатер да влезат, и уште лесна група им закачија, незнам што ви е на вас дека групава е изедначена, ова е една од најлесните групе на светскотво, не ги сакам французите али мислим дека овде без проблем ќе пројдат. Мексико не е тоа што беше, Уругвај е солиден, али не доволно, ЈАР не е којзнае што со еден Пиенар ништо не прават. Франција прва со 9 бодови овде, за второ не се знае, мој фаворит Уругвај

Group B

1. Аргентина
2. Нигерија

3. Јужна Кореја
4. Грција

Аргентина и Нигерија одат понатамо со по 7 бода, Кореја са дупке немаат никакви шанси како и Грција, толку од зарот на гејците. Значи најлесна група според мене за предвидуење.

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

Англија прва, еден од фаворитите на турнирот се Англичаните, нормално ако продолжат со вакви игри, Капело е Капело да не се лажемо. Англија 9 бода, второ место стварно незнам, али би сакал Алжир или евентуално Словенија , американците ич не ги сакам, а и немаат некоја си екипа, купот на конфедерации не е никакво мерило според мене.

Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

Србија стандард, одлична во квалификациите, дупе на Светско. Може бод да земат со Австралија. Гана ќе биде прва овде со германија заедно одат понатамо.

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

Е ова ми е многу интересна група и стварно незнам кој би можел да пројде, освен Холандија нормлано, свите три според мене останати имаат шанса да одат во нокаут фазата, со здрав прв тим Камерун би требало да биде втор, но они имаат ужасно лоша клупа, така да.... Сега за сега ќе го стаем Камерун втор

Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

Италијанците лесна група релативно, но само наизглед. Парагвај одлично игра, квалитетна и пред се уиграна екипа се. Словачка е ненормално незгодна екипа. Но пак мислим Италија ќе биде прва а втора според мене екипата на Парагвај, иако лесно може да биде и Словачка. Нов Зеланд 0 бодови

Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
4. Португалија

Ова е групата на смртта , моментално најдоброто од Ј.Америа и Африка со Роналдија. Но со овој тренер ако останат португалците, и ЦР9 не им помага. Брегот и Бразил одат понатамо.

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија

3. Хондурас
4. Чиле

Шпанија има најлесна задача, со максимални 9 ќе иде даље. Второ место Швајцарија и Чиле али ипак мислим Швајцарците дека се поквалитетни

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија
3. Хондурас
4. Чиле

Очекувам од Шпанците да победат на ова СП,а оваа група да ја завршат со над 10 постигнати гола.За второто место мислам Чиле ке помине тесно.

Финалето очекувам да биде Шпанија-Аргентина.

Имаш големи очекувања.

Грција свестски шампион :helou:

Во што ???
Во педерштилук !!! :vozbud::vozbud::vozbud:

Имаш големи очекувања.

Во што ???
Во педерштилук !!! :vozbud::vozbud::vozbud:

Абе што се разбирате во фудбал нели гледате дека германец и ме селектор, а тоа значи многу во било кој спорт.

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

- Ја наместија Франција Платини и Блатер да влезат, и уште лесна група им закачија, незнам што ви е на вас дека групава е изедначена, ова е една од најлесните групе на светскотво, не ги сакам французите али мислим дека овде без проблем ќе пројдат. Мексико не е тоа што беше, Уругвај е солиден, али не доволно, ЈАР не е којзнае што со еден Пиенар ништо не прават. Франција прва со 9 бодови овде, за второ не се знае, мој фаворит Уругвај

Group B

1. Аргентина
2. Нигерија

3. Јужна Кореја
4. Грција

Аргентина и Нигерија одат понатамо со по 7 бода, Кореја са дупке немаат никакви шанси како и Грција, толку од зарот на гејците. Значи најлесна група според мене за предвидуење.

Group C

1. Англија
2. САД
3. Алжир
4. Словенија

Англија прва, еден од фаворитите на турнирот се Англичаните, нормално ако продолжат со вакви игри, Капело е Капело да не се лажемо. Англија 9 бода, второ место стварно незнам, али би сакал Алжир или евентуално Словенија , американците ич не ги сакам, а и немаат некоја си екипа, купот на конфедерации не е никакво мерило според мене.

Group D

1. Германија
2. Австралија
3. Србија
4. Гана

Србија стандард, одлична во квалификациите, дупе на Светско. Може бод да земат со Австралија. Гана ќе биде прва овде со германија заедно одат понатамо.

Group E

1. Холандија
2. Данска
3. Јапонија
4. Камерун

Е ова ми е многу интересна група и стварно незнам кој би можел да пројде, освен Холандија нормлано, свите три според мене останати имаат шанса да одат во нокаут фазата, со здрав прв тим Камерун би требало да биде втор, но они имаат ужасно лоша клупа, така да.... Сега за сега ќе го стаем Камерун втор

Group F

1. Италија
2. Парагвај
3. Нов Зеланд
4. Словачка

Италијанците лесна група релативно, но само наизглед. Парагвај одлично игра, квалитетна и пред се уиграна екипа се. Словачка е ненормално незгодна екипа. Но пак мислим Италија ќе биде прва а втора според мене екипата на Парагвај, иако лесно може да биде и Словачка. Нов Зеланд 0 бодови

Group G

1. Бразил
2. Северна Кореја
4. Португалија

Ова е групата на смртта , моментално најдоброто од Ј.Америа и Африка со Роналдија. Но со овој тренер ако останат португалците, и ЦР9 не им помага. Брегот и Бразил одат понатамо.

Group H

1. Шпанија
2. Швајцарија

3. Хондурас
4. Чиле

Шпанија има најлесна задача, со максимални 9 ќе иде даље. Второ место Швајцарија и Чиле али ипак мислим Швајцарците дека се поквалитетни

Se se slozuvam so tebe ,ali mislam deka vo grupa C ke odi ponatamu slovenija.Nemaat nekoi iminja no imaat mnogu silen timski duh.Drugo vo kvalifikaciite primija samo 4 gola i tepaa protivnici od tipot na polska ,ceska,slovacka i rusija(i ne gi tepaa so defanziva t.e srekno, nego so igra kako sto dolikuva zatoa se i na svetsko).Treto , igraa prijatelska so Anglija pred nekoj mesec na wembli i izgubija 2-1 so gol od penal vo poslednite momenti od natprevarot,taka da 100% sum siguren deka ke napravat golemo iznenaduvanje t.e plasman vo 2 knock out runda.:smir:

a be ke vidime ne se znae site ke priredat po nekoe iznenaduvanje ,a najmnogu ke iznenadat ekipite od afrika ja vi vikam :wink:

Group A

1. Јужна Африка
2. Мексико
3. Уругвај
4. Франција

1 Болт
Ако групава не е изедначена не знам што е изедначено....
2.Болт
Знам дека лесно ќе пројдат,едвај пројдоа бараж за да дојдат на светското,знам дека лесно ќе пројдат:pos2:
3 Болт
Како мислиш не е тоа што беше?
4 Болт
Може ако анри им прикажува фантастични партии во ракомет

:tapp::tapp::tapp::tapp:

1 Болт
Ако групава не е изедначена не знам што е изедначено....
2.Болт
Знам дека лесно ќе пројдат,едвај пројдоа бараж за да дојдат на светското,знам дека лесно ќе пројдат:pos2:
3 Болт
Како мислиш не е тоа што беше?
4 Болт
Може ако анри им прикажува фантастични партии во ракомет

:tapp::tapp::tapp::tapp:
Дечко,не гледај квалификации и бараж,можам да се кладам дека Франција и Аргентина стигаат далеку(под далеку мислам на 1/2 финале).И нормално дека Мексико,не е тоа што беше од последното СП,сигурен сум дека ќе бидат последно место.И да ќе им покажува Анри партии ама во фудбал.:back:

Франција нема толку лесно да излезе од групава , сите три репрезентации се незгодни , три меча се , една грешка и леташ :) Жабарите добро поминале :helou:

vo prva grupa vikam deka juzna afrika i francija ke vlezat ponatamu ,a toa so kaza deka juzna afrika go imale kako jak eden pienaar nee to4no imaat i drugi pojaki igra4i a odli4no se pokazaa na kup na konfederacii

Group A
1.South Africa
2.Mexico
3.Uruguay
4.France

Во оваа група на хартија фаворити се Франција...Фаворити беа и во 2002 година после освоеното Светско Првенство во 98год. и европското во 2000...Сепак си отидоа дома со наполнета мрежа и 0 бодови.Со ѕвезди како Вилтор,Пирес,Зидан,Лизаразу,Бартез како главни фаворити се посрамотија.Мислам дека тоа ќе се случи и овој пат...Главна шанса им давам на Мексико кој впрочем секогаш е на светските првенства и има добар тим и нормално на Уругвај кои како јужно американска репрезентација секогаш се ценети...Значи Мексико и Уругвај во оваа група.
Group B
1.Argentina
2.Nigeria
3.Korea Republic
4.Former Macedonian Republic of Gayreece

Во оваа група како главни фаворити ги посочувам Аргентина..На чело со Меси,очекувам партали да направат во групава и да им докажат дека не за џабе се пласираа на светсково првенство.Како втора репрезентација ја посочувам Нигерија со Мартинс,Џон Оби Микел(Шифоњер)хахаха и компанија кои како африканска репрезентација се ценети и очекувам да се пласираат понатаму...За Кореа и Гејциве нема што да се збори,очекуваме да видиме со колку гола ќе си заминат од светстково.
Group C
1.England
2.Usa
3.Algeria
4.Slovenia

Лесна група за Капело и компанија,репрезентација за која што сум навивал отсекогаш на сите светски првенства и европски...Све ќе исцепат во групава,попара ќе направат,а заедно со нив ќе се пласираат и Американците,и кои те како не се репрезентација за потценување.Репрезентацијата која го водеше 2-0 Бразил во купот на конфедерациите.Алжир нема што да бара едноставно,а за Словенија не знам што да кажам,ја исфрлија зборнајата,можно е да направат некое изненадување но тешко....
Group D
1.Germany
2.Australia
3.Serbia
4.Ghana

Германија "вечните лузери" на светските и европските првенства...На сите светски и европски првенства влегуваат со огромен потенцијал да го освојат но на крајот секогаш излегуваат како лузери...Ќе видиме дали ќе биде така и овој пат...Им ја давам улогата на фаворит во групава зедно со Гана предводена од Михаел Есиен,кое на минатото светско првенство беше и единствената Африканска држава во нокаут рундата,па не гледам причина зошто така да не биде и овој пат...Србија и Австралија мислам дека ќе испаднат...
Group E
1.Netherlands
2.Denmark
3.Japan
4.Cameroon

Во оваа група голема шанса им давам на лалињата и мислам дека како што играа во групата со нас,така и ке продолжат во оваа група,ќе почнат уште од почеток да газат.Заедно со нив мислам дека ќе се пласира и Камерун предводен од Самуел Ето.Јапонија и Данска нема што да бараат тука...
Group F
1.Italy
2.Paraguay
3.New Zealand
4.Slovakia

И нормално,Италија не е Италија ако не се падне во најлесна група...Абе вакви шупаци не сум видел еј..хахах,стварно ви кажувам ќе и се паднат лесни противници,ќе паѓаат,ќе се тркалаат на земја,преку пенали и ќе победат,како така ќе стигнат до финале...Ваква репрезентација не сум видел..хахаха...Нормално главни фаворити ги ставам заедно со Парагвај...Нов Зеланд и Словачка се аутсајдери....
Group G
1.Brasil
2.Korea DPR
3.Cote d'Ivoire
4.Portugal

Најинтересната група во ова светско првенство...Групата на смртта...Бразил како Бразил,богови во фудбалот едноставно и да се во најлошата форма пак и пак ќе му докажат на светот зошто се најдобрата репрезентација во историјата на фудбалот...Како втора репрезентација која ќе и прави друштво на Бразил ја издвојувам и Брегот на Слоновата Коска која има извонредни поединци,како Дрогба,Туре...одлични фудбалери во редовите...Португалците не ги сметам како репрезентација која ќе се пласира во нокаут рундата исто и Кореја(ако ме чуе корејскиов диктатор-наебав хахаххаха)
Group H
1.Spain
2.Switzerland
3.Honduras
4.Chile

Многу лесна група за европскиот шампион..Едноставно им се паднаа најлесни противници кои можеа да им се паднат...Очекувам све да изгазат во групава и очекувано...Се мислев која репрезентација освен Шпанија би можела да оди во нокаут рундата...Ќе биде многу тесно меѓе Чиле и Швајцарија,но мислам дека ќе одлучува тука гол разликата која ќе биде значајна за второто место...Хондурас е тотален аутсајдер,сепак голем успех е тоа за нив,да се пласираш на едно светско првенство...

Дечко,не гледај квалификации и бараж,можам да се кладам дека Франција и Аргентина стигаат далеку(под далеку мислам на 1/2 финале).И нормално дека Мексико,не е тоа што беше од последното СП,сигурен сум дека ќе бидат последно место.И да ќе им покажува Анри партии ама во фудбал.:back:

Знам,нема да гледам квалификации и бараж...Франција братче после освоеното светско првенство во 1998 и европското во 2000,ја сметаа како главен фаворит во 2002 ама и ти знаеш што се случи тогаш...А и да Анри ќе им покаже добри партии ракомет,впрочем како прав фудбалер на Барселона,кој нормално така знаат да се пласираат во финале,само со добри партии во ракомет:wink:

Group A

Group G
1.Brasil
2.Korea DPR
3.Cote d'Ivoire
4.Portugal

Најинтересната група во ова светско првенство...Групата на смртта...Бразил како Бразил,богови во фудбалот едноставно и да се во најлошата форма пак и пак ќе му докажат на светот зошто се најдобрата репрезентација во историјата на фудбалот...Како втора репрезентација која ќе и прави друштво на Бразил ја издвојувам и Брегот на Слоновата Коска која има извонредни поединци,како Дрогба,Туре...одлични фудбалери во редовите...Португалците не ги сметам како репрезентација која ќе се пласира во нокаут рундата исто и Кореја(ако ме чуе корејскиов диктатор-наебав хахаххаха)
одлична група-тука ќе видиме добар фудбал

Криво ми е што Русите не се пласираа. Едноставно незнам што им се случи, ќе беше појако светското со нив.
Видете само што атмосфера имаше со Германија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom