Постење?

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување
Не сум пробал сеуште ама мислам дека нема да можам да издржам 6 недели. Тешко тоа гурман сум јас :nesum:

Постењето не е чин на нејадење мрсно, тоа е само еден дел од постот. Постењето е нели прочистување на душата, епа со нејадење мрсно се прочистува само дигестивниот систем, а душата се прочистува со добри мисли и дела. А не у стилот јас постам маму ви ј*бам тоа не е постење. Тоа е диета

Se resiv i jas konecno ednas da postam. Oti mnogu jadam blago. Petokot postev (vcera)

momentalno postojam vo formata na covecko sustestvo, sum bil vo poveke formi, od koj znam deka sum bil spermatozoid, pa ke bidam nekoja forma na prav, itn itn :) kuznej do kaj ke stignam, od sekogas sum postoel zasekogas ke postojam

FLiX напиша:
momentalno postojam vo formata na covecko sustestvo, sum bil vo poveke formi, od koj znam deka sum bil spermatozoid, pa ke bidam nekoja forma na prav, itn itn :) kuznej do kaj ke stignam,od sekogas sum postoel zasekogas ke postojam
Ја па глуп цело време мислам темава е ПОСТење(привремено воздржување од некои задоволства{телесни и духовни}):uvo:

На тие што постеле да му е напомош постот , јас постев првата недела , кратко но без масло и се причестив

trilobite напиша:
Ја па глуп цело време мислам темава е ПОСТење(привремено воздржување од некои задоволства{телесни и духовни}):uvo:

poo pak pijan pisev :D

ja lufnav temata eden ton hahaha :pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

inaku ne postam

ХРИСТОС ВОСКРЕСНА
нека на сите христијани име е честит нај големиот од сите празни, нека Бог н даде сила да се покажеме достојни за Христовата крсна жртва

Вистина воскресе

за многу години празникот

المسيح قام! حقا قام (al-Masīḥ qām! Ḥaqqan qām!)
Isa dirildi! Hakikaten dirildi!
Χριστός ἀνέστη! Ἀληθῶς ἀνέστη! (Khristós Anésti! Alithós Anésti

Jas edna i pol godina postam.Inace sum striktno vegan ne jadam nisto sto e od zivotinsko poteklo.

Интересна е темава. Во некој период од животот постев делумно но никогаш целите пости до крај. За да издржам до крај треба да имам услови да го обавувам постот непречено, на време да имам посен оброк. -А тоа е за мене невозможно, работам по некогаш и по 14 саати и после толку долга апстиненција од храна воопшто и огромен замор треба со риба, компир, грав, маслинки, ајвар, марула и слична посна храна да опстанам?

Пост

Не спаѓам во оние верници што редовно постат и кои што би можеле повеќе да кажат да значењето на постот, од свое би рекол дека има вистина дека со чистењето на телото се чисти и умот. Со минимална и немасна исхрана човек нема вишок енергија, не може да се лути и да биде нервозен дури и да сака. Со аскетски живот полн со вера можни се и мистични искуства.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom