Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Јас од ОНЕ избега како ѓавол од крст :pos: бегај бе 24 месеци да си со нив аууу :confused: Сега со Телекабел кога сакам можам да прекинам ако ми ја намалат брзината.

Па сигурно му е добро пошто беше на телекабел таму брзината му беше 0.01 и за тоа се ова е му е добро :D
Беше што беше, сега ми е подобро од ОНЕ ги броев деновите на календар кога ми завршува договорот со нив. Еве ми го моменталниот резултат. Но не доѓајте повеќе гужва ќе направите и пак ќе биде сјебан интернетот. :D

1838453498.png

Беше што беше, сега ми е подобро од ОНЕ ги броев деновите на календар кога ми завршува договорот со нив. Еве ми го моменталниот резултат. Но не доѓајте повеќе гужва ќе направите и пак ќе биде сјебан интернетот. :D

1838453498.png
Епа чекај сеа нели на ОНЕ си отишол а викаш сега ми е подобро од ОНЕ? o_O:D
1838465958.png

Епа чекај сеа нели на ОНЕ си отишол а викаш сега ми е подобро од ОНЕ? o_O:D
Бев пред многу години на ОНЕ и никако не можев да го раскинам договорот. Ќе го утнам денот и слично (зборувам за минато време). Сега сум на Телекабел и подобро е и со брзина и нема некаков специфичен договор! (ова е сегашно време) :ти црта: :D

1838453498.png
Еј стварно, на нас тековните корисници ни одговара да не доаѓаат повеќе нови корисници на Телекабел, пошто наредна надградба на мрежна инфраструктура претпоставувам дека ќе биде за 5 до 10 години (*).
Вака како што е, е стабилно - но најверојатно тука некаде е границата, според она што го забележувам во време на гужва.

*Едино ако не спукаат DOCSIS3.0 набрзо насекаде, тогаш ќе биде интересно, али и тоа ќе потрае за да се видат на големо бенефициите од него пошто и на пример да е се подготвено во моментов, пак треба CPE-ата на најголем број од клиентите да се сменат со D3.0 компатибилни.

значи или плачете дека вие споро или терате хардкор филозофии како знаете дека ќе бидат работите ... а вистината е далеку далеку ...

п.с:
мрежата веќе неколку месеци е доксис 3 компатибилна па кој сака прадности треба да се одлучи на тоа ...

значи или плачете дека вие споро или терате хардкор филозофии како знаете дека ќе бидат работите ... а вистината е далеку далеку ...

п.с:
мрежата веќе неколку месеци е доксис 3 компатибилна па кој сака прадности треба да се одлучи на тоа ...
Мене од септември до декември интернетот ми беше ужас. Кој не би се побунил 4 месеци да имаш најспор интернет? И никако ништо некој да ти каже. За тие 4 месеци упола цена требаше да ми даваат сметки. Немојте апгрејд случајно на доцис 4 или 5 да правите кој ќе чека со месеци да се оправи интернетот :D

1862675427.png

на шо личи овоа бе? не ми е јасно -.-

Велешани ве има ли на телекабел како сте задоволни?

Дај кажете дали вреди да се зема кабелска телевизија од операторов Телекабел? И која цена е само телевизија? Бев на сајтот вика 450 ден, ама гледам некои флаери со 350 ден аналогна+дигитална+хд канали. Која е точната цена?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom