Ватерполото во Македонија - македонска ватерполо лига

• Креатор на темата Креатор на темата kLiNkA
  • Време на започнување Време на започнување

Najdobra vaterpolo ekipa vo mak liga

• Вкупно гласачи
    30
DZVERISTE напиша:
Zavrsi memorijalniot natprevar pomegu Mladost T.V. i Orki.Ekipata na Orki so mladiot sostav uspea da go pobedi silniot i kvaliteten tim na Mladost.Rezultatot bese 16:14 vo korist na Orki.Natprevarot bese interesen i imase ubavi golovi. Za najefikasen igrac na natprevarot bese proglasen Nenad Ivanovski so 5 postignati golovi. Peharot na Orki za osvoenoto 1-mesto go podigna kapitenot Goran Nikusevski. Utesniot pehar za ekipata na Mladost na ovoj memorijalen natprevar go podigna kapitenot Ilija Ivanovski. Ovie dve ekipi se vtoro i trtoplasiranata vo seniorska konkurencija. Ostanuva samo da im cestitame na obata tima za prekrasnata igra posebno na timot na Orki.
Дебел, ти играше?

Вчера заврши ФИНА Купот во ватерполо одигран во Будимпешта.Уште по одигрувањето на натпреварите по групи беше евидентен квалитетот на репрезентациите на Србија и Црна Гора и Унгарија.После разигрувањето по групи во полуфиналето се сретнаа СЦГ - Шпанија и резултатот беше 13 - 8, а во вториот меч играа Унгарија - Хрватска и мечот заврши 10 - 6. Шпанците во малото финале беа подобри од Хрватска и ја совладаа со 13 - 10, додека во неизвесно финале каде што судиите беа пристрасни во однос на домаќинот Унгарија СЦГ успеа да победи со 10 - 9 и уште еднаш да докаже дека се најквалитетна репрезентација во овој спорт

Mladost
Biser
Orki
Vardar
Lokomotiva

Aj sea glasajte koj spored vas e najdobar tim vo mak liga bez razlika na godiste dali seniori ili mladinci

ПО ПОВОД 5 ГОДИНИ ОД ПОСТОЕЊЕТО Орки најавува меѓународен турнир

ВК "Орки" во знак на петгодишнината од својата успешна работа најавува меѓународен ватерполо турнир на кој во план е гостување на ВК "Триглав" од Словенија, ВК "Галатасарај" од Турција и ВК "Ниш" од Србија и тоа само за генерација '90 годиште, а терминот за одржување на турнирот ќе биде кон крајот на месецов.

Сето ова засега е само една од можностите за одбележување на еден период во кој клубот успешно опстојува. Сепак, до конечната реализација на оваа идеја, која е за поздравување, треба уште работа. Подетални информации ќе се знаат за некој ден.

маркетар напиша:
ВК "Орки" во знак на петгодишнината од својата успешна работа најавува меѓународен ватерполо турнир на кој во план е гостување на ВК "Триглав" од Словенија, ВК "Галатасарај" од Турција и ВК "Ниш" од Србија и тоа само за генерација '90 годиште, а терминот за одржување на турнирот ќе биде кон крајот на месецов.

Сето ова засега е само една од можностите за одбележување на еден период во кој клубот успешно опстојува. Сепак, до конечната реализација на оваа идеја, која е за поздравување, треба уште работа. Подетални информации ќе се знаат за некој ден.
A mak klubovi ke ucestvuvaat

DZVERISTE напиша:
A mak klubovi ke ucestvuvaat
Нема да учествуваат пошто џабе ќе пунат место и онака Орки најдалеку отидоа од сите во младите категории, па само они можат да изгубат подостојно од странскиве екипи

Ѕвер напиша:
Нема да учествуваат пошто џабе ќе пунат место и онака Орки најдалеку отидоа од сите во младите категории, па само они можат да изгубат подостојно од странскиве екипи
Imas pravo.Ja gleav kontrolnata utakmica pomegu Orki i Galatasaraj.momcite od Galatasaraj igraa ubavo no ne im bea dostojni na makedonskite sampioni ORKI

Po prviot natprevar na kupot vo organizacija od ORKI timot na orki triumfirase so rezultat koj e za pocituvanje 7:5.Timot na Orki izigra prekrasno i go pobedi turskiot sampion galatasaraj.Ostanuva da im cestitame na trenerot i sekako na igracite na orki za dostojnata pobeda nad timot na Galatasaraj

I vo vtoriot natprevar timot na Orki iznenadi.Ovojpat go deklasirase timot naVK Nis so 9:7

DZVERISTE напиша:
I vo vtoriot natprevar timot na Orki iznenadi.Ovojpat go deklasirase timot naVK Nis so 9:7

Што изненади?Па срамота ќе беше да не ги тепаат кога сите екипи дошле со 92-93 годиште.А за Орки играат и 89 и 90 годиште играчи.

Но сепак да им ја честитам победата на Орки каква-таква.Кога и со кого ја играат следната утакмица?

vaterpolo

me intreresira so mislite vie za ovoj sport? dali e poznat i takanatamu, dali bi igrale i najvaznoto(za maskite):
Dali imate dovolno hrabrost da se spravite so celicnite vaterpolisti vo vodata?

prv ocekuvam da pise SBER :)

Ѕвер напиша:
Што изненади?Па срамота ќе беше да не ги тепаат кога сите екипи дошле со 92-93 годиште.А за Орки играат и 89 и 90 годиште играчи.

Но сепак да им ја честитам победата на Орки каква-таква.Кога и со кого ја играат следната утакмица?
Dzver gi napagase Orki a sea igras za niv

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom